28 februari 2010

Jag bjuder på dessert!!!

Då var det söndag. Här tillbringades lördagen i köket och kvällen i goda vänners sällskap med god mat o dryck o massor av fnissande. Härligt och faktiskt värt lite huvudvärk idag;)

Jag tänkte dela med mej av ett av mina favoritrecept vad gäller desserter. Ett stort plus är dessutom att den går att förbereda några dagar i förväg om man vill och är bara att plocka fram till servering, då kan man ägna tiden åt sina gäster istället för att pyssla i köket.
Mini-cheesecakes  C.a 8 stycken

10 digestivekex
25 g smör
2 citroner
1/2 liter vaniljglass
500 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
hallon eller jordgubbar o gärna citronmeliss till garnering

Mixa kexen. Smält smöret och häll i det. Rör om. Finriv skalet från citronerna. Vispa osten o florsockret mjukt i matberedare. Tillsätt citronskal, vaniljsocker och glass. Vispa till en krämig smet. Fördela kexblandningen i botten på glasen. Fyll på med glassmeten. Ställ in i frysen. Ta ut glasen c:a 20 minuter före servering. Garnera med riven choklad, några bär och en kvist citronmeliss. Njut!!!
Jag tog lite bilder på min dukning också.
Man önskar ju att man snart kunde få känna vårkänslorna spritta i kroppen och kanske få lust att stänka in lite ljust rosa eller limegrönt i sin lilla vita värld men här råder full vinter än så jag fortsätter mitt silvriga isiga tema ett tag till. 
Dom vita tallriksunderläggen hittade jag till fyndpris på Hemtex. Det var 40% så jag köpte ett helt dussin av dom. Det söta servettstället som jag bara älskar har jag fått av min underbara mamma.
Glitter, iskristaller och vita rosenblad fick bli bordsdekoration. Det vackraste av allt visar jag ingen bild på, mina gäster:)))
Nu ska jag gå ut och skotta snö, här har kommit massor av snö inatt och det bara fortsätter att snöa..... Vi har redan mer än nog av den varan och nu är jag less!!! Vill ha VÅÅÅÅÅÅR!!!!!!!
Ha en mysig söndag!

25 februari 2010

1000 TACK!

Mitt hjärta svämmar över av tacksamhet för alla gulliga kommentarer och all varm omtanke som ni skickat mej i både bloggen, mail, facebook och brev. Känner mej alldeles rörd över vilka underbara människor jag omges av! 1000 TACK till er alla och en varm kraaaaam!!!!!
Man kan inte alltid vandra fram i solsken har jag upptäckt men man hittar nya vägar att gå även när det regnar. Och solskenet kommer alltid tillbaka.

May you LIVE all the days of your LIFE! Så står det på evighetsalmanackan jag har. En påminnelse varje dag att fylla dagarna med LIV, det man tycker om att göra. Och jag känner att bloggen hör till det jag tycker om därför smyger jag tillbaka nu........ lite sakta men säkert.
Idag kom ett paket i min brevlåda.... Me like!  Och extra underbart när paketet innehåller dom allra vackraste mammelucker jag nånsin sett! Tänk såna vackra kläder dom fick bära förr.... Man kanske skulle ha dom på sej under midsommarklänningen och dansa runt i sommarnatten... Det vore romantiskt:) 
Brodyren är ljuvlig och framme på magen finns ett litet vackert monogram. Dom kommer från Fågel Blå . Kika in i Kathrines skattkammare av gamla vackra saker.
Till sist en skylt med några kloka ord som jag läste hos söta Lotten. Det står: Betänk vad du säger, när och
till vem. Jag tyckte om det ordspråket. För tänk så viktiga våra ord är. Dom kan trösta, peppa, glädja men också såra och göra illa. Så vi får vara rädda om våra ord tycker jag. Era ord har iallafall värmt mitt hjärta otroligt mycket ska ni veta! 
Snart fredag. Jag önskar er en underbar helg!

9 februari 2010

Jag drar mej tillbaka.

