10 juni 2009

1 vecka och 1 dag.............

...sen är den äntligen här- Semestern!

Åhh, vad jag längtar efter dagar utan krav, låånga frukostar ute i trädgården, utflykter, fester, tid i stugan.
Men allra mest efter veckorna på Västkusten!!!! 3 härliga veckor!
Vi ska röra oss i trakterna kring Lidköping, Göteborg, Kungsbacka , Varberg o Halmstad, även lite inåt landet.

Om någon av er har tips på fina platser, även små pärlor som en turist inte hittar så maila mej!!!Jag blir överlycklig då! Fina badplatser, mysiga miljöer, dom ljuvligaste butikerna eller loppisställen lite utanförm.m. Tveka inte utan skicka ett mail, adressen finns i högra spalten.
Jag springer ju en hel del på loppis men det är sällan jag hittar den saken jag verkligen söker tycker jag, däremot hittar jag ofta sånt jag inte visste att jag behövde;-) Och det är ju också bra!

Då har man tur att det går hitta fina fynd hos goa Viola , i hennes nätbutik RomantiskaTing .
Vågen nedan var ett sånt exempel. Det var exakt en som den här jag letat läääänge, gissa lyckan när jag ser den hos Viola ! Och sen föll jag för den söta lilla servisen som fått flytta in med min Tradera-terrin i skåpet i vardagsrummet. Dom var som gjorda för varann!Här kommer mitt budgettips på dokument!
Jag önskar mej ett franskt dokument men känner att jag inte riktigt vill lägga ut den pengen just nu. Så jag har köpt mej en vacker handduk, ett Linne'-dokument, hos Maud i hennes webbutik Gårdsromantik istället som jag tycker funkar lika bra. Trädde in smala metallstänger uppe o nere för att den ska hänga fint och satte upp den på en handsmidd spik. Enkelt o till ett väldans bra pris!
Nu väntar jobbet, har kort dag idag o sen blir det stallet med tjejerna.
Ikväll ska jag titta in hos alla er söta som ger mej såå goa kommentarer, ni ger mej sån inspiration allihop! Tack!

Ha en underbar dag!

61 kommentarer:

  1. Härligt med semester :) Inte långt kvar alltså. Lidköping bor min syster i så jag ska med ner dit i midsommar och någon dag i veckan i sommar. Kan rekommendera Spiken och Läckö slott där :) Men själva Lidköping är ju kanon fint.
    Ha en bra dag, idag ska jag måla och greja.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst längtar vi alla efter semestern! Min hägrar om bara några dagar...fast jag önskar mig lite mer värme!!!!
    Kul idé och kreativt med 1700-tals text. Kanske ska jag rota fram min våg, liknande din, som står i ett uthus????? Gillar det fina silvret på bilden ovanför! Var kommer det ifrån?

    SvaraRadera
  3. Jag handlar också ibland:-) hos Maud bl a så det var ju ett bra tips med handduken
    Ha det bra och glöm inte anmäl dig till min tävling som jag tänker förbättra vartefter tiden går;-)
    Kram/Åsa

    SvaraRadera
  4. Hej fina Cilla!

    Det låter som om ni kommer att få en underbar semester. Jag bor ju ganska nära Lidköpingstrakterna, men som du säkert vet är det alltid svårt att se pärlorna man har omkring sig... Läckö slott är ju iaf att rekommendera, det är en sanslöst vacker sommarstuga (det byggdes ju som det).

    Må gott, nu hoppas vi på SOOOOL!
    KRAM! / Kerstin

    SvaraRadera
  5. Ja snart närmar vi oss semester tider så härligt.
    Välkommen till Lidköping jag bor inte så långt från denna vackra stad. Om du gillar loppis tycker jag du skall besöka FA fyndet och Pingskyrkan som har loppisförsäljning.
    Önskar dig en bra dag!
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Hej Cilla! Å vad jag älskar din blogg, du visar alltid såååå mycket fina saker, blir otroligt inspirerad. Den där vågen var ju bara fööör ljuvlig!!! Ha en underbar dag! Kram Helena

