30 april 2009

Vackra Olivia!

Jag har länge önskat mej ett olivträd! Tycker dom är så vackra men har inte riktigt hittat det rätta. För någon vecka sen såg jag att Emma köpt ett så vackert exemplar och eftersom vi bor i samma stad så kastade jag mej iväg och köpte ett eget! Tack för tipset Emma!
Det står i vardagsrummet och gör mej glad varje gång jag ser det. Det har varit och är helt översållat av små, små blommor. Dom regnar ner på golvet men det gör inget, jag dammsuger gärna för den här skönhetens skull!
Hoppas nu bara att jag klarar att hålla liv i henne, det är en hon. Lite kul, för Emma kallar sitt träd för Oliver såg jag, och tjejerna var snabba med att döpa vårt träd till Olivia!
Idag blir man lycklig bara man tittar ut. Ljuvligt väder! Nu ska jag njuta en kopp kaffe på altanen med senaste Drömhem och Trädgård. Sen blir det en tur på Antik och samlarmässan som startade igår, kanske en loppissväng... vi får se.
Kvällen firar vi med goda grannar, det blir grillning och wok nere vid älven och sen en promenad till brasan i byn!

Ha en underbar Valborg allihop!

29 april 2009

Fläcktyfus....

...det tyckte jag att den stackars bysten såg ut att ha där hon ensam stod kvar på hyllan i affären till ett billigt pris. Men jag såg potentialen i henne, ni vet vitblicken;-)
Bystens blick vet jag inte vad man ska kalla, lätt galen ser hon ut iallafall! Sådär, nu är hon vit och i mina ögon riktigt söt. Jag slipade bara liiite på henne för att få lite mer liv. Och här kryper temperaturen sakta men säkert åt rätt håll. Idag har vi sol och vackert väder:-) Jag ska snart åka till jobbet, hade gärna varit ledig idag men allt känns ändå roligare när solen lyser- även jobb!
Ikväll får penseln jobba.... Jag har några projekt på gång. Jag som missade koffertarna på loppisen i helgen hade så tur att jag hittade en hemma hos mina föräldrar!! Det är bl.a den som jag pysslar med. Den ska bli vitshabbad med lite text på.

Jag vill bara passa på att tacka alla som tittar in här, alla fina kommentarer värmer så i hjärtat. Jag blir jätteglad av er! Och dessutom hittar jag ständigt nya underbara hem att titta in i. Det är bestämt lite beroendeframkallande det här med bloggande.

Ha en härlig dag allihop!


27 april 2009

Loppis och vårtecken!

God morgon! Här har varit full rulle på morgonen, har skickat tjejerna till skolan och vinkat av svärföräldrarna och nu är det lugnt och stilla och jag ska ta mej an Vårutmaningen som pågått ett tag nu.
Mitt första vårtecken denna vecka får bli mina sköna skor som jag äntligen kan börja använda mer än inomhus. Tycker dom är så söta och dom passar ju allt mellan jeans och klänning! Underbart att kasta sockarna åt sidan! I helgen har jag varit barfota hela tiden men nu är det kyligare igen så sockarna kan behövas ibland än så länge!För bara en vecka sen var här ett tjockt lager snö, nu ligger bara ett par fläckar kvar här och där. Om kanske 2 veckor är det dags att räfsa och snygga till, backen behöver torka lite först.
Aklejorna har börjat titta upp. Nu händer allt så fort helt plötsligt.
I helgen fixade J en en skiva av grånade brädor till symaskinsunderredet. Det ska få stå ute det här bordet, som planteringsbord eller för prydnad, vi får se. Till sommaren ska vi prova att gjuta en cementskiva till det.
Jag, J och M, min svärmor var på ett par loppisar i helgen. Några fynd fick följa med hem, bland annat den här lyktan. Hästskorna tillhör mina tjejer, dom fick dom av en släkting som har hästar som dom hälsade på i helgen medans vi sprang på loppis.
En söt liten glaskupa med fat köpte jag.
Den ställde jag på toan och där passar det att förvara små smycken, ringar och örhängen.
Och 2 gamla dl-mått som jag tyckte var så charmiga hängde också med hem.
Tyvärr missade jag 2 underbara koffertar med 1 meter. Jag var precis på väg fram så var det en annan lycklig som greppade dom. Åhh vad besviken man blir! Men det kanske dyker upp fler..
Idag är jag ledig fram till kl.14. Jag ska först titta runt vad som hänt hos er andra under helgen och hur långt er vår har kommit sen ska jag vårstäda skafferiet!
Ha en härlig måndag! Snart är det ledigt- igen!


25 april 2009

Lördag och drömmar om södern!

