27 april 2009

Loppis och vårtecken!

God morgon! Här har varit full rulle på morgonen, har skickat tjejerna till skolan och vinkat av svärföräldrarna och nu är det lugnt och stilla och jag ska ta mej an Vårutmaningen som pågått ett tag nu.
Mitt första vårtecken denna vecka får bli mina sköna skor som jag äntligen kan börja använda mer än inomhus. Tycker dom är så söta och dom passar ju allt mellan jeans och klänning! Underbart att kasta sockarna åt sidan! I helgen har jag varit barfota hela tiden men nu är det kyligare igen så sockarna kan behövas ibland än så länge!För bara en vecka sen var här ett tjockt lager snö, nu ligger bara ett par fläckar kvar här och där. Om kanske 2 veckor är det dags att räfsa och snygga till, backen behöver torka lite först.
Aklejorna har börjat titta upp. Nu händer allt så fort helt plötsligt.
I helgen fixade J en en skiva av grånade brädor till symaskinsunderredet. Det ska få stå ute det här bordet, som planteringsbord eller för prydnad, vi får se. Till sommaren ska vi prova att gjuta en cementskiva till det.
Jag, J och M, min svärmor var på ett par loppisar i helgen. Några fynd fick följa med hem, bland annat den här lyktan. Hästskorna tillhör mina tjejer, dom fick dom av en släkting som har hästar som dom hälsade på i helgen medans vi sprang på loppis.
En söt liten glaskupa med fat köpte jag.
Den ställde jag på toan och där passar det att förvara små smycken, ringar och örhängen.
Och 2 gamla dl-mått som jag tyckte var så charmiga hängde också med hem.
Tyvärr missade jag 2 underbara koffertar med 1 meter. Jag var precis på väg fram så var det en annan lycklig som greppade dom. Åhh vad besviken man blir! Men det kanske dyker upp fler..
Idag är jag ledig fram till kl.14. Jag ska först titta runt vad som hänt hos er andra under helgen och hur långt er vår har kommit sen ska jag vårstäda skafferiet!
Ha en härlig måndag! Snart är det ledigt- igen!


56 kommentarer:

  1. Vilka fina träskor du har.Ska köpa ett par,men vet inte vilken färg jag vill ha.Fina loppis fynd du har gjort.Ha en bra måndag kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  2. Träskor har jag inte gått i på många,många år men har sett att det finns så fina nu.Dina var tuffa....
    Jag får nog hålla mej till den lägre varianten.
    Det där med bordet var smart,ett sånt skulle jag ha bredvid mitt "tomteland".
    Loppis fynd verkligen avis på måtten såna är jag på jakt efter.

    Kaffet är klart.....får det vara en kopp?
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej Vännen!
    Dina skor är helt underbara! Förstår att du är sugen på att börja använda dom :)

    Jättefina saker du fyndat. Alltd kul att hitta något smått! Synd att du missade kofferterna, men det kommer säkert ett annat tillfälle :)

    Ditt bord gillar jag, de gråa brädorna passar jättefint! Men jag tror en cementskiva kan bli lika fint :)
    Ha en bra dag nu! Kram Mia

    SvaraRadera
  4. Söta träskor.
    Jag har också funderingar på att gjuta en skiva till mitt symskinsunderrede,har läst i en bok hur man kan göra. Skulle gjort det ifjol men har väntat, för jag vet inte om jag klarar av det. Men de grå brädorna var väldigt snygga,ett bra tips,det kanske är bättre än att gjuta. Nu får jag spana efter grå brädor.
    KRAMAR

    SvaraRadera
  5. Men så försmädligt med koffertarna - vet precis känslan!:-)

    Nåja - du gjorde i alla fall en massa andra fina fynd!

    De där skorna är för ljuvliga - tänkte ta hem dem till butiken - men de var visst inte så bra för oss med lite kraftigare fötter - vad tycker du?

    Kram Maud

    SvaraRadera
  6. Vilka fina skor du har! Jättesöta! Full i skratt blev jag också över ditt symaskinunderrede.....inte för något annat än att jag också har ställt fram ett underrede i helgen inhandlatt en skiva skiffer och köpt en kulhammare.....ett framtida projekt som blir ett blogginlägg vad det lider. Visst går det fort ute nu! Hoppsan, hejsan, vips så är snön borta och det börjar klia i fingrarna! Kram och ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  7. Vilka fina loppisfynd och den lilla stugan, jättesöt med grusgång och allt.
    Jag är på jakt efter ett symaskinsunderrede och ska göra som du. Jättefint att ha ute med blommor.
    Bloggkram
    Carin

    SvaraRadera
  8. Dina skor är verkligen superfina! Jag har själv spanat in ett par liknande ett tag, får se om jag slår till!

