3 oktober 2009

Smått o gott.

Go'kväll kära bloggvänner!
Ledig helg, underbart!
Först sovmorgon- lovely för en morgontrött typ som jag!
Största delen av dagen har vi varit ute. Tog en cykeltur med min mamma för att plocka hem lingonris till vinterns kransar, skönt med sällskap, jag går inte gärna ensam i skogen.
Sen har det gjorts vinter på tomten, räknar med att det inte dröjer länge nu tills vi har snö, idag tog det en bra stund innan frosten tinade bort. Men vi har underbara dagar och har haft hela hösten egentligen.

Förutom naturens vackra är jag svag för vackra smycken.
Vintage by Fé. Det är framförallt klockorna jag tycker är så otroligt fina, jag har spanat in dom ett tag men känt mej lite snål;-) Men nu tyckte jag att jag behövde muntras upp lite så jag slog till på "Greta". Den hittade jag på Nordljus nätbutik till ett riktigt bra pris. Dessutom handlar man smycken fraktfritt där så det kostar bara vad den kostar.
Det fanns mycket fint i övrigt där, titta in om ni inte varit inne där!
Urtavlan har fina romerska siffror och baksidan är så sirlig och vacker. Jag är såå glad över den!
Mer shopping har det blivit. Hos gulliga Anette som driver ljuvliga nätbutiken OfeliasHus.
Hon tar så inspirerande, stämningsfulla bilder att man drabbas av vill-ha-fenomenet:-)
Korgkupan köpte jag där, den är riktigt stor, det finns ett fat under men den agerar fruktfat just nu, bild på det finns senare i inlägget. Och det blev visst ett par saker till men dom får ni se senare.
O Anette hade packat med en påse med ljuvligt doftande hjärttvålar i en söt påse.
1000 tack du söta!!!
Här är fatet till kupan, fyllt med frukt. Nu vitaminboostar vi för fullt, allt för att slippa pig-flu;-)Näe, kanske inte därför men jag tror att det ger bättre motståndskraft mot alla förkylningar som figurerar runt om en...
Varsågod, ta er en cyberfrukt!Ikväll pysslar vi på med lite av varje.
Elvira kom på att hon skulle börja brodera (det brukar sätta mamman i en del assistentjobb) Filippa är mer en träslöjdstjej så hon spikar på i garaget, får se vad det blir- en julklapp till mej kanske:-)
Sen ser jag fram emot Körslaget, det gillar jag! Ska bli kul att se Caroline af Ugglas, hon är ju dessutom den som hittat på hela programide'n- bra gjort!
Önskar er alla en härlig lördagskväll!

24 kommentarer:

  1. Hej Cilla! Oj, det känns så lång bort när du skriver om att det snart kommer att komma snö, visst har det börjat kylna på här också men det känns som att det dröjer ett bra tag innan vi får snö! Vilka fina saker du shoppat, gillar klockan starkt! Nu ska jag virka en ruta efter din beskrivning, få se om det går! Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Hej Cilla !Verkar som du haft en underbar ledig och skön dag .Mysigt man behöver det.Vad läckra saker du har shoppat.Klockan var kanon läcker.Även din nya fruktskål.Åhhh Ofelias hus har ju så mycket fint.Gulliga hjärtan ,sedan går det så snabbt.Ha en mysig kväll kollar oxå på Körslaget.Varmaste kramizen ~~~~RITA~~~~

    SvaraRadera
  3. Kul att du handlar hos nordljus, deras butik ligger i mina gamla hemtrakter (Njurunda, söder o Sundsvall) har du varit där någongång? Det är en jättemysig butik, väl värd ett besök om du har vägarna förbi!

    Ha en härlig kväll!
    /Ida

    SvaraRadera
  4. Visst finns det många vackra smycken! Kommer så mycket nytt hela tiden! Jag gillar också Körslaget det är extra kul för jag sjunger i kör själv. Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Kik tillbaks;)

    Slut på körslaget;) Liten snbb bloggruda innan filmen...skickade iväg barnen att byta om o borsta tänder!

    Gillar med santa fe smyckena, klockan är ju superfin!!

    spännande vad hon hamrar på??!!

    Hoppas ni får en fortsatt fin kväll
    kramelikram ♥

    SvaraRadera
  6. Hej! Vad mycket fint du handlat. Förstår att du gillar vackra ting. Vilken tur ni har som har haft fin höst så här länge. Här har vi haft ett riktigt busväder idag med snöblask och regn och storm. Ett riktigt innesittarväderddd.
    Ha nu en riktigt mysig helg.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  7. Hej Vännen!

    Åh vad fina saker du köpt, jag gillar speciellt den fina klockan!
    Vad bra att det är fraktfritt när man beställer..ska gå in o kika jag oxå;)

    Ha en jättebra söndag!

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  8. Ja det när nog inte långt bort med snö hos dig upp i norr, jag skulle hellre vilja ha snö tidigt och inte en massa "slask" som vi brukar få, men så är jag ju född i norrland =).