Av personliga skäl kommer jag att ta en bloggpaus en tid, dra mej tillbaka. Jag hoppas så innerligt att det blir en kort tid, att saker ordnar sej. Jag passar på att tacka alla er som tittar in och ni som följer min blogg, alla ni som skickar så vackra kommentarer, dom följer med mej i min paus.....
Bilderna är tagna i mitt sovrum. På krokarna  hänger vackra gamla kläder som jag köpt av Kathrine som har Butik Fågel Blå , fylld av vackra skatter. Mitt senaste köp var det vackra nattlinnet. Tack Kathrine, jag älskar det!!!
Det har sååå vackra detaljer, ljuvliga broderier och spetsar. Dom söta galgarna köpte min man till mej på Alla Hjärtans Dag ifjol....
Hästen, som ursprungligen var brun, kommer från en av mina favoritbutiker Gårdsromantik .
Den får stå där och övertala mej att ta upp min ridning igen som legat nere många år.....
Ett Traderaköp, min skyddsängel.
Den här hyllan har precis kommit upp, min man gjorde den till mej. Det behövs många hyllor när man tycker om vackra saker..... Krokarna är ett loppisfynd.
Här singlar stora snöflingor ner.... fastän vi har snö så det räcker och blir över. Jag undrar om det nånsin kommer en vår......
Det får bli allt för mej. Jag hoppas vi hörs snart! Sköt om er och ta hand om varandra!

Tillägg. Tack snälla ni för eran omtanke! Man fylls av lycka att det finns så många varma människor omkring en som skickar kommentarer och mailar. Ni är fantastiska och ett stort stöd! Jag är helt rörd! Jag vill bara hälsa att jag kommer snart tillbaka- starkare än förr! Och jag saknar bloggandet men just nu vill jag lägga min kraft på annat. Jag saknar er alla godingar!

5 februari 2010

Matdelen i mitt kök.

Fredag- IGEN! Även om jag ska jobba heeela helgen så är det ändå skönt med fredag tycker jag! Här kommer det svärföräldrar på helgbesök o jag jobbar. Just en snygg värdinna.... Det blir väl jag som får komma hem till dukat bord då;)

Jag fortsätter med lite helhetsbilder från huset och den här gången andra delen av köket.
Första delen visade jag för ett par inlägg sedan. Här kommer matdelen.
Både köksstolar o soffa var i ek som jag tröttnade på o målade vita, det gick alldeles utmärkt även om det var något av ett straffarbete att måla alla ribbor i stolsryggarna!
Det här är matplatsen sett från köksön....

Fönsterlamporna kommer från Indiska. Jag hittar ofta lampor jag tycker om där. Till väldigt vettiga priser dessutom och det är alltid kul!

Den här skänken hittade jag på Blocket för något år sen, den fick bli vit o jag tycker så mycket om den!
En sån där möbel man kan ändra på så ofta man vill, det gillar vi blogginnor, eller hur?! Och den sväljer massor av saker som jag inte vill ha framme, för saker har jag gott om.....
Lingonkransarna från jul har hamnat i komposten och ersatts av söta zinkhjärtan som jag köpt hos Gårdsromantik . Det här är den lilla modellen.
Går man genom den här dörren så kommer man till höger till hallen o till vänster till vardagsrummet.....
Den sneda dörren längst bort är gästtoalett.
Jag avslutar med våra husregler.....
Jag vill poängtera att enligt mej så gäller dom BARA inredning;)
Jag vill önska er alla en fin helg!!!

3 februari 2010

Älskade brevlåda!!!!!

Idag var en sån där dag när man ser att locket på brevlådan inte gått riktigt igen.... det ger mej alltid raska steg för att kaaaanske det finns något extra kul där i:) Och det gjorde det idag!!!

Jag hade turen o lyckan att vinna i en tävling hos gulliga bloggvännen Viveka I Bläckhornet . Tack goaste du för ett underbart paket!!! Massor av fina saker, blev kär i alltihopa!!!