    Dl-måtten var ju stentuffa! Har varit på loppis i helgen men fyndade inget, man måste verkligen ha speciella "glasögon" på loppis för att hitta fynden och jag tror inte riktigt att jag har det än!

    Ha en bra dag! Kram Helena

    SvaraRadera
  9. Du har egna fina vårtecken och skorna var jätteläckra. Loppisfynden var så fina, gamla mått gillar jag också. Lycka till med betongskivan, kul att gjuta i betong bara man kommer till skott. Ha en skön vecka och sista april. Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  10. Vilka fina fynd och vilken bra idé att lägga grånade bräder till skiva. Mitt symaskinsbord som jag har tänkt att ha som planteringsbord eller blombord står ute och väntar på att jag ska få tummarna loss och måla det och lägga på en skiva.
    Ha en bra dag
    Åsa

    SvaraRadera
  11. De är snygga dina träskor, funderar på att också skaffa mig ett par. Du, låt dina snygga brädor ligga kvar på symaskinsunderredet, det var ju jättesnyggt. Härligt varmgrå patina! Ha en skön dag!/Merja

    SvaraRadera
  12. Tack för kommentaren inne hos mig. Jag har inte sett din blogg förut men den verkar jättefin så ikväll efter jobbet ska jag ta mig en grundlig rundtur härinne ;-)!

    Må så gott!

    Kram från Anette

    SvaraRadera
  13. Attan att du missade koffertarna då.. Vilka fina loppisfynd du har gjort. Åhh, tänk om man bara kunde gå i träskor.. Men då bryter jag varenda led i kroppen.
    Jag bara älskar att gå barfota mest hela tiden.
    Nu blir det kaffe på min inglasade altan. Kanske kan fresta dig med ett winerbröd?:-)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Mycket fina fynd du har gjort :-)!
    Skönt att ni också slipper snön nu och får njuta av lite varma vindar.
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera
  15. Ja nu se våren ut att ha nått upp till er, härligt.
    Ha en bra dag
    Fia

    SvaraRadera
  16. Ja nog har du mer vår än mig :0) Exakt sådan skor står på min önskelista nu när jag fyller år!!

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  17. Hei,Cilla.Treskoene er kjempefine. Jeg synes symaskinbordet ble veldig fint med treplaten på. Synd du gikk glipp av koffertene,men du fikk jo handlet masse andre flotte ting.Ha en fin uke,Cilla

    SvaraRadera
  18. Hej på dig;tack för din kommentar,det betyder så mkt:)Fina loppisfynd;själv har jag jobbat hela helgen,så inget loppis för mig:)kram Eva

    SvaraRadera
  19. Himmel vad du fyndar på loppis!Vad roligt! De är så fina de träskorna, upptäckte dem i Dalarna förra sommaren & blev så förtjust i de vita.. Men de svarta är också snygg :)Vilken fin vit balja du planterat i, får man fråga var du köpt den? kram vickan

    SvaraRadera
  20. Visst blir man glad med en solig helg och lite fyndande?? Gillar skorna stenskarpt, tittat på dom själv. Jag blev bara lite feg och valde matt läder istället. Hoppas nu värmen fortsätter. Ha det bra!!

    SvaraRadera
  21. Vilka goa skor, ser ut och passa till allt dessutom. Det är lite svårt nu när värmen kommer, man hittar varken bra kläder eller skor på morgonen..Fina fynd du gjort, den där lilla glaskupan var extra fin.
    Kram till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  22. När jag såg dina skor så kände jag en känsla från min barndom som var full av förväntan, du fick mig att minnas mina nya skor, och hur lycklig jag var, vi hade det rätt spartanskt och när man fick något så blev det så mycket värt.
    Jag minns hur jag brukade njuta av de nya skorna, med glädje.
    vad fint det blev med de grånade brädorna, det är läckert.
    Och allt det andra som du dekorerat.
    Jag ser att ni har betydligt mindre snö, jag har alltid trott av vi låg lika, men det kan ju vara så vissa år.
    Ha det bra i den härliga våren.
    Och du gjorde mig så glad för dina snälla ord om dikten,trots stavfel.
    Kram Zara,

    SvaraRadera
  23. Vilka härliga loppis fynd du har gjort! Visst känns det bra efteråt! Jag har ett gammalt symaskins bord med en gammal marmor skiva på- Mycket användbart. Den kommer uppifrån Kalix. Det bordet har jag på "långlån" av mamma. Ha det så bra önskar fru Ekeby.