Vilken underbar lördagsmorgon! Hela familjen klev upp i ottan och jag har hunnit massor redan nu före lunch. Vi väntar besök av svärföräldrarna snart. Ska göra lite utflykter senare med dom och avsluta dagen med grillning. Det märks att alla har vårkänslor nu för det luktar grill överallt!Jag och Filippa har planterat penseer på morgonen. Krukorna fick lite dekoration av rivet gammalt papper som jag fäste med decoupagelim, det har jag sett på någon blogg och blev inspirerad att prova. Hon har också satt lite andra fröer som hon sköter om så bra. En riktig liten växtfantast. Nu medans vi pysslade sa hon: - Mamma, kan inte vi flytta till Skåne, jag skulle vilja ha ett växthus med citroner och vindruvor! Hmm...jag tror att hon smittats av mej när jag sitter och trånar vid bloggen.

Jag har ju en dröm om att flytta söderut eftersom mitt största intresse förutom inredning är trädgård och resor. Det längsta söderut jag bott var några år i Uppsala som student. Men helst skulle jag vilja låååångt ner i landet. Undrar om det är svårt att börja om från noll i andra änden landet utan något nätverk kring sej.... Om det finns någon som har erfarenheter av det får ni gärna berätta om det i kommentarerna.

Min lilla vita vackra madonna som jag precis köpt från Noll54Interiör har fått plats i hallfönstret. Nu ska jag fixa lite kaffe och sätta mej på altanen och njuta en stund.

Ha en skön lördag allihop!

24 april 2009

1000 tack !!!!

Jiiiippie! Idag har jag fått min första award! Jag fick den av Viveka , ni måste bara titta in i hennes fina blogg! Hon var en av de första att skicka en fin peppande kommentar till mej när jag livrädd gav mej in i bloggvärlden och undrade vad jag höll på med.
1000 tack för den här, det värmer otroligt! Och du själv förtjänar den verkligen Vännen! För en bra blogg & personlighet! Jag tackar och niger:-)
Jag ska ju skicka den vidare och vill egentligen skicka den till alla men nu går den vidare till:

Dessutom kommer här en bild från en rastlös själ som inte orkade vänta på fyndet av vita gamla böcker så jag tog helt enkelt och shabbade upp ett par gamla bruna böcker. Vad tycks?! Ser dom inte ganska gamla ut? Kryddburkarna kommer från Myrorna, lite cremefärgade men jag blandar gärna lite olika vitfärger, det blir mer levande då tycker jag. Jaa, idag blev det 2 inlägg men jag kunde inte hålla inne med min awardglädje!
Nu ska vi snart tända grillen. Altandörren står på vid gavel och det är varmt även i Norrland.
Hoppas att ni alla får en skön fredagskväll. Själv tänker jag ta mej ett glas rött och njuuta!

Äntligen fredag!

God morgon allihopa! Jaa, här har varit morgon länge men först nu har jag skickat barnen till skolan och piffat till mej själv för att snart åka till jobbet. Jag slutar kl.14 idag och är ledig hela helgen vilket känns ljuuuvligt!
I veckan fick jag hem ett paket från ParCourrier med dom här vackra muggarna. Jag hade ett par sedan förut men nu har jag utökat antalet. Dom är så sköna att hålla i och kaffet smakar såå gott ur dom! Är dom inte söta med sitt monogram fram på koppen. Jag funderar på mattallrikarna också...
Det underbara med bloggvärlden är att det vimlar av varma generösa människor som delar med sej av goda tips och annat. Igår tipsade AnnaMaria om dom här fina sittkuddarna från Rusta. Jag behövde nya till i år så jag ilade upp till Rusta igår och knep dom 4 sista! Lycklig! Såhär års gillar jag lite svagt rosa i en del detaljer, gärna lite mer romantiskt också. Och vad är mer romantiskt än rosor?! Jag har märkt att vi är flera som känner så.
1000 tack Anna-Maria för ditt tips!!!
Ledig helg måste såklart planeras in i minsta detalj så man hinner utnyttja tiden maximalt;-)
Den här gamla symaskinen kommer från en granne som inte ville ha den kvar. Det är helgens projekt. Jag har ett sybord inne som är vitmålat. Nu funderar jag på att ha det här ute som planteringsbord och göra en skiva av grånade brädor eller gjuta en betongskiva till. Eller så blir även detta vitt och hamnar inne... Jag ska klura på saken.
Själva maskinen var ganska nött. Jag vet inte om man skickar sånt här på tippen eller om man borde spara den?!
Igår köpte jag lite penseer, vita förstås, dom ska planteras i helgen.
Annars kommer helgen att bjuda på loppisbesök och sen kommer ett par av mina svärföräldrar på besök. Jaa, jag har ju bara en man då men 4 svärföräldrar;-) Ett par bor i Gävle och ett par bor i Sundsvall. Så när man väl ses så ses man intensivt.
Nu ska jag hinna titta in hos er också innan jag åker till jobbet.
Ha en underbar helg, njut och fynda massor så vi får njuta av fina bilder!!!!!

22 april 2009

Spegel, spegel på väggen där...

