30 september 2009

Hopp om liv....

...o energi igen! Känner mej betydligt piggare nu. Skönt!
Tyckte att den här bilden var en bra symbol för det. Nöp loss en gladiolus som har hängt med runt här idag, underbart är kort o snart har dom blommat ut så det gäller att njuta!
Söta plattan köpte jag tidigare på JuliasVitaDrömmar . Trevligt nog hade jag hittat fina temuggar för någon vecka sen på Indiska, stora, vida o härliga. Nu börjar ju teperioden i takt med kyliga kvällar o några koppar har det blivit nu när jag varit hängig. Urgoda att dricka ur! Just nu är favoriten Liptons Blue fruit o Forest fruit.
Har ni goda tetips så mottages det tacksamt!
Fick förfrågan på närbild o mönster på min filt så jag lägger ut det nu så kan ni som vill göra en, perfekt vinterpyssel!
Rutan: Lägg upp 5 lm med valfri färg, gör en ring med 1 sm.
Varv.1. 3 lm, 2 st om ringen*2 lm, 3 st om ringen, upprepa från * 2 ggr till, sluta varv med 2 lm, 1 sm i 3:e lm.
Varv.2. Byt färg. Börja om lm i ett hörn, 3 lm , 2 st, 2 lm, 3 st om samma lm, 1 lm, * 3 st 2 lm
3 st om nästa lm, 1 lm, upprepa från * sluta med 1 sm i 3:e lm.
Varv.3. Byt till bottenfärgen. Börja om lm i ett hörn, 3 lm, 2 st, 2 lm, 3 st om samma lm, 1 lm *
3 st om nästa lm, 1 lm 3 st, 2 lm, 3 st om lm i hörnet, 1 lm, Upprepa från * avsluta med sm i 3:e lm. Fäst garnet.
Sy ihop rutorna i bakre maskbågen från var ruta.
Hur många rutor man gör bestämmer man ju själv. Lycka till!
Ikväll kollar vi på Idol o jag tror favoriten är Kalle, vilken skön röst för Walking in Memphis! Nu talar jag för mej själv för mina tjejer har heelt annan smak än mej!
Ha en härlig kväll!

29 september 2009

Nya dillet!

Här sitter jag, iförd solglasögon, o gör mitt inlägg. Visserligen lyser höstsolen ute men den har jag stängt ute med markiser o gardiner så gott det går, har fått tidernas ögoninflammation:-((

Det gör också att jag inte kan ägna mej åt mitt nuvarande dille- att virka.
Sån är jag i mitt pysslande- periodare. Det kan vara att måla möbler eller skyltar, texta på väggarna, brodera, virka, decoupage.... osv.
O just nu har jag dille på att virka!

Gav mej på att göra en babyfilt i mormorsrutor och eftersom det inte är någon baby i sikte (förrän jag blir mormor o det dröjer förhoppningvis några år;-) så blev det Klara- vår Mailegkanin som fick den.
Här sitter hon i lilla sängen jag köpte på loppis i sommar. Ingen hade varit gladare än jag om den sängen varit i fullstorlek, en järnsäng är något jag önskar såååå mycket. Men tills vidare är jag nöjd med den här!
Det var jättekul att virka den förutom alla miljoner trådar som skulle fästas.
Så nu har jag påbörjat en stor filt eller överkast med lite större rutor, också i grått o vitt.
Det blir kanske ett hela-vintern-projekt, beror på periodens längd....
Men det är perfekt pyssel framför tv:n, utan nått att göra under tiden har jag inte ro att se på tv. Men Idol, Skavlan o Körslaget vill jag se så nu kan jag göra det o göra lite nytta under tiden:-)
Tack för att ni tittar in hos mej o lämnar söta kommentarer!
Jag ser att besöksräknaren tickar mot 15000 besökare, är lite chockad- men glad!
Då tänker jag fira er besökare med en utlottning!

Ha en härlig dag!

25 september 2009

Ljuvliga fredag!

Ljuvlig lyxig ledig fredag!

Det finns inget bättre än fredag, fastän jag jobbar helger ganska ofta så infinner sej en speciell känsla av ledighet ändå. Idag har jag lyxen med helledig dag. Ganska skönt för jag tillbringade gårdagskvällen till riktigt sent med att ta hand om 1/2 älgtjur. Inte ensam, hela familjen hjälptes åt men timmen blev sen. Så nu är frysen full o jag längtar redan efter porterstek! Mums!

Idag, efter att ha skickat tjejerna till skolan, åt jag låång frukost framför morgontv:n vilket inte händer ofta. Dom visade från Bokmässan i Gtbg o jag hade hoppats att dom skulle visa boken Romantiska hem och Inspiration i vitt o kanske få en skymt av Ingela o Petra , men icke, dom pratade mest mat o vin tyckte jag o lite poesi...

