11 december 2009

Kyrka o lucia.


Fredag- igen! Vad fort veckorna går, dom rusar extra fort under december tycker jag. Tyvärr, för det är både mer som ska hinnas samtidigt som man önskar extra mycket tid för njutning och mys och den ekvationen funkar inte riktigt.

Den här kyrkan tycker jag så mycket om. Jag fick den som riktigt liten och den har kommit fram varenda år. I år fick den en liten uppfräschning. Taket som tidigare varit rött med guldigt glitter såg lite skabbigt ut så det fick bli svart. Jag blev riktigt nöjd med det!! Runt om strödde jag ut fattigmanssilverkross, det ser nästan ut som is.

Har köpt hem fler söta hängen från Fridas Gård Dom är ju fina som paketdekoration också. Ibland om jag har en present som är mer symbolisk än värdefull så lägger jag extra krut på inslagningen, en sån gång är väl en sån här kula alldeles perfekt tycker jag.

Lite granris som blivit över fick pryda ett zinkhjärta. Hänger vid min bloggplats och sprider julkänsla.

Imorgon väntar luciatåg för vår del. Båda tjejerna sjunger i kör och imorgon kväll är det dags. Alltid lika mysigt, dom är ju så fina!!! I tvättstugan hänger skjortorna strukna och glittret är redo.

När dom var små fick dom varsin luciadocka av en faster till mej. På egen begäran har kronan bytts ut mot glitter i hår och runt midja. Som sin mor älskar dom allt som glittrar;)



Snart väntar jobbet för min del. Kommer hem lagom till fredagsmys med Idolfinalen. I vårt hus håller vi tummarna för Calle! Tjejerna har önskat att klä granarna ikväll och så får det bli. Det brukar bli kring lucia för efter nyår vill jag ha ut den så fort det går.
Vi har en gran nere i vardagsrummet som är klädd som jag vill. I allrummet uppe har vi kitchgranen som är fylld med kulor i alla möjliga former o kulörer + allt dagispynt som kommit hem genom åren. Den är inte vacker men oerhört charmig!!!

Önskar er alla en skön helg med firande av både lucia och 3:e advent!

Och kom ihåg!!! Några dagar kvar tills jag drar vinnaren i min tävling!!! Välkommen att vara med!

33 kommentarer:

  1. Godmorgon Cilla! Vad skönt att se att det lilla paketet kom fram, hoppas du tyckte om det! Vilken vacker kyrka du har och så kul när den har några år på nacken! Hoppas du får en riktigt mysig fredagskväll. Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Gomorron Cilla!! fina bilder va söta hängena va..önskar dig en trevlig helg o Lucia massa kramar sussie

    SvaraRadera
  3. Det är något speciellt med luciatåg med barn, jag får alltid en sådan varm känsla när jag ser de små liven gå där och sjunga. Jag håller också på Calle och hoppas han tar hem segern ikväll. Kram Merja

    SvaraRadera
  4. Hej Cilla!
    Kyrkan blev jättefin med svart tak. Jag förstår att du tyckte det var finare än rött, även om rött är julens färg.
    Dina silverkulor var också så fina.
    Vad mysigt att tjejerna sjunger i kör, det har mina också gjort. Man blir alltid så rörd när de uppträder och då är det inte långt till tårarnam,eller hur?
    Ha en mysig helg med familjen!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Åhh vad mysigt med luciatåg och att dina tjejer sjunger i kör...Mina kids är så stora nu så det lussas endast för lärare och elever på deras skola, så för oss blir det inget iår:-(.

    Vad fint hjärtat blev när du piffade till det!:-)

    Må gott, kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Önskar dig en fin luciahelg!

    SvaraRadera
  7. Hallå där, så snyggt du virat granris runt hjärtat!! Och snygga hängen fr Fridas gård!

    Grattis till den fina vinsten i min och Kickis tävling, du får ju välja doft själv, ljuvliga massageljus! Ha en skön tredje advent!!! Mari.

    SvaraRadera
  8. Åh, har du en sån fin kyrka. Vet att det fanns en när jag var yngre, får allt fråga min mamma var den är. Och så söta Lucia-dockor, härligt med lussefirande imorgon för er. Klä granen är kul, här blir det inte förrän dan före julafton tror jag. Vi får se...
    Ha nu en myspysfredag
    Lussekram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Så mycke fint!!!! Kyrkan var ju så fin... Å Luciorna...
    Ha en mysig helg!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  10. Hej! Visst är det vackert att fira lucia och vara med beskåda och lyssna på alla vackra sånger! Vilken vacker kyrka en sån hade mina föräldrar när jag var liten! Må så gott! Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Ja, visst är det härligt att kunna ta fram sina traditionssaker med minnen och nostalgi!
    Ha en bra luciahelg!
    Carin

    SvaraRadera
  12. Ja, usch va fort tiden går! Det hinner bara bli december så tar månaden slut!.. I helgen blir det väl lite gjort hoppas jag. Va mycket fint du visar! Kanske man skulle ta fram sin gamla kyrka...undrar var jag har den!? :) I helgen ska jag se gamle idolvinnaren Markus Fagervall uppträda! Trevligt! :) Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  13. Ha en jättefin luciahelg, vad roligt med tjejerna som sjunger i kören.
    Kyrkan är så vacker. Nyrenoverad och fräsch.