    SvaraRadera
  24. Vilka härliga fynd. Visst är det roligt när man hittar så fina saker.
    Vad fint symaskinsbordet blev
    Kram A-K

    SvaraRadera
  25. ja du, nu går det undan, tänk vad vått det måste vara om så mycket snö har smält undan så snabbt:)

    SvaraRadera
  26. Hej Cilla!
    Vilka fina träskor du har och vilka fynd du gjorde på loppisarna. Särskilt gillade jag glaskupan och decilitermåtten.
    Härligt att dina aklejor tittat fram också, det tyder på bättre tider vad det gäller sol och värme.
    Ha en bra vecka!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  27. Det finns flera som har fyndat ser jag...glaskupan så fin...här har vi som sagt haft högsommarvärme och det är ju lite konstigt i april..hoppas du haft en bra dag, kram

    SvaraRadera
  28. Hej Du!

    Vilka fina loppisfynd du har fått. Ja, snö har vi haft rätt länge det ligger några högar kvar men nu är det vår i alla fall. Vilket fint litet hus ni har vi ska bygga en liten stuga till vårt större hus. Som gäststuga och förråd. så vi får se hur det blir i sommar. Ville bara önska dig en bra kväll och ha en fortsatt bra vecka.
    Goa kramar Ina

    SvaraRadera
  29. Vilka fina fynd du har gjort på loppisbesöken! Har varit ute och åkt med mina döttrar idag och inte en loppis så långt ögat nådde. Kram Märta

    SvaraRadera
  30. Så härligt när snöns smälter och det går snabbt nu! LIte alltför snabbt tycker jag ibland, man hinner inte med riktigt! I Stockholm blommar en del träd redan!

    JÄttesöta skor som passar till mycket!

    Vilket fint symaskinsunderrede - precis i de tankarna går jag också. Har en som jag ska fixa lite med, men än så länge står den på vinden med symaskin å allt. Men betongskiva blir säkert jättesnyggt, även om det slitna träet också är vackert!
    Ha en bra vecka!
    LIsa

    SvaraRadera
  31. Tjenixen!
    Fina skor... : )) Jag har gått och väntat på att min närbutik ska få in dessa träskor så att man kan få prova. Hoppas att dom inte är sköna för annars så måste jag köpa dom. Tihii!
    Oh yes, min deadline handlar om något liknande som du undrade i kommentaren. Det var och är kul men lite pinsamt också... Usch.
    Nåväl, gjort är gjort. : ))
    Ha det gott!
    Anneli

    SvaraRadera
  32. Hej kompis!

    Tack för den jättefina och tänkvärda kommentaren hos mig.

    Grymt fina fynd du gjort! Gillar dl-måtten och glaskupan alldeles oerhört!

    Kramar!!

    SvaraRadera
  33. Vilka fina skor du har...roligt att höra att de är sköna också...
    Jag har spanat på sådana...så fiiina!

    Fint med skivan till symaskinsunderredet...jag kämpar fortfarande med målningen av mitt...så många kringelkrokar att komma åt...

    Jag har också en dröm om att flytta söderut...den har blivit starkare med bloggandet...då ser man klimatskillnaden så tydligt...

    Men utan min släkt skulle det inte gå...vi sitter fast med varandra...

    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  34. Så många fina vårtecken. Skorna var nog ändå läckrast. Har alltid gillat skor :-)

    SvaraRadera
  35. Vad fint du har gjort hemma!
    Visst får man lust till allt möjligt nu när solen lyser. Att vara inne känns ju hur trist som helst! Stryktvätten ska vi inte tala om!!!!

    Kramiz Jenny

    SvaraRadera
  36. Fina träskor och loppisfynd. Önskar dig en glad tisdag.

    SvaraRadera
  37. Åhh Calou har såå snygga skor dem vill jag ha!
    Kram Annica.

    SvaraRadera
  38. Så mycket vackert du visar...
    Härliga vår bilder och så kul att du hittade så mycket fint...

    Du stöter säkert på fler vackra koffertar en annan gång...
    Men det är alltid lika tråkigt när man missar någonting...

    Många kramar
    Elin

    SvaraRadera
  39. Härligt att våren är påväg till er!!

    Vilka jätte fina fynd du har gjort!!

    Dl måtten är ur fina..
    kram anna

    SvaraRadera
  40. Tjena Cilla

    Vilka härliga fynd!
    Jag tog mig inte iväg på någon loppis, vi har börjat förbereda för sommarens pust och stön.
    Vi måste måla om huset!
    Kul när det är klart men väldig kruvigt innan och medans.