Sen körde jag in till stan för att shoppa lite. Tanken var nytt tyg till badrumsgardiner, lite akut för att fönstret är stooort o insynsfilmen jag haft där hade lossnat så man duschar inför alla förbipasserande, inte såå kul. Lite annat slank med för ska man piffa lite vill man gärna piffa lite mer.
Den här härliga badoljan köpte jag, perfekt inför vintern, den gör huden riktigt mjuk. Att förpackningen är vacker spelade ju ännu större roll;-)En duschkräm från samma märke o lite nya tvålar följde också med hem. Jag riktigt längtar efter ett varmt bad nu!
Såhär ser tyget ut som jag ska ha fönstret. Fast jag ska inte sy idag för då kanske det goda humöret försvinner, jag o symaskinen gillar inte varann tyvärr. Jag visar när det är klart. Ska kolla med pappa om han känner sej sugen att göra en liten hylla till fönstret också- han brukar inte vara svårflörtad:-) Idag firade Buketten 10 år i sina nuvarande lokaler o sålde alla snittblommor för 10 kr/styck!Vilken lycka!! Sånt går ju bara inte motstå. Så jag unnade mej några buketter.
Så vackra rosor som nästan ser ut som marsipan! Vita blommor är ju aldrig fel o jag gillar limefärgen lika mycket!
3 vita gladiolus blev det också, dom är vackra tycker jag!
Själva blomman är en riktig skönhet, ser ut att vara gjord av silkespapper!
Igår kom nya Jeanne D'Arcmagasinet i brevlådan!
Jag har inte hunnit titta i det än men vet att jag inte blir besviken, det är underbart! Tänker njuta av det ikväll. Här blir det fredagsmys med familjen. Tjejerna vill se Idol o jag tittar gärna på Skavlan, tycker han är en mysig programledare som verkar mer intresserad av sina gäster än sej själv o det är inte alla programledare som har den egenskapen...


Önskar er alla en härlig helg fylld med mys, loppis o annat kul!!!

23 september 2009

Famille

Godmorgon söta bloggvänner o andra som läser mitt pladder;-)
Jag har lite tidsbrist just nu som många av er andra också har o känner till men ett kort inlägg hinner jag med innan jobbet kallar.

Famille- familjen- är väl det man helst skulle lägga all sin tid på men det är dessvärre alla måsten runt om som just nu tar för mycket tid så det som blir över vill jag prioritera till mina nära o kära o bara vara o pyssla på härhemma.

Här är vi- hela familjen! Den här fina ramen köpte jag på nätbutiken ParCourrier för något år sen men jag tror den finns i sortimentet än. Fast den har fått lite make-over.När jag köpte den var den mörkt grå och med raka kanter. Jag har helt enkelt karvat kanterna med kniv o shabbat upp den och voila- min stil!
Tjejernas skolfoton innehöll ett kort i svart vitt som passade bra. O jag hittade ett kort på mej o J som togs för något år sen som fick duga, har aldrig fastnat särskilt bra på bild o aldrig trivts framför kameran heller så det finns bara ett högst begränsat antal kort på mej.
Här är Elvira- vår goa 10-åring.
Här är Filippa- vår mysiga 8-åring.
O till sist bilden som visar vår första morgon med frost för ett par dagar sedan, än så länge den enda men det är nääära nu! O jag får rysningar!
Nu ska jag hälla upp lite kaffe o vakna till ordentligt. Efter jobbet väntar stallet, tjejerna har ridlektioner idag. Kul!!!
Hoppas ni alla har en mysig vecka med vackert höstväder o tid till må-gott-tid!

20 september 2009

Vinnare och utmaning

6 månader- så länge har min blogg funnits till idag!
Före det så surfade jag runt hos alla andra fina bloggar och vågade nog inte riktigt tro att lilla jag hade något här att göra med en egen blogg. Så fel man kan ha, alla kan ha sin egen blogg- vi fyller den med precis vad vi vill och det finns ju varken rätt eller fel. Förutom givande och tagande av inspiration och tips så tycker jag den stora bonusen är alla härliga människor som kliver in i ens liv. Önskar jag fick träffa er hela bunten!
Det mina vänner ville jag fira med min tävling som avslutats idag.

