14 januari 2010

Trumpeter o massageljus

Ledig dag utan planer, ganska så underbart. Först se till att mina tjejer kom iväg till skolan sen inledde jag dagen i sängen med nyaste numret av Vakre Hjem som kom i brevlådan igår. Älskar den tidningen!
Min plan var att vi skulle åka upp till Ikea, en resa på nätta 20 mil enkel väg(!) jag ville det, inte min man, jag brukar få min vilja igenom men inte idag;) Så det blir att ta stunden som den kommer.

Jag har spanat länge efter en gammal vacker trumpet, bara till prydnad, den skulle vara i silver o ligga på vårt gamla vackra piano. Men i väntan på det fyndet hittade jag en söt liten prydnadstrumpet inne på Klinta som jag inte kunde motstå.

Innan jul hade jag turen att vinna ett massageljus just från Klinta hos söta Marie med vackra bloggen Nordingården . Jag tycker verkligen om det ljuset, det doftar mysk. Nu beställde jag hem 2 stycken till, i dofterna Vildfikon & vindruva och Lavendel. Ljuvliga allihopa!

Jag har ju talat om att det finns flera män i mitt liv;) En kärlek går till Walther! Det är ju framförallt husen jag är lite galen i men i jul fick jag en till sak därifrån. En trumpet till. Det här är en större modell och den är jättefin MEN till min stora förtvivlan går det "trumpeta" i den vilket min yngsta dotter upptäckt! Jag har aldrig haft anlag för migrän men jag undrar om jag inte får det snart....

Det bästa idag med att vara ledig utan planer är att slippa sticka ut näsan genom dörren!
Ute är det riktigt vackert och SOLEN lyser!!!! Men det har blivit sååå kallt igen, idag visar det -20 grader. Inte min typ av väder så jag njuter av det vackra inifrån idag!

Många av er andra ser jag pratar om vårlängtan... visst finns den hos mej också men det lär dröja innan våren kommer hit så jag avvaktar med att längta framåt och försöker njuta av idag istället! Fast det är lättare sagt än gjort....

Tack snälla vänner för alla fina kommentarer o mail jag får, det gör mej GLAD!
Hoppas ni alla har en fin dag framför er!!!

50 kommentarer:

  1. Långt till IKEA, jag ska inte klaga ibland så tycker jag det är bökigt att åka de två milen som vi har! (ler) Ja, verkligen fina bilder! Precis som brukligt när man är inne hos dig!
    Idag så känner jag att "kraften" håller på att återvända, kanske gör snön och solljuset sitt till!
    Har vänner och bekanta som nu lämnat landet och begett till solen!
    Så idag när jag läser i morgens Svenska Dagblad så ser jag en artikel om att män är dåliga på att "smörja in sig med solskydd"!
    Självklart så måste det bli dagens debatt ämne på Oumberliga Bloggen, självklart med vissa konstnärliga förtecken (ler) Hmm.....ja, de finns där, men är kanske lite långsökta, försöker just nu hitta tillbaka till Oumberliga Bloggens ursprungsidé, konst, design och spännande antika prylar.....har inte lyckats ännu men är på god väg så nu ska jag ägna min dag åt att besöka både gamla och nya vänner och hör mig för hur det står till med insmörjningsvanorna i familjen! Undrar om det är likadant hos Er som hos oss, att det är kvinnan i huset som tvingar mannen att smörja in sig under ljudlika rotester, är det kanske jag som är bråkig!
    Finns Gud, är blodpudding verkligen gott, borde inte Mona Sahlin sluta röka, vad är konst ja, jag har inga svar själv på allt, jag är bara en vanlig människa som har en massa frågor?
    Ha en fortsatt fin vecka!
    kram ifrån Oumberlige eller var det Omöjlige Peter!
    PS: Blev ju lite konstig det där i allfall vad har insmörjningsvanor vid solande att göra med konst?
    Kanske har du svaret, vad vet jag?
    Men om det inte har med konst att göra så är det i allafall "socialt" på alla nivåer och det är väl det bloggandet handlar om? Många jobbiga frågetecken blev det! (ler) DS

    SvaraRadera
  2. Tjingeling i.., kylan???
    Har ni verkligen fått den hemska kylan tillbaks.., ajajaj!!!
    Jag är så lycklig över att vi lyckas hålla oss under tio minus, känns som rena rama våren och gå ut nu ju!

