7 januari 2010

Smått o gott o tidsbrist!

Hej på er! Året har inte börjat i det mest lediga tempot precis. En del saker gör att tillvaron är mer upptagen än vanligt.... Jag hinner inte med bloggandet så mycket just nu men det blir snart bättre igen!

Här uppe där jag bor njuter vi just nu av härliga -30 grader!!! Skojar bara, njuter gör vi inte alls, det är helt förfärligt!!! Gissa om den käraste ägodelen just nu är kakelugnen! Jag eldar för fullt, har burit in ett stooort lass ved!

Bjuder på lite smått-o-gott-bilder idag.
En av mina svagheter är salt-och pepparkar, jag har visat samlingen förr, det är mest i glas men också vitt porslin och nu senast det här. Jag var inne på en av mina favvo-bloggar Mig o Alice . Melinda som skriver den har också en butik och var så gullig och skickade dom här till mej! Jag tycker dom är så söta!
Lilla cigarettetuiet har jag köpt från Romantiska Ting , också ett ställe jag gillar. Där hittar man unika saker som det bara finns en av. Gulliga  Violan , loppisproffset som driver den har också en underbar blogg och ett fantastiskt fint hem!!! Värt en titt- absolut!

I julas roade jag mej med att snickra lite shabby-chic-kors, man kan ju inte utsätta sej för att bli sysslolös;)
Jag kan tycka att det är lite avslappnande att sitta och snickra i min mans verkstad, däremot är det väl inte min starkaste sida men huvudsaken är väl att man har kul??!! Det är iallafall min filosofi!! Och kul det har jag ganska ofta faktiskt. Kanske är man lättroad...vem vet.

Jag har fått en utmaning av 2 av mina söta bloggvänner.
2 tjejer med härliga bloggar, Snövita Drömmar och Huset Vid Ån .
Det handlar om att visa var jag förvarar mitt te och kaffe. Jag tillhör dom som är starkt beroende av både koffein och tein! Kaffe första halvan av dagen och te andra halvan.
2 Bruka-burkar förvarar det mest frekventa, Gevalia-kaffet o lös-te, det ändrar sort hela tiden.

Tepåsar ligger i små loppisfyndade träskrin som jag målat och piffat till.
Favoritteerna är Liptons Blue fruit och Forest fruit men också Friggs Pepparmyntste. Jag dricker gärna Kusmiteerna också, riktigt goda men just nu är dom slut hos mej.
Utmaningen har nog vandrat runt till många av er redan men om det finns någon som vill anta den så ger jag den till just DEJ!

Ser att min besöksräknare passerat 30000. Jag är glatt chockad, vad kul att ni vill titta in hos mej!!! Och alla fina kommentarer och mail man får, det är nog det som gör att man tycker att bloggandet är så kul! Så en stor varm kram till er alla!!!!!

37 kommentarer:

  1. Hej svejs!
    Oj så fint du snickrat i snickarboa...Du är ju hur duktig som helst!
    Det var fina grejjer du förvarade ditt kaffe och the i kan jag säga och för att inte tala om thelådorna du piffat till de är ju hur fina som helst!
    Ha det gott
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Vilket fint kors du gjort..

    De där askarna som du köpt på loppis och målat var ju jättefina.. Hoppas på att hitta ngt liknande till mina påsteer med så man kan ha lite snyggt i köket..

    Ha nu en bra frdag och hoppas termometern går upp lite så det blir lite humant ute för er..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  3. Heej =)
    J det är nog för halkrisken man inte skulle måla pallen =) Vi fick med en massa halkskydd haha =) Det var inget snack om att den skulle bli vit hihih =)
    Åhh så söta kar!!! De vita burkarna påminner om de jag har. Fast mina är utan text dock =(
    Jag lider med er som har så kallt!!!
    Grattis till dina besökare =)
    Många kramar Fia

    SvaraRadera
  4. Vilka ljuvliga burkar som du förvarar thepåsarna i (tror jag, är väl bäst att tillägga....)
    Himmel så kallt ni har. Ja, det är ju ingen värme här heller precis men inte riktigt som hos er.
    Håller med dig, både Melinda och Violan har så mycket fina saker. Sen blir det ju bara bättre av att de är så härliga själv också.
    Skickar lite extra värme till dig Cilla som du får låtsas att du får in i ditt hus, som en liten värmepust sådär.

    Höll nästan på att glömma korset ju, åhhhhh så fint. Du har allt förmågan att få till det du.