Och dessutom har jag fått en utmaning av Sofia . Att avslöja 10 saker om mej själv..... Här kommer det, lite detaljer om mej:

1.Sjukt morgontrött! (snoozar väckarklockan alldeles för många gånger, det kan finnas ett samband med mina nattugglefasoner...)
2. Flugfobi. (ormar o spindlar däremot bekommer mej inte alls)
3. Löjligt snusberoende. (har alltid produkter hemma för att sluta men rätta stunden infinner sej aldrig...)
4. Har 2 diamanter inborrade i min högra hörntand. (äldsta dottern har redan tingat att ärva den;-)
5.Shopoholictendenser. (förutom inredning så faller jag för snygga skor o smycken)
6. Totalt oduglig vid symaskinen! (familjen flyr fältet när den kommer fram, det är nästan bara då som mitt tålamod inte räcker till.)
7. Bacillskräck. ( badar ytterst ogärna i pool o har alltid Alcogel i väskan)
8. Hoppas att snart bo i en mildare växtzon så att jag kan skapa min drömträdgård.
9. Älskar att pyssla med mina barn o se deras kreativitet utvecklas. (pysselkontot är ganska högt men det är det värt!)
10. Älskar o är superstolt över min fina familj!

Lite kuriosa om mej alltså. Det ska skickas vidare till 5 personer och det blir till:

DetVitaDårhuset
VitaZara
GammelbålstaGård
Lissboden
Nygammalt

Det är förstås frivilligt att anta utmaningen så gör det om ni känner för det!OCH NU!!!!! Vinnaren är dragen!
Det blev en hel del lotter, jag skrev dom lite eftersom o la dom i min "ormtjusarkorg".
Tack så mycket till alla er som ville vara med, jag har nog inte hunnit runt o tacka för deltagande i tävlingen hos er alla men ni har alla fått lotter i korgen! Vinnaren är: Anki med bloggen LantligtIStan
Grattis! Maila mej din adress så skickar jag vinsten.
Tack till alla er andra som ville vara med. Det kommer fler tävlingar framöver, tycker detta är superkul!


19 september 2009

Får jag lov?

Jaa, att bjuda er på en bit av min absoluta favoritäppelpaj!

Idag plockade jag in de sista äpplena från mitt enda äppelträd som i år inte varit så generöst med frukt. Men vi har ju så goda grannar så vi klarar oss ändå. Och min gulliga mamma fixar äppelmoset så det landar hos oss färdigt i burkar:-) Men bakar- det gör jag gärna!
Jag lovar er, den är såå god, krämig o saftig...Mumsig!
För er som vill prova kommer receptet här:
Smet:
150 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 burk creme fraiche
2 ägg
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3-5 äpplen
socker o kanel

Rör smör o socker pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Vispa.
Blanda i de torra ingredienserna o rör till slät smet. Spara 1/3 av smeten.
Bred ut 2/3 av smeten i en pajform.
Blanda fyllningen utom äpplen socker o kanel, häll ut över smeten.
Skala o skiva äpplena, lägg ovanpå. Strö över socker o kanel.
Av sparade smeten gör du små klickar som fördelas jämnt över äpplena.
Grädda i 200 grader 35-40 minuter.
Servera pajen varm eller kall med glass.
Och så önskar jag er alla en härlig lördag!!!

17 september 2009

Gårdagens paketöppning...

...den hade jag verkligen längtat efter. Ni vet, ibland hittar man ju saker som nästan tycks ropa ens namn, sånt som bara inte går att låta bli! Så var det den här gången.
Jag var inne o hälsade på i bloggen hos Viola och ni som varit inne där vet ju att hon visar det mest underbara saker där. Och har man tur så hamnar dessa saker i hennes nätbutik.
RomantiskaTing heter den och har ni inte varit inne där så är det dags!

Är det inte ljuvligt det här vackra cigarettetuiet med sina sirliga blomsterrankor?!
Helt oemotståndligt tyckte jag som har en tendens att falla för zink, silver, nickel och sånt som glimmar o glittrar helt enkelt.Tänk att någon dam kanske förvarat sina cigaretter i den här och kanske rökt dom med långt munstycke.... Vem vet. Själv röker jag inte så etuiet kommer bara att vara till ögonfröjd!
Fler saker fick mitt hjärta att klappa fortare. Den här lilla terrinen med lock (om det nu kan kallas terrin...) kommer att passa perfekt tillsammans med en nästan likadan, fast större, som jag har ropat in på Tradera tidigare.
Så vackert utsmyckad att jag bara njuuuter!!!
Vackra flaskor är fint som prydnad tycker jag. Den här fina flaskan i porslin ska få stå tillsammans med mina parfymer.
Handmålad är den, med en så vacker ros! Till och med korken är utsmyckad.
Söt som socker!
I veckan har jag inte alls haft mycket tid över att kika in hos er andra och heller inte hunnit svara på alla kommentarer jag får. Men alla är lästa och mottagna till hjärtat med värme!
1000 tack till er som tittar in hos mej och lämnar spår som verkligen gör mej glad!

14 september 2009

Höst!