    Kram Petra

    SvaraRadera
  14. Så mysigt med lussetåg... Var ju etttag sedan jag hade barn som gick i nåt sånt.. Och är det i kören så kan jag tänka mig att det låter riktigt bra med.. :-)

    Njut nu av fredagen..

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  15. Önskar dig detsamma, en skön helg med mkt mys...har ju en kyrka som granne och är så stämningsfullt med klockorna och i år blir det absolut julotta, ha det gott med familjen, KRAM

    SvaraRadera
  16. En kyrka skulle jag med vilja ha, vi hade en när jag var mindre som bar väldigt gammal, men den gick sönder och då kastade mamma den :( Men det tänkte man ju inte på då.
    Ha en mysig lucia helg, kram

    SvaraRadera
  17. Välkommen hem efter jobbet Cilla.., bänka dig framför TV:n för nu skall vi hålla tummarna för Skånska Calle!!!

    Nu väntar jag bara på att kladdkakan skall bli färdig i ugnen, pausar ifrån allt vad julbak heter och kör med en klassiker kvällen till ära.

    Ha det så myspys på Luciafirandet i morgon....

    Kramar till dig
    Marianne

    SvaraRadera
  18. Hej Cilla!

    Vad roligt med en "kitsch-gran"! Här hemma har barnen ett kitschigt landskap på rummet och de älskar att plocka fram det! Kyrkan blev så vacker med det svarta taket. Har en exakt likadan hemma som jag också tycker väldigt mycket om, har en hel del barndomsminnnen till den. Förra året lekte barnen en del med kyrkan och inspirerad av dig tror jag nog att den också ska få genomgå en restaurering. Vilka fina kulor du har köpt! Ett sådant fint paket skulle jag gärna vilja få! Här i huset håller vi också tummarna för Calle! Det ska bli riktigt spännande i kväll!

    Goa kramar till dig!

    Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Tänk jag hade med en sån kyrka när jag var yngre. Och en sådan ängel har jag med som min mor gick en kurs på att göra sådana..(måste jag kolla var jag har den..)
    Fin fina saker..
    Ha en go helg!
    Kraam Mia

    SvaraRadera
  20. Mamma har en sådan kyrka och den har funnits i vårt hem sedan jag var liten. Står inte den framme så är något viktigt som fattas. Kulorna i fattigmanssilver var otroligt vackra. Ha en skön Luciahelg!

    SvaraRadera
  21. Mmmmmm en sådan kyrka har vi med.

    Min Man hade den som liten,våra barn älskar den.

    Trevlig Helg.
    Linda

    SvaraRadera
  22. Hallojsan!!
    här är Calle också en favorit!! Hoppas att det går bra!!
    Så mysigt att få gå på Lucia med barnen..på måndag har vi lussefirande i skolan där jag jobbar

    Ha det riktigt mysigt nu under Luciahelgen!!

    Kraam Sanne...

    SvaraRadera
  23. Vad fin din kyrka blev! Jag har en likadan från min barndom - röd med glittrigt tak. Tyvärr ganska skabbig, men det går ju å åtgärda - tack för tipset!
    Kram

    SvaraRadera
  24. Tittar in för att önska dej en skön och härlig luciahelg. Vad roligt att få gå på luciatåg med tjejerna. Det blir säkert väldigt stämningsfullt. Och din kyrka är så fin. Här kommer inte granen in förrän kvällen innan julafton. Det har alltid varit så sedan jag var liten.
    Kramisar Birgitta

    SvaraRadera
  25. Hei,Cilla.Kirken ble så fin med svart tak. Ellers har du også pyntet så fint til jul.Husker tilbake med glede på datterens Luciafeiring i barnehage og på skole.Ønsker dere alle en hyggelig feiring.Klem

    SvaraRadera
  26. Ja visst är det en återkommande fråga om man ska klä granen vackert för ögat eller för hjärtat, alltså med alla dagistillverkade saker. Men man får försöka hitta en mix ; )

    SvaraRadera
  27. vilka fina hängen :D måste kolla in dom på webbshoppen ! Kyrkan vart jätte fin då du målade taket :D och grattis till alla fina vinster ! kram

    SvaraRadera
  28. Jag har också varit på min dotters luciafirande i kyrkan , hon sjöng med 2 andra och det var så vackert !Önskar dig en mysig luciahelg ! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  29. Så vacker Kyrka....har letat på Loppisar men har inte hittat någon än.
    Så fina Lucia dockor...har några porslins dockor kanske man skulle sy lusselinne till dem nästa år och lite tomte dräkter.

    Hoppas era granar blev fina kanske det kommer foto på dem?

    Vi har faktiskt fått lite snö nu mot kvällen och det är riktigt mysigt ute.

    Det är några år sedan jag var och tittade på Lucia tåg så kul att båda tjejerna är med då blir det en liten tår i ögat eller hur?
    Det är ju så vackert.


    Ha en fortsatt trevlig helg!

    Kram!

    SvaraRadera
  30. Så fin din kyrka blev!! Såg en sån på loppis i veckan...nu ångrar jag
    mig nästan...
    Veckorna rullar på fort nu, imorgon är det redan Lucia!!
    Kan tänka mig vad fina dina flickor ska vara!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  31. Hej Vännen!
    Vad fin kyrkan blev o så vackert med det där utströdda "iskrosset" runt om:)

    Jättesöt Luciadocka dina tjejer har!

    Ha en trevlig lördagkväll,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  32. Så många fina bilder :-) Hängena gillade jag verkligen!

    Ha en super mysig lucia!

    Kram Torparfrun

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!