I lördags när jag, J och Filippa var på loppis (till endast min stora glädje) så hittade jag en del fynd. Fast som ofta hittar jag prylar som kräver en del pyssel innan jag gillar dom fullt ut.
Som den här spegeln med tillhörande hylla. Den har jag målat vit och slipad till sådär lagom shabby. Den är väääldigt prålig men jag gillar den. Har inte riktigt bestämt var den ska sitta än, kanske i sovrummet eller hallen. Vi får se.
Och såhär såg den ut när jag köpte den! Jag gillar den bättre i vitt om man säger så....
En liten spegel fick också följa med hem, 10 kr. Den ska sitta i någon av tjejernas rum. Antar att Elvira vill ha den, målad i svart.... I spegeln ser ni trappen upp till övervåningen.
Jag har väl aldrig visat den, det kan vara dags. Såhär ser den ut.
Vi har pratat om att måla trappstegen med en sträv färg, inte bara för att jag vill ha den vit utan för att den är otroligt halkig! För 2 jular sedan så höll jag på att dräpa mej när jag halkade nerför hela trappen och slog huvudet i stengolvet längst ner. Jag såg inte vacker ut vill jag lova. ( eller värre än vanligt kanske jag ska säga) Och jag var inte på pickalurven om nån undrar;-)
Den här veckan är en sån där riktig jobbarvecka för mej med lååånga dagar så nu ska jag ta och titta runt hos er andra en stund, har nog missat massor av era fina inlägg!

20 april 2009

Vårtecken och loppis.

Häruppe i Västerbotten har vi haft vackert väder senaste tiden men ganska kyligt i luften så det smälter saaakta men säkert. Fredag kväll kom faktiskt ett snöoväder och då höll vi alla på att bryta ihop! Lapphandskar som singlade ner, det blev 1 dm snötäcke!!
Älven har rivit, det flyter förbi ett och annat litet isflak och det vimlar av sjöfågel, svanar, kanadagäss och nu även fiskmås. Riktigt mysigt, det är nog det som känns liiite vår här. Rabatten ser ju inte särskilt vaken ut än, det är nog 1 månad kvar tills det löns att städa bort gamla riset. Här är morgonsolsväggen där man gärna tar morgonkaffet om sommaren.
Jag älskar sten av alla de slag. Här har en av gångarna börjat titta fram.
Och den med hökögon kan faktiskt skymta något som gror, förmodligen ogräs- dom vaknar ju först!
Loppisrunda i helgen. Kom bland annat hem med lite bakformar. Dom ska få hänga nånstans sen men jag har inte bestämt var, tills vidare står den i kökshyllan.
Dom här 3 formarna köpte jag också. Ligger på mitt lilla bakbord.
Och dom här pepparkaksformarna, lite ovanliga, det syns inte på bilden men dom är 6 cm höga. Bakformar är något jag gillar, fina att ha framme, att hänga upp eller att ha i en vacker burk. Jaa, man kan ju baka med dom också men risken är stor att det hamnar i min mage då så nu innan sommaren ska jag nog njuta av att titta på formarna istället för att använda dom.
Jag köpte 2 speglar också men dom var i behov av lite färg så dom ska jag visa en annan dag.
Nu har jag en riktigt tuff start på arbetsveckan med 10-timmarsdagar så det lär bli sen kväll innan jag kan titta runt hos er.
Ha en skön måndag, snart är det fredag;-)

18 april 2009

Ett par loppisfynd.

Igår kilade jag in på en loppisbutik och hade turen att hitta en fin mandelkvarn för en spottstyver. Jag har letat efter en sån och var nära att missa den för den låg lååångt ner inne bland annat bråte. Jag slog till direkt! Den har fått flytta upp på en hylla i köket så att jag kan njuta av den.

Flaskorna bredvid är decoupagepyssel, nått jag nyss lärt mej gilla efter tips från Tess .

Hyllan i köket är ganska ny o jag har inte ens hunnit pynta iordning den, tänkte hänga något på stången också. Den fixade J åt mej. Enkel konstruktion, bara byggd utifrån hyllan med glaslådor, den hittar man för en billig peng hos Kamprad.

Köksklockan som jag tycker mycket om. Överhuvudtaget är jag förtjust i klockor.

Kökssoffan har vi ärvt av J farfar. Jag har alltid gillat den i modellen för den är liten och nätt. Men när vi fick den var den i lackat trä och en rödaktig galonliknande klädsel, tycker nog att den blev finare efter lite piff....


O här sitter Klara o lilla Tilda.

Joo, jag gillar ju klockor alltså, o för någon vecka sedan köpte jag den här på en loppis. Föll liksom för den förutom att jag inte riktigt klickar med mässing. Men nu har jag ju hittat mitt sätt att få antik silverlook på mina gamla mässingsaker......

...o även den här fick sej en omgång. Nu gillar jag den ännu mer!

Har faktiskt några till loppisfynd men dom tar vi en annan dag.

Nu ska jag förbereda middagen, det blir grillning! När solen skiner vaknar grillsuget till liv. Fast det är ganska kyligt så vi får lov att äta inomhus.

Grillad fläskfile´med matig sallad till med bl.a bulgur och halloumiost...Mmmm.

Ikväll ska vi bara mysa på härhemma. Antar att jag kommer att titta runt hos er andra också, ni är lite beroendeframkallande;-)

Ha en skön o mysig lördagskväll!