    SvaraRadera
  7. Jättefina saker du visar gillar din våg och handuken är jättefin jag har oxå en sån.
    Jag kan rekommendera en affär i Göteborg som heter Atmosphere hon har ju oxå en blogg,kolla i min lista för adress.
    Ha det gott
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Jag gillar också Maude och Violas butiker, där har jag ständig koll.. Din våg är jättefin, och översta bilden också jättefina saker. En sån handduk har jag över diskstället, den är jättevacker.
    Kram till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Hej Cilla!
    Kul att ni ska hit ner till Västkusten i sommar! Ni skulle väl förbi Alingsås oxå? Där måste du besöka Ateljé Skärvan en jättemysig antikaffär och givetvis Balders Hage, det är en riktig klassiker:)

    Om ni inte bara vill shoppa kan jag rekommendera en tur på den gamla museijärnvägen som går mellan Gräfsnäs o Anten. Vid Anten ligger en jättefin badplats, café och en gammal slottsruin. Detta ligger en bit utanför Alingsås.

    Vad härligt att bara ha runt en vecka kvar till semestern:)

    kramis Jenny

    SvaraRadera
  10. Hei,Cilla.Ja,nå er det ikke mange dagene til du skal ha ferie.Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med tips til steder som bør besøkes,men hper du får gode tips.Sølvet på hyllen er nydelig,flott er også vekten fra Viola. En veldig god idè å henge opp håndkleet.Klem fra Crinoline

    SvaraRadera
  11. Men så fin våg, en sån vill jag också ha. Skulle bli så fint i mitt kök...

    Hoppas du får en bra onsdagkväll.
    Kram Camilla.

    SvaraRadera
  12. Men så fin våg, en sån vill jag också ha. Skulle bli så fint i mitt kök...

    Hoppas du får en bra onsdagkväll.
    Kram Camilla.

    SvaraRadera
  13. Hej bästa Cilla!!!
    Vilket smart tips!!! De dokumenten är urfina, men tyvärr dyra.
    Men ditt lilla påhitt är plånboksvänligt =)

    Måste prova texta på något, tvivlar starkt på att det blir lika snyggt som ditt.
    Vågen är verkligen jättesöt!!!! Den ser ut att trivas hos dig =)
    Du är väl värd en ordentlig semester efter ditt slit =)
    Hoppas verkligen du får underbart väder och fina dagar =)
    MÅnga kramar Fia

    SvaraRadera
  14. Mysigt med semester.Gillar oxå och Mauds och Violans butiker.Fin våg och kanontips angående handduken.Ha en skön onsdag kramiz ~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  15. Jippii, snart har du semester, är glas för din skull ;) Och allas andras också förstås!

    Ska mejla dig snart ang mysiga ställen i Boråstrakten!

    Ha det så mysigt nu! Kram

    Ps. Jättefina fynd!

    SvaraRadera
  16. När det inte är så långt kvar börjar man nedräkningen. Hoppas vädret vänder tills dess.
    Fina små härliga ställen på kusten som jag bara älskar är Smögen och Grebbestad/Tanumhede återkommer dit nästan varje sommar. I år åker vi till Göteborg 3 dagar och 3 dagar i Tingsryd är bokade hitills.
    Ha de gott
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  17. Jättefina saker! Åh va härligt din semester låter!..och det är ju snart dags!:) Jag får vänta till 6 juli men det är helt okej.. i alla fall så länge vädret är som det är. Ute på bloggarna kan man ju verkligen få tips om var man kan hitta härliga smultronställen att besöka..gäller bara att komma ihåg var, man får börja skriva upp såna ställen man är sugen att åka till! Ha en bra dag! Kram :)

    SvaraRadera
  18. Heij Cilla.. såå härligt me västkust-semester.. ljuvligt. Hoppas ni får vädret me er.. jo, de får ni väl, men de vackra, menar jag såklart..hihih.

    Så fint du gjort me handduks-dokumentet.. smart där.. känner själv att de är liiiite väl stor peng för ett dokument, men har man lite till övers så varför inte..

    Önskar er en suuuperfin resa då ni åker å fina dagar innan dess me..kika gärna in på min tävling som jag har nu..kram Helén.