Musmattan är såå fin och den kom så rätt till mej för min gamla var fransig och gräsligt ful! Måste nog byta ut datamusen... den är kitchigt rosa o passar inte alls till den här;) Tror jag har en svart i mina gömmor...
Ni som inte tittat in i Bläckhornet - gör det på direkten!!! Viveka har ett ljuuuvligt hem! Och jag såg att hon hade några musmattor till salu också för er som blir lika kär i dom som jag blev!!!
MEN!!! Inte nog med det!!! Jag har hittat till Kathrine som förutom sin fina blogg har  Fågel Blå Butik , en riktig skattgömma med vill-ha-saker! Ett paket från henne låg också i lådan:)))  

Jag föll för dom små apoteksflaskorna, dom 2 längst till höger. Jättesöta!!!! Önskar att jag hade en stoor samling av apoteksflaskor. Dom 2 vänstra har jag fått i present av en faster, hon har ett helt skåp fyllt av såna!!! Vilken lycka va?!
Och ett par söta mammelucker föll jag också för.....
...med vacker brodyr! Dom får hänga i sovrummet som en vacker tavla.....
Tack Kathrine för det söta kortet!!!
Nu väntar stallskjuts av 4 ridsugna tjejer. Tror jag hamnar på läktaren idag, det är så kul att titta på. Får lust att ta upp min egen ridning igen. Hästar är underbara djur!!!

Ha en fortsatt skön dag ni som tittar in hos mej!


1 februari 2010

Tack alla söta! Och så bjuder jag in er i mitt kök!

Först måste jag ju bara tacka för era söta kommentarer i mitt förra inlägg om spetsofonen o klädnyporna! En del undrar om man kan ta efter idén... Gärna säger jag då!!! Jag blir bara glad om jag inspirerar någon att skapa, vara kreativ o ha kul!!! Mitt bästa tips till såna projekt som telefonen heter limpistol!!! En pysslares bästa vän skulle jag vilja säga! Bara sno idéer härifrån, jag blir bara GLAD!!!! Lämna gärna en kommentar om ni gjort det så jag får kika in hos er!!!

Har upptäckt att jag sällan visat rumsbilder från mitt hem, det blir ofta bara detaljbilder... Det får jag ändra på och först ut blir köket. Matlagningsdelen idag. Fönstret är ut mot gatan, förvisso en trafikfri väg om man tänker på bilar men det promenerar många här och precis som jag vill dom gärna fönstertitta, lite omedvetet, och därför har jag valt att skärma av insynen lite med rostiga insynsskydd. Under den lilla bänken sorterar jag plast, kartong o annat... Gör mitt bästa för att bidra till en bättre miljö:) Golvet är lika i hela vår nedervåning, klinker, men det är myyycket ljusare i verkligheten.
Köksön har vi själva snickrat ihop av gamla köksskåpar, den står på hjul o kan lätt flyttas runt  eller låsas fast. Perfekt "möbel" om man tycker om att laga mat ihop med sina vänner, det tycker jag om!!! Matlagning är ett av mina intressen, då menar jag festmat, vardagsmaten är däremot ganska trist....för då har man mer ont om tid o alla är nära svältdöden om man ska tro vad dom säger;)
Lampan ovanför ön kommer från Indiska . Tulpanerna är från min älskling;)
Bakom ön skymtar spisdelen...
Min pappa har gjort köksinredningen åt oss efter mina ritningar. Jag ville ha ett lite gammeldags kök, har alltid tyckt om det. Däremot är jag trött på den grågröna färgen.... Ingen är chockad i min närhet;) Det väntar på att bli vitt!!!!!! Men väntan verkar bli lång........

Just vid spisen står ett par av mina favoritljussakar tillsammans med mitt Tradera-X som jag nyss vann hem.
Njutningsfull matlagning kräver tända ljus o ett glas rött......gärna Amarone.
O lite piff vid sidan av... Vågen är köpt av Viola i hennes fina nätbutik Romantiska Ting , salt-o pepparkaren har jag köpt av söta Melinda o burkarna, som tyvärr utgått ur sortimentet kommer från Ohlsen o Jensen, dom fick jag av min kära syster som skämmer bort mej som ingen annan.
Nu väntar för mej 2 dagar ledigt!!! Bara att krypa i målarbyxorna o ta sej an en gammal dörr som står o flirtar med mej i garaget varenda gång jag kliver in där. Den ska shabbas o få en söt text på sej.... Jag antar att kylan håller kvar sitt grepp om oss så det känns tryggt att man har ett varmt hus o måååånga projekt som bara väntar på att tas omhand.

Önskar er alla fina en alldeles underbar vecka!!!!