29 oktober 2010

Lite av varje...

Everyday is another chance to make your Dream come true....

Så står det på den underbara boken jag fick av mej själv häromdagen;)
Och visst ligger det något i det.
Jag tyckte en dröm blev sann när boken blev min. Den är såå vacker! Klädd i mjukt tyg i dom allra mildaste färger....
Första uppslaget är minst lika vackert... också tygklätt, med ett vackert vintagemotiv...
 
 Resten av sidorna är upp till en själv att smycka med det man vill.
Jag tänker spara vackra bilder och fina texter i min bok...
Boken hittade jag hos söta Maud- Gårdsromantik .
 Alla har vi väl saker som får vårt hjärta att klappa lite extra... Jag har ganska många såna men en av dom är just gamla vintagebilder, dom är så otroligt vackra! 
En annan sak är inredningsmagasin... Dom finaste som jag vill spara ett tag hamnar i arkivmappar. Och häromdagen piffade jag upp ett par stycken med vintage-silkespapper som jag rev i bitar och satte fast med decoupagelack. 
 Snygga donnor eller hur?!
 Papperet kommer från en butik som säljer underkläder. Det känns lyxigt att få sina saker inslagna i sånt fint papper när man handlar.
 Sen har jag fått en award också:) Ända från vackra Toscana!!! Av en annan Cecilia med en otroligt vacker blogg som ni inte får missa! GRAZIE CECILIA!!!!

Jag har fått den här awarden en gång förut-men den gjorde mej lika glad den här gången- jag väljer samma text till den här:

Till awarden hör att nämna några saker som gör mej glad....
Åhh, det är ju massor av saker....men här är några.
LIVET! Kan man annat än att vara glad åt den gåvan?
BARNEN! Det finaste jag har!
FAMILJ OCH VÄNNER! Oumbärliga o underbara!
NATUREN! Slutar aldrig att imponera mej!
TRÄDGÅRD! Att skrota runt och få jord under naglarna!
SKAPANDE! Det blir jag harmonisk av!
BLOGGEN! En inspirerande värld!

Massor av fler saker också som att hitta ett nytt nummer av Vakre Hjem i brevlådan, en skön promenad, en god middag, bra musik, en pionknopp....och så förstås: alla era gulliga kommentarer, dom gör mej riktigt, riktigt GLAD! Hjärtevärmande!!! TACK för att ni tar er tid att lämna ett spår efter er!

Den som inte fått den här awarden får den av mej NU!

Och med det önskar jag en mysig helg till er som kikar in här!

23 oktober 2010

Snö....

NU har jag gått i vinter-ide...
Världen är vit utanför fönstren (också;) Snö...jag jublar inte precis. När det gäller "utredning" föredrar jag grönt.... Sommar.  Idag fick dom sista sakerna flytta in i värmen och så även jag. Förhoppningsvis vaknar lusten att blogga till liv igen nu...