    Ha en fin helg!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  5. Grattis vännen till alla dina besökare.Alltid skoj kika in hos dej,Ja nu är det kallt ute burr.Håller mej inne.Vad fint kors du visar.Vilka gulliga burkar du har till kaffe och the.Dom gillade jag.Får man fråga var du hittat dom.Nu är det våran tid vi nattugglor.Hihi Lugnt och skönt .Sov sött sedan när kudden kallar.Ha en mysig fredag gulliga Cilla Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  6. Gratulerer med 30 000,Cilla. Huff,så kaldt dere har det.Vi har mellom 15-18 og vind.Du kan tro jeg er godt kledd når jeg går tur med hunden! Vakre ting du viser.Er imponert over korset du har laget.Rekker heller ikke å bruke så veldig mye id på bloggen om dagen.Det skal jo være en hyggelig hobby og ikke et press.Derfor får vi blogge når vi har tid og lyst.Ønsker deg en god helg,kjære Cilla.Klem

    SvaraRadera
  7. HALLOJS CILLA!!!
    och GOTT NYTT 2010!!!
    hOPPAS DU HAFT EN FIN JUL O NYÅR!!!
    här nere njuter vi av alla vit härlig snö...vi är ju inte så bortskämda med det precis;) mest grått o trist här;) Inte heller vår nya värmepanna är va vid det;) Den äter säkringar nu i kylan!
    Men -30 minus det avundas jag inte brrrrr

    Så vaclert kors du gjort, proffsigt! vad dukrig du är! De kan du ju sälja!
    Nu ska jag scrlla ner på allt jag missat!! Ha en god fortsättning!!
    2010 Kramisar til dig! ♥

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Minus 30 har jag nog aldrig upplevt i mitt liv tror jag. Vi hade -25 häromdagen det räckte... så söta saker du visar. Fint kors du gjort. Ha det så bra där i kylan. Kram Aydan

    SvaraRadera
  9. Hej Cilla!
    Usch, vad kallt ni har. Det är nästan kusligt när det blir över 30 grader, tycker jag.
    Dina burkar var superfina och du är ju ett riktigt snickarproffs!
    Jag gör precis som du, dricker kaffe på förmiddagarna och the på eftermiddagar och kvällar. Jag har fått för mig att jag sover lite bättre då, vilket inte alltid är självklart i min ålder.
    Grattis till alla dina besökare!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  10. Hej Cilla.
    Men du är ju en riktig hantverkare,så fint kors.
    Så vackra kaffe och teburkar.
    Vill inte visa min kaffeburk,den är inte så snygg,en tuppeware,men praktist:)
    Vad kallt ni har det,vilken vinter det blev.I morse var det faktiskt 22,5' här och jag hoppas det är bättre framåt middagstiden,för då ska jag ut.
    Ha nu en finfin helg
    Kram Anette

    SvaraRadera
  11. Hejsan vad roligt att höra ifrån dej!
    Åhhh så fina saker du hittat hos Viola, ja du hon har en underbar butik, där man kan hitta mycket fint!Underbara askar du förvarar ditt the i.
    Hoppas du får en underbar Helg!
    Kram Kathrine!

    SvaraRadera
  12. Hihi, jag har precis likadana Bruka-burkar som jag förvarar mitt kaffe och thé i:-)) De är sååå fina! Grattis alla dina besökare oxå, skoj skoj:-)! Ha en fin dag, kram Sofia

    SvaraRadera
  13. Här är också en kall och bister vinter just nu, men måste tänka på vår och blommor för att kunna genom lida detta väder :D

    Ha en mysig helg! Kramar Maria

    SvaraRadera
  14. Hej Cilla. Du var en hejare på och snickra, vilket fint kors!! Såna kan du börja sälja ju! Och jättefina salt-och peppar till samlingen, etuit är också jättefint. Du har handlat av två toppen-bloggerskor. Kul och se var du har ditt kaffe och thé, vi förvarar så olika.
    Ha en toppendag min vän
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  15. Hallå där1
    Vad pysslig du är med korsen t ex. Täljer du i kanterna för att få det så fint? Visst är det kallt, här i södra Värmland har vi -20 grader idag. Det går mycket pellets och ved nu...Tack för tipsen på fina bloggar och fina burkar har du till kaffe och te. Jag gillar mest te och i lösvikt. Jag ska också anta utmaningen, fick den av Maria i Promenader på landet.
    Trevlig helg!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  16. Du Cilla...jag blir rörd när du skriver så där fint om mig..är en väldans lättrörd människa förstår du, kram till dig det värmde så, du dom korsen kan du ta beställning på...säg bara till för då lägger jag in en order framöver och dina fina skrin som du gjort iordning gav mig måna nya idéer, tack för dom, ha nu en fin fredag och helg, här försöker jag ladda upp för arbetsdag nr 2, det var tufft igår att börja igen,

    Stora kramen VIOLAN

    SvaraRadera
  17. Hej! ÅÅÅ så fina saker du visar! Hihi ja vi gör ett och annat vi hihih. Tack. Nu glöder det här med inspiration så nu är det bara att köra igen! Ha en skön helg söta du kram

    SvaraRadera
  18. Så flink du er å snekre!!
    Dette korset var jo så fint!!
    koselige saker du viser også :o)
    Violas har mye nydelig i sin butikk.....og bloggen er jo også nydelig :o)

    Ha en fin dag i kulden!!