    Ha de gott!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  41. Här har vi en populär bloggerska! 40 kommentarer på en dag! Jestriken, som vi säger här nere!

    Visst är det roligt med fina tofflor, gick med mina på stan igår, fast jag tycker det känns lite stolpigt för jag har nästan som lite platå framtill, är ju mest van att gå i Birkenstock numera...

    Lika kul som det är för er att se bilder från södra Sverige, lika härligt är dert för oss att få uppleva våren ännu en gång hos er! Dessutom är det så kul att hitta likasinnade över hela landet...

    Kramar/Lena

    SvaraRadera
  42. Fina loppisfynd :) Här är våren verkligen på g. Björkarna har slagit ut och sommarvärmen håller i sig :)
    Ha en bra tisdag, kram

    SvaraRadera
  43. Vad härligt att få sätta på sig dom fina sommar skorna förstår att du har länktat.

    Det kommer att bli jätte snyggt med en skiva i begong till din gamla symaskingben.

    Har sett att många har sina maskinsbord ute, det ser jätte fint ut.

    Ha det så bra, Kram Rebecca.

    SvaraRadera
  44. Härliga vårtecken du visar.
    Jag minns att jag hade ett par ljusrosa träskor när jag var liten, och tyckte så mkt om.

    Attans att du missade kofferterna...man blir lite sur när man ställt in sig och någon annan preciiiis hinner före...så är jag om bussplatser ;) hi hi *skadad*

    Ha en riktigt bra dag!
    Kram.

    SvaraRadera
  45. Godmorgon!
    Ja, man blir lite extra ledsen när det årsdag för någon man förlorat..
    Ja, jag tror de är rätt stolta *ler*

    Vilka fina skor du har, vad härligt med bara tår :) Snart blir det de för mig också men är så frusen om fossingarna så det blir allt strumpor ett tag till för min del..

    Ska ni hitta på på valborg?

    Kram

    SvaraRadera
  46. Hej Hej!! Vad underbart att våren har kommit till dig med. Ja,a nu har sommarskorna åkt på och strumporna av. Hoppas att din dag blir bra.
    Kram Hannah

    SvaraRadera
  47. Hej Söta cilla,
    tack för fina ord om mig på bloggen:)
    Blev så glad.
    vet du jag har också en dröm att flytta söderöver:) och funderar precis som du,,,,är som lite less på denna snö och kyla:(
    Jag brukar sitta på hemnet o drömma mig bort till en massa gårdar hi hi.
    Underbara fynd du gjort.
    ha d gott vännen
    Kram sari

    SvaraRadera
  48. Vilka mysiga skor! En bra sak med att slänga strumporna: man slipper
    tvätta dom och sortera och stå där med 3 udda:-)
    Ha en go dag
    Kram
    Åsa

    SvaraRadera
  49. Tänk att ni fortfarande har lite snö kvar!!!

    När man surfar runt här i blogglandia så inser man verkligen hur långt vårt land är!

    Visst är det häftigt!!

    Dina träskor är helt underbara ochj vilka fina fynd du gjort!

    Stor kram

    Flisan

    SvaraRadera
  50. Åh ! Dom där träskorna är så fina , väcker habegär !! Svårt att välja färg bara . Vilka fina loppisfynd du har gjort ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  51. Hej!
    Så fina bilder och lilla kupan var ju underbar!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  52. Calou skorna är underbara. Själv har jag ett par liknande rosa från "inga from sweden". Vad roligt att du hittade till min blogg och att du vill vara med i min utlottning. Två lotter för dig ligger i potten. Lycka till! Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  53. Älskar träskorna! Har precis likadana själv och vill även ha ett par vita och ett par rosa :)

    SvaraRadera
  54. Mycket fina grejer du hitta att köpa skoj med loppisar tycker jag man kan hitta mycket bra ha grejer . Kramis /Stina

    SvaraRadera
  55. Fina skor!!
    Så bra att de är sköna också :)
    Vad härligt att du varit på loppis och vilka fina grejer du köpt.
    Har letat efter såna där dl mått!!
    Ha det gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  56. Klokt att skippa mässan å gå på loppisar istället. Såna fina fynd du gjort.
    Underbart med skivan till symaskinsunderredet, jag har nyligen fyndat ett själv, ska fixa en skiva oxå. Jag blev förälskad i baljan (den är för vacker för att kallas balja, men jag hittar inte rätt ord) som du ställt ovanpå.

    Rosen som jag jagat har jag nu äntligen funnit på en handelsträdgård i Norrfjärden. Har reserverat ett par stycken :-)

    Må bäst,
    kram Petra

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!