Måndag igen då. Och en sån måndag- riktigt underbart höstväder idag. Och jag har turen att vara ledig!! Jag tillhör dom som har en kluven känsla för hösten. Egentligen är den ju en alldeles underbar årstid med den bästa blandningen av sol, vackra färger och mys. Man borde älska den men jag tycker känslan förtas lite av gruvsamheten för vad som komma skall. Trots att jag bor i norr så är jag absolut ingen vintermänniska. Och här är vintern låååång. Men visst njuter man nu av alla vackra färger som sprakar överallt. Ljung hör till för mej och gärna Callunaljung som tål torka lite bättre, silver tycker jag är fint till. Hittade en fin korg på extrapris, sådär härligt grånad.
Ett av mina 3 symaskinsbord står ute och får gärna rosta till sej. Så vid entren har jag höstpyntat lite nu med ditt o datt.
En annan favorit är prydnadskål- söt växt. Silverkulorna som är i krukan har jag målat med s.k kallmålning. Det är en lera som gjuts i form och bränns sedan målar man den som man vill, låter torka och smetar in den i en keramikolja som sedan torkas bort lite lagom. Oljan ger målningen liv. Sist spraylack. Det finns en tjej här som håller i kurser i sånt, riktigt mysigt kvällsnöje!
I den här ramen har det bott taklök men den började se trist ut så det fick bli ett litet stenrede.
Snäckor från vackra Hallandskusten i ett fågelbad från Rustas rea. Konstigt, det blir mindre o mindre snäckor kvar där i fatet... Men så har vi också ovanligt många små söta gäster i det här huset + 2 egna söta som alla har gemensamt att dom ääälskar snäckor. Så det blir som en liten godisskål för dom:-) O det bjuder jag gärna på.
Ett loppisfynd. Gamla lyktor gör mej en aning knäsvag, har svårt att gå förbi utan att köpa dom.
Och silveraxet Brunette är i sitt vackraste jag just nu, den hinner inte blomma här men spirorna är vackra ändå!
Än finns det lite blommor kvar på pelargonerna o jag har inte hjärta att slänga dom än. För sån är jag- har varken ork eller plats att spara dom till nästa år.
Så visst är det höst! Nu ska jag ta en prommis i det vackra vädret o kolla om jag kanske hittar lite mossa eller annat kul.

Och snart är det fredag;-)

Ha en härlig vecka!!!


12 september 2009

Sjödrama o färdiga projekt

Hej vänner!

Nu har jag hämtat mej från gårdagens händelse när heeela blogglistan gick upp i rök. Har försökt att återställa en del o kommer att fortsätta allteftersom. Värre saker kan hända:-) Men irriterad blir jag faktiskt.

Ett av sommarens loppisfynd har fått sej en omgång av penseln nu. Väskan till vänster på bilden.Den var i fint skick o hade den haft en mysigare färg så hade den fått vara som den är men den här brunfärgen är inge vidare charmig. Sk_tbrun tycker jag;-)
Såhär blev den efter målning med text och en bild på en vintagepinuppa;-) Mina tjejer tycker det är urpinsamt att ha en naken dam i hallen....
Dom får stå uppe på nya hallskåpen som också precis är klar.
Jag visade före-bilden för ett par veckor sen. Lite svårt att se hur den ser ut.
Såhär ser den ut som färdig. Bara knopparna fattas, ska beställa vita "dropphängen" till den.
Jag tycker om att shabba möbler med fina detaljer så dom kommer till sin rätt.
Och nu sjödramat!! Ni vet våra gulliga änder som alltid kommer hit för en bit mat, idag stod som vanligt tjejerna o några kompisar o slängde ut bröd till dom. Plötsligt blev det ett väldans liv från vattnet, ni vet kanske hur små tjejer kan låta när alla gallskriker- öronbedövande!

Katastrof!!! Sonja hade trasslat in sej i grannens laxnot!
Riktigt hemskt att se hur hon kämpade o inom nån minut satt fast precis överallt. Grannen fick klippa loss henne. Det gick bra, dom är ju tama o hon försökte inte ens att bita honom, som att hon förstod att han var snäll.
Sådär, fria luftvägar! Om ingen varit nere vid vattnet hade hon troligtvis drunknat för hon var helt panikslagen.

Ni skulle sett hur hon fräste genom vattnet när hon kom loss!
Sen tackade hon för hjälpen och visade sina vackra fria vingar:-)))
Slutet gott- allting gott!
Och plötsligt kändes en förlorad blogglista som en bagatell.Nu ska jag börja skriva lotterna till morgondagens dragning. Har någon missat min tävling så hittar ni den ett par inlägg bakåt.
Tillägg 13/9-jag har tydligen tappat en vecka, dragningen är om en vecka;-)
Ikväll är vi bortbjudna på middag hos Elviras kompis familj. Ska bli mysigt! Det är kul med barnen att man genom dom kan hitta nya härliga vänner som man annars kanske aldrig hade mött.
Önskar er alla en härlig lördagskväll!