    SvaraRadera
  19. jättefint kors, duktig du är =)

    SvaraRadera
  20. Hej!
    Ja nu räcker det med kallt....brrr.
    Vi har likadana kaffe/the burkar!
    Önskar dig en skön helg...
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  21. Vilken kyla, här tycker jag att det är kallt när vi har nästan -15. Vilka fina burkar du har! Gratulerar också till alla dina besökare. Ha en skön helg!
    Kram Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  22. Hej Cilla
    Tycker nog att du lyckats alldeles utmärkt med korset.
    Önskar dig en mysig helg
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  23. Nämen, har du gjort dom korsen själv Cilla????
    Dom är så vackra, du kanske skulle arbeta som finsnickare:):)
    30 minus.., nu får det väl ändå vara nog!!!!
    Tur att vi har våra värmekällor i form av kaminer och nyinköpta raggsockar:)

    Hoppas du kan hålla värmen i helgen...
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera
  24. Hördu om dina snickaralster ser ut som korset och du tycker att du inte riktigt kan snickra....så undrar jag hur det ser ut som du tycker att du kan tillverka! Korset var ju superfint! Stå ut i kylan och ha en skön fredag! Kram

    SvaraRadera
  25. Hej du goa :)

    De fina peppar och salt karen har jag sneglat på också. jättesnygga.
    Ja jag såg att ni hade det ruskigt kallt. Vi har det "något" mildare.

    Önskar dig en fin helg gumman
    glöm inte långkallingarna :)

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  26. Hej Cilla!
    Skickar en varm kram till dig också!
    De korsen du har gjort är ju jättefina! De kan du ju göra mssor av och sälja...
    Och grattis till dina 30000 besök också!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  27. Hej, Cilla!

    Åh, vilka underbara te-askar. Så fiiiina!
    Men vaddå inte kan snickra?????? Du är ju bara helt fenomenal. Korset är helt bedårande vackert. Du KAN snickra, så det så.

    Vill passa på att önska dig en riktigt trevlig fortsättning på det nya året.

    Varma kramar

    Inka

    SvaraRadera
  28. Inte alls förvånande att du har haft så många besökare till din fina blogg. Visst är det roligt.
    Du är ju riktigt duktig i snickarboa också. Du klarar av det mesta. Här är också så himla kallt ute, har fått upp tempen inne nu.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  29. Hej Cilla!!
    Vad fina dina träskrin är du fixat till!! Jag blir så sugen på att göra något liknande!! Har ett träskrin som jag fick i en fyndlåda på auktion!! Ska nog måla det;o) Ha en mysig fredag!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  30. Så fint! Verkligen imponerad av träskrinen du fick till så romantiskt!/Camilla

    SvaraRadera
  31. Å så otroligt vackert kors du har gjort...
    Skrinen blev kanon snygga.
    Kram

    Irene

    SvaraRadera
  32. Hej vännen! Helg! Åhh så skönt. Det har varit en lång dag. Det började med att varmvattnet till köket hade frusit i morse. Jonas är alltid bortrest då det händer....Ring en vän! Nu funkar det! Fina bilder. Och vilket fint kors du har snickrat. Vi hörs! Kram Kicki

    SvaraRadera
  33. Känner igen en del av sakerna ,i ditt förra inlägg ?!!! Önskar dig en riktigt trevlig helg !! Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  34. Men vad Du är duktig att snickra vackra saker....
    Fina burkar Du har det är så roligt att få se hur olika saker förvaras hos våra vänner på Bloggarna.
    Träskrinen är det gamla tobacks lådor?
    nu ska kläderna på och kvällsrundan står på tur.
    Bara minus 20 just nu.
    Trevlig Helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  35. Grattis till dina besök! Vad roligt! Alltid kul när man har besökare som tittar in.....Vilka fina burkar du förvarar ditt kaffe o the i!! Önskar dig en trevlig helg! Kramis Therese

    SvaraRadera
  36. grattis till alla besök, och fina bukar du har , nu längtar jag till våren detta kalla är man ju inte van vid precis
    kram

    SvaraRadera
  37. Halloj!

    Grattis till alla dina besökare, visst är det skoj att blogga! Vilken fin förvaring du har för kaffe och te och jag tycker att du verkar vara en hejare på att snickra. Korset blev helt underbart fint!

    Ha en skön helg!

    Kramis Anna-Lena♥

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!