    SvaraRadera
  19. Härligt med semester ! Jag har gått på en långledighet nu , sen 1 Juni , skall vara ledig hela sommaren . Känns underbart skönt , att få lov att planera dagarna som man vill . Men lite varmare kan det få lov att bli . Så vackra saker du visar , tipset med dokumentet tar jag till mig ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  20. Vad roligt att få se sina varor på plats..du ska du åt halmstaedhålelt så tror jag att du ska besöka en butik som bloggen liljor och tulpaner ahr...vet inte om den heter så exakt annar hittar du den på min länklista, ska ikväll ge sista föreställningen på vår musical, fyra arbetsdagar kvar så på onskdag nästa vecka börjar min ledighet, ha en bra kcäll, kramen

    SvaraRadera
  21. Hej Cilla!
    Vad härligt med semester. Detsamma gäller för mig. Jag skall bara ned till jobbet imorgon och fixa en dator och sedan är jag ledig till 11 augusti. Ibland är det bra att vara lärare.
    Nu kan jag ägna mig lite mer åt boden och det skall bli skönt.
    Vilken snygg våg du köpt, den gillade jag verkligen.
    Om vi inte hinner höras innan du åker på semester så önskar jag dig en riktigt skön och trevlig sådan
    Ha det så gott!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  22. Hoppas ni får en jätteskön semester och att värmen hinner komma!
    /Helena

    SvaraRadera
  23. Härligt med semester, med hopp om ett bättre väder!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  24. Så mycket fint du visar! Ditt dokument var ju jättefint! Själv gjorde jag mig råd med det franska dokumentet, men bara för att det var nedsatt pris. Har velat haft det länge, men har kostat lite för mycket.
    Ha en fortsatt trevlig kväll!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  25. Vilket härligt inlägg och ditt budgettips på slutet med handduken var så fint. Har också funderat mycket på det där med dokument. Vad tror du om att fotografera av ett gammalt brev och beställa som tryckt fototavla. Det kanske kan fungera!

    Kram Anna-Lena ♥

    SvaraRadera
  26. Hej...så kul ska du semestra i vår lilla stad;)Hmmm Här finns sååå mycket fint!!!Läckö, spiken...Skogshyddan ettt jättevackert cafe vid värnen!!Totget med torgmarknad..stadsträdgården med alla blommor...Alla mysiga butiker o för att inte tala om cafeet...Vi är ju Cafeernas stad! Rörstrand!! Om det är varmt vackert väde...så är Svalnäs...vårt härliga badparadis...som playan utomland...inte långt därifrån har man vackra hindensrev!!!

    ;) Hoppas det räcker!!!
    Kram Mamma Millan♥♥

    SvaraRadera
  27. Oj så många stavfel...hmm med en liten på armen så;) Hoppas du förstod ändå!!Torget var ett av dem ialla fall;))))

    SvaraRadera
  28. Hej cilla!!
    Va kul då ska du ju semestra i mina hemtrakter..Jag bor ju typ inåt andet bakom kungsbacka varberg mot Borås..

    Här finns massa fint..Otroligt mycket vackert att titta på..

    Underbart med sem..jag får jobba 3 veckor till.De första har gtt påsem på jobbet nu..

    Under våg..och dokumentet var ju en urfiffig ide..
    ha det så bra..
    kram anna

    SvaraRadera
  29. Hej! Ville bara önska en bra dag! Ska iväg till jobbet nu och kikat lite snabbt på din sida först. Du vet, den dagliga dosen av inspiration startar redan under frukosten :-)
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera
  30. Så härligt med semester!
    Att åka till västkusten känns ju nästan som att komma till ett annat land, iallafall för oss som bor i skogen. Du kommer säkert att hitta många pälor där nere, både ställen och loppis fynd.

    Jätte bra tips med handduken.

    Ha det så bra, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  31. Hej
    Oj va fin vågen var och vilken rolig ide med handuken verkligen fint.
    kram o ha en go dag
    ninni

    SvaraRadera
  32. Ha en skön skolavslutning och snart, snart lov!
    Gulliga tjejer du har!

    SvaraRadera
  33. Mern vad fint det blev med handduks dokumentet!
    Sevisen ljuvlig!!

    Kram Katarina

    SvaraRadera
  34. tack tack för dina fina ord;)
    Vi "syns"...o vem vet..kanske gör vi det i sommar...springer på varann på läckö!!!