En hel del garagetid har det varit i det sista. Många saker hade samlats därinne på hög under sommaren i väntan på en o annan makeover. För att bilen skulle rymmas i garaget, jag vill ju sitta varmt om morgonen på väg till jobbet, var det ett måste att jobba undan en del:) Bland annat 2 rokokofåtöljer är klara och har flyttat till vardagsrummet, vitmålade, shabbade och omklädda. Riktigt sköna att sitta i faktiskt och perfekta som extra sittplatser när gästerna är många!
 Söt bild på kudden, eller hur?!
Den fina stryka-på-bilden kommer från Eva-Karins butik- Noll54 i Karlstad . En av mina bästa vänner var där i somras och kom hem med massa fint till mej (!!!) därifrån.  Bland annat den här bilden. Jag tycker den är supersöt!!!
Gamla kyrkfönstret är en av mina favoriter härhemma... Även om saker bara är saker så ligger en del prylar extra nära hjärtat... Det här tänker jag behålla för alltid. Jag hade faktiskt 4 stycken först men 3 av dom har jag gett bort till nära o kära:)
Vackra ljusstaken kommer från Mauds fina butik Gårdsromantik . Den är också en favvopryl... tillsammans med dom två vita i samma modell som pryder i hallfönstren:)))
 Den har så vackra detaljer, översållad av söta rosor. Antiksilver....fint tycker jag.
Antiksilver, oputsat silver, fattigmanssilver....jag gillar silver oavsett! Silver o glitter....det är väl skatan i mej som lockas av det:)
Idag har jag inte riktigt kommit upp i mina vanliga knop... Det kan möjligen bero på en väääldigt trevlig fest igår i glada vänners lag... Jag vågade inte ens titta på klockan när jag kom hem...tror det var dags att kliva upp egentligen;) Men det var det värt! Så idag har jag låtit fötterna må gott i mysiga raggsockor, skönt efter en kväll i skor som är mer snygga än fotvänliga... Och med nya numret av Vakre Hjem lider man ingen nöd även om dagen går i slappandets tecken:) Det kan vara ganska skönt med en alldeles tyst, lugn dag emellanåt... bara dom är ganska sällsynta;)
Fast jag har faktiskt varit ute på prommis i soligt, vackert väder också. Ibland är hurtiga kompisar en lycka;) Tack Kicki!
Ikväll kikar jag med ena ögat på en romantisk film på tv;) Shall we dance... Men jag o tv är inte helt kompatibla så jag använder nog andra ögat till lite bloggkikande:)
Önskar er alla en fortsatt mysig helg!


2 oktober 2010

Gräset är faktiskt grönare på andra sidan....

...iallafall om man tittar över vårt staket...
Jag hade ju tidigare lovat att bjuda in er i en av mina vänners trädgård. Det får bli nu, en tillbakablick mot en tid som är över för den här gången...sommaren. Som jag saknar den! Det är verkligen min årstid!
Här hos Cissi o hennes familj är det grönare än grönast, lummigt och mysigt trots att vi egentligen inte lever i den mest gynnsamma växtzonen.

Med slingrande gångar, böljande linjer, mysiga sittplatser, vackra detaljer och gröna väggar och tak är det en underbar trädgård!
Överallt dyker det upp vackra arrangemang... Här ligger pioner och vackra stenar i en skål och betongstenarna med  växttryck är resultatet från någon av sommarens trevliga gjutningar.
En lite annorlunda men vacker gammal bänk....Inte så sittvänlig kanske men den är vacker för ögat.
Och iallafall jag vill inte sitta här, jag vill gå runt och bara njuta.
En gammal stol, en gammal trälåda, cementblock... bara fantasin sätter gränser och tillsammans blir det en en såå vacker helhet!
Här, under björkens skugga, bland änglar, vackra stenar och lummig grönska har älskade husdjur fått sin sista viloplats. En vacker minneslund.
I den här "lunden" kan man gärna slå sej ner i trevligt sällskap. En härlig uteplats för en kopp kaffe o U:s övernaturligt goda rabarberkaka... Eller ett glas vin på kvällskvisten med tända ljus o evinnerligt babbel...
Till sist...Några små detaljbilder....
En trasig kopp kan inte alltid anses vara skrot... inte med ett tryck som detta iallafall;)
Vackert glaserade keramikklot...
Ännu en betongfigur, gjuten i en halloweenmask, tittar läskig upp ur en rabatt...
Och i nästa sekund får man en slängkyss av en ljuvlig ängel.....
..jaa, det är som en upptäcktsfärd att vandra runt där...
Men nu somnar trädgårdslivet för det här året...sjunger på sista versen.
Vilken tur att projekten inne samlats på hög under sommaren då;) Det är bara att vrida upp musiken, dra på sej sina Bluewear och sätta igång! Här väntar allt från rokokofåtöljer, 2 gamla järnsängar o massa annat på lite looove o omsorg:)  

Ha en fortsatt mysig helg ni som tittar in här!