    Dom där smyckerna är jätte snygga, kul att du bestämde dig för att unna dej det.
    Ha en bra helg, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  9. Jättefin klocka! Ni verkar ha haft bra väder idag, här i Göteborgstrakten har det varit busväder hela dagen. Vilken pysselfamilj ni är, härligt!
    Ha en fortsatt bra helg!
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  10. Hej Cilla, jag spanade in alla de klockorna på Formex och alla var såå fina att det skulle vara svårt att välja, din var såå fin. Korgen och fatet var underbart.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  11. Hej Cilla.
    Ja,vi har också höstat i trädgården.Här blev det kallt och ruskigt på en gång,varför blir man alltid så överumplad?
    Gillar verkligen dina inköp.Klockan är ju bara så läcker,och korgkupa har jag inte sett innan,men oj,vad fin den var.
    Må så gott
    kramar Anette

    SvaraRadera
  12. Ja, smycken, tänk vad vi Q är svaga för sådana, ja i alla fall jag och du verkar också så!!!!
    Vilken härlig blandning av frukter! Det är också ett obligatorium hos mig att ha på bordet.
    Ha det så gott!
    Carin

    SvaraRadera
  13. Hej Cilla! Nog är det snart snö alltid...Nu bara väntar man. Men jag hoppas det dröjer en dag till...Tänkte mig ut och plocka mer mossa i morgon;)
    Maken har åkt till stan för att hämta dottern. Ringde och sa att det skulle bli en väldigt sakta färd och att jag fick sitta uppe länge och vänta, bara blåis efter vägen... Så nu sitter jag bara och oroar mig...
    Du hade då fyndat fina saker. Gillar dessa klocker. Köpte en liknande för väldigt många år sen, undra vart den tog vägen..
    Ha en fortsatt trevlig helg och gå inte för att tjuvkika vad dottern snickrat nu;P
    Kramen Bibbi

    SvaraRadera
  14. Så fina saker du köpt, den klockan är ju superfin.
    Ha det gott
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  15. Hej Cilla!
    Har oxå rustat för vintern på tomten, möblerna är intagna och vattenpumpen till brunnen är intagen. Låter hemsk om snö skall redan komma, saknar redan sommarvärmen.
    Jättefina saker du shoppat. Klockan var kanonläcker och så fin baksidan var. Ja, det finns mycket att shoppa, det är väl bara plånboken som säger ifrån. Man skulle slippa bet skatt 2ggr/år, det skulle vara något.
    Ha en mysig söndag.
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  16. Hej! Hehe nu skriver ni att det är en mandelkvarn, vilket förmodligen är sant :P ! Jag har ingen aning om vad det är, hehe! Kram!

    SvaraRadera
  17. Åhh,dom där klockorna!
    Har kikat på dom jag också=))
    Så läckra!

    Usch, här har de regnat sen i går.
    Känns inte upplyftande!
    Men jag kan ju slappa med gott samvete i stället*fnissar*

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  18. Hallå där, vackra saker som fått flyttat hem till dig...:0)vi har haft en helg med riktig ruskväder så det har målats bord och detta kommer söndagen att oxå bestå utav..annars har helgen varit väldans lugn med tv-soffan...är ett stort fan av Caroline..hon är en härlig personlighet..ha en skön söndag, kramen

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Vilka fina saker du köpt. Jag har också spanat in den där klockan. Den är verkligen superfin. Det dröjer nog inte länge innan snön kommer så ruggigt och kallt som det är nu..
    Ha en riktigt skön söndag. Kram Aydan

    SvaraRadera
  20. Hej Vännen,
    Ser att du unnat dig klockan visst är den fin, just den modellen blev nog populär tog slut på en gång hos mig.
    Kram Theres

    SvaraRadera
  21. Hej Cilla!
    Har ni snart snö...*huh*...
    Fast det är ju vackert i och för sig, men just nu är jag nöjd med lite frost..*hihi*..

    Vilka pyssliga tjejer du har! Jag har också en pysselmaja här hemma, men ibland kan jag vara lite dålig på att hjälpa henne för det behövs ju assistans emellanåt..Hm, dåligt samvete... Men hon älskar att pyssla och det ska ju uppmuntras! När hon är med i butiken pysslas det!!

    De där klockorna är så vackra, längtar tills de kommer till min butik, skulle komma denna månaden.

    Ha det riktigt skönt!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  22. Jättefin klocka, både praktisk och vacker. Det var ett bra köp. Fin korgkupa också, härligt lantlig. Jag tror också det är bra och äta mycket frukt, och gott.
    Ha en mysig söndag
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  23. Hej Cilla!
    Skäms nästan att kommentera då jag är så dålig på det nu för tiden. Har ingen ro till det, men tack för att du tänkte på mig ang. utmaningen :)

    Du tipsar om så mkt vackert. Jobbigt när man bor på så liten yta, passade på att skicka med lite med mor och far nu... ha ha.

    Kram!

    SvaraRadera
  24. Hej
    Idag så har jag kalas för min äldsta son, och har skyndat mig att blogga, och nu börjar jag med maten så jag har bara skummat igenom din läsning, kommer tillbaka i morgon, men vill så gärna ge dig en varmkram, och en varmhälsning i vår kalla värd, och med vintern på g.
    Hoppas du får en riktigt härlig helg.
    Kram Zara

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!