    SvaraRadera
  35. Du måste hälsa Helena B från mig,sist jag såg henne så var det på en mässa tror det var möbel.
    Hon var gravid och så otroligt supersnygg.
    Va kul att ni fortfarande har kontakt.

    Lite skvaller:
    Annica är just nu med hela Caros och Robbans familj på *Mallis*
    Hon har fått honom att delta i vattengympa i poolen.
    Ha ha ,jag känner ingen som är så emot att röra på kroppen som han.
    Deras föräldrar firar 50årig bröloppsdag så dom är många.
    Jag saknar min kära arbetskompis men dom kommer hem i morgon.

    Föresten så läste jag någonstans att ni firar10 år Grattis, tänk det gör vi med.
    Tiden går fort. nu satsar vi på minst 40 till man byter ju inte bort såna godingar.
    Jag såg nog den fina nät kupan som din J hade get dig.


    Vilken smart ide med handduken.
    Du är en riktig drottnig på shopping Cilla du hittar ju fina saker överallt.
    Ha de gott!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  36. Hej Cilla! :)
    Tusen tack för dina gulliga ord om dukningen! Jag blir så glad!
    Vad skönt med semester, hoppas att du får en massa roliga tips på aktiviteter av alla sydliga bloggare. Vilken fin köksvåg, jag är själv ute efter en sån, de är så fina!
    Smart idé med dokumentet av handduken, jag vill också ha det franska Conditiendokumentet, men jag tycker också att det är lite dyrt just nu.
    Hoppas att du får en mysig helg (i förskott) Många kramar Emma

    SvaraRadera
  37. Semester på västkusten...låter härligt!!

    Min familj reser inte iväg någonstans...ska stanna här och slåss med myggen istället...

    Så mycket fint du har fått tag på...fiffigt med det franska dokumentet..det blev jättefint !


    Kram vännen,
    Anette

    SvaraRadera
  38. Men! Den handduken väcker ju ha-begär! Jag bor ju i samma stad som den butiken och ändå har jag inte varit dit.. kanske för att jag vet att jag skulle bli ruinerad av allt jag skulle köpa...

    Här är det också semester om 8 dagar. Jag drar till Sthlm, men västkusten är ju härligare på sommaren egentligen. Tyvärr har jag inga bra loppistips...

    SvaraRadera
  39. Hej Cilla.
    Ååååå vad jag blir avis på er resa, hoppas hoppas ni hittar något fint och vackert ställe.
    Hela västkusten är så fint.
    Tack för kommentaren.
    Ha det så bra.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  40. Måste bara sägaatt just nu finns det jätte fina hus i min kommun till salu..bla en gammal fin vit skola..
    Kram Anna

    SvaraRadera
  41. Halloj!
    Jag har nog inga tips från det området. Har knappt varit där... bara som hastigast till Strömstad vilket var en väldigt fin hamnstad. Hoppas du får bra väder. Det har man då alltid hört att i juli så kan det vara si och så med solen. Men det ska vi inte tro på eller hur? : )
    Jag har ännu FYRA veckor kvar. Förstår inte hur jag ska klara mig till semestern... men snaaart... : ))
    Ha det gott!
    Anneli

    SvaraRadera
  42. Åh så härligt med semester! Jag håller tummarna för vackert väder åt dig! Kram Petra

    SvaraRadera
  43. Den vågen var enastående! Sakletare är väl bäst när dom samarbetar va?! :)

    SvaraRadera
  44. Måste tacka dig för tipset med handduken! Har också kikat på dokumenten men insett att det finns annat pengarna måste räcka till. Hoppas att du får en fin semester!! Märta

    SvaraRadera
  45. åh vad skönt med semester snart,själv har jag några veckor kvar att jobba,men tar ut några strödagar innan dess.
    Fina saker du visar på dina bilder.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  46. Jag förstår att du räknar ner till semestern nu!!
    Vad smart med dokumentet och så himla fint det blev...

    Ha en skön helg
    Kram A-K

    SvaraRadera
  47. Hej Cilla!

    Du har något att hämta hos mig.
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  48. Jag längtar också efter semestern... Men det dröjer lite till innan det är dags...
    Så fint du har gjort med handduken... till ett dokument!
    Kanonbra ide!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  49. Hej!
    Små pärlor att rekommendera i hemtrakten...så svårt, fast att man bor här...
    Man kanske är dålig på att vara turist i sitt eget område!
    Båstad måste ni åka till det är en pärla och Hovs hallar är svindlande vackert. Gå på klipporna och stranden, ha med picknick korg...
    Vad gäller butiker så har jag ingen som jag känner sticker ut så man måste rekommendera det...
    Halmstad är en vacker stad ni borde besöka i alla fall!
    Det man mest gör här hemma på semestern är att åka till havet, och "vårt havet" är Mellbystrand. Personligen är jag då mest för bilstranden, så slipper man kånka på sina grejor!!!
    Läs gratistidningarna till de platser ni kommer så får ni fina tips! (Oj vad lämpligt att jag själv är med i en sådan då *ler*)

    Trevlig helg!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  50. Hej Vännen!
    Oj vad många kommentarer du får, vad roligt!

    Vad härligt det låter med sol o värme, vad bra att den kom lagom till skolavslutningen hos er:)

    Sitter själv här med ett glas vin o passar på att blogga medans sambon o bonusdottern kollar på film!

    Ha en jätteskön helg,
    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  51. Underbart med semester och ledighet, passa på att njuta nu riktigt ordentligt.
    Så fina saker du köpt, och handduken var ett fint tips, det blev så bra.
    Hoppas du får lite sommartips utav de som bor i närheten så att du kan hitta lite smultronställen.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  52. Hei,Cilla.De hadde to siphon flasker igjen i butikke,men jeg kjøpte bare den ene.Angrer litt nå.Den andre var mørk grønn,jeg ble derfor litt usikker på fargen...

    SvaraRadera
  53. Jepp två av mina fina fina vänner är syskon.
    Hade du missat det Cilla.....
    Visst är dom lika hi hi
    Kram Syns vi på loppis i helgen karnske?
    Kram Å hade gott/Malin

    SvaraRadera
  54. Va härligt me semester hoppas solen tittar fram då ,ha en fin helg Kramisar/stina

    SvaraRadera
  55. TACK kära bloggvän för alla fina meddelanden du lämnar hos mig! Du ska veta att varje ord värmer.

    Förstår att du längtar efter långa lata dagar som man kan tillbringa lite hur som helst, nu till midsommarveckan gör jag en liten avstickare upp till mina föräldrar och det ska bli sååå skönt!

    Så underbart du har fixat till stolen och hattasken blev ju kanon. Du kan det där du!

    Kram och sköt om dig.

    SvaraRadera
  56. Hej! Om du kan så hade det varit jättekul med ett besök av er i sommar! Fritsla ligger i triangeln av Borås, Varberg och Göteborg. Det tar ca 45 min från Göteborg och Varberg och 15 min från Borås. Ha en underbar semester! Kram Lena!

    SvaraRadera
  57. Hej
    Jag vill också önska dej en skön semester på västkusten. Jag vet att du kommer att få det riktigt skönt där. Vad mytcket fint du har på din blogg och jag gillar den jättemycket.
    Ha det så gott.
    Kramisar Birgitta

    SvaraRadera
  58. Hej
    Är första gången jag besöker din blogg & vad vad mkt fint. Måste få fråga vart du köpt spetsen du har på hyllan?
    Kan verkligen rekommendera Lidköping, är född & uppvuxen där.
    Mvh Titti

    SvaraRadera
  59. Vad underbart härligt det lät med de där tre veckorna på västkusten.
    De är ni ju värda =)

    Undra om vi ses nått i sommar då?

    ÅH skönt att de är sommarlov för dom nu då, Förstår att dom är glada. Joypeak-festivalen lät ju riktigt trevligt ju , jag älskar att åka iväg på sånna små äventyr, speciellt när popcornen är gratis :P haha .

    Jag är ledig två veckor nu sen börjar jag jobba, vi funderar på om vi ska ta en sista minuten nånstns, men vi vet inte än. De bara regnar här jätte tråkigt =(

    Krama alla från mig!

    SvaraRadera
  60. Det är ju det som är själva grejen,hitta något man kan köpa billigt o göra det till något unikt!
    Otroligt trevlig blogg,jag återkommer!

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!