    Jasså, fler än jag som har två timmars bilfärd till IKEA, jag, man åker ju inte dit spontant precis.
    Antingen blir det svindyrt när man har så långt dit, man handlar som om man aldrig skulle ta sig dit nån mer gång eller så är man duktig och skriver inköpslista och har så bra disiplin att man följer den och då kan det bli ganska så "billigt":)

    Fina bilder Cilla.., mysigt!
    Ha en skön ledig dag vännen...
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera
  3. Här är det ledig dag, knökfull av planer! Håller bla på och syr gardiner, nu tog jag en liten rast..hihi. Så fina trumpeter du har, den sista där som funkar var extra fin. Skönt och vara hemma när det är så kallt som ni har, här är det mildare nu, bara minus 8.
    Ha en fin dag vännen
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Hej igen! Får man göra två kommentarer under samma inlägg+ kanske bryter jag någon oskriven bloggregel då?
    Tack för svarskommentaren, känns skönt med några rader i mtt kommentarsfält, inläget igår skapade inte en enda kommentar, sådant skapar ångest!
    Titta gärna in på länken som jag visar under det inlägget, tänk om det blir en trend i framtiden att ha något slags plasthybrid hemma på Shabby Chic soffan?
    Jag har nu bestämt mig för att följa din fina blogg, på såvis kanske jag med tiden kan bli en (nästan) seriös inrednings och design bloggare, du kan väl hjälpa mig! Jag blev faktiskt din 100:e följare, det borde firas! Får man något pris!
    Kram ifrån Oumberlige Peter!

    SvaraRadera
  5. Ojoj, jag lider faktiskt lite med dig att ni har så lååångt till ikea, här har vi ca 10 minuter, men det blir ju inte superbilligt i längden, fniss...

    Njut av dagen!

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Helt rätt Cilla, njut av nuet istället. Det är även mitt motto för året, våren den kommer den också och då får vi njuta av den. Ha en härlig dag med Vakre Hjem (hm, jag har inte fått mitt ex än). Kram Merja

    SvaraRadera
  7. Hej Vännen!
    Oj, så långt till IKEA!! Vi har ca 5-10 minuters bilväg från där vi jobbar sambon o jag (vi är på samma företag)! Vi tänkte svänga förbi där idag och äta deras köttbullemeny som Tindra är så förtjust i, sedan ska vi ner till Kungsbacka o hälsa på sambons syster:)

    Vilka fina trumpeter!

    Ha en fortsatt trevlig dag,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  8. Hyj vad kallt ni fått igen.. Här ligger det på nollan och solsken.. Gott!!
    Jag som tycker jag har långt till IKEA, och vi har ju då bara 5 mil.. Hoppas du snart kan övertala mannen så du kommer dit..

    Ha en bra eftermiddag nu..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Stackare som har så långt till Ikea.Vilken söt trumpet.Underbar.Har skickat efter ljus där i från oxå.Vald Mandarin .Mysk och Lavendel.Tänkte det skulle dofta här lite .Har hört att dom doftar underbart.Gör dom det?Hoppas du kommer till Ikea snart vill dit oxå -Innan Älsklingens stora dag.Så det är mysigt och fint här hemma.1000 tack för go kommentar.Men du är ju bara så go&gullig du .Har du gjort någon skylt till killar?Vad kan man tänka sig ?Tobban fyller 12 i mars.Hanna bara älskar sin .Ha en fin kväll nu vännen Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  10. Jag älskar också trumpeter ! Köpte en gammal av Nina Hartman innan jul , i mässing . Som var så dekorativ till jul . Dina var verkligen också jättefina ! Tänk vad långt ni har till Ikea !,vi har 2.5 mil . Så jag är där ofta , köper alla min ljus där . Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  11. Hej Ja det var en lång bit till ikea det. Västerås ligger närmast oss här, ca 5 mil eller nåt sånt. SÅ fina saker du visar och vilka vinter bilder! Fint. Ängeln är så fin som jag fick och Sari har så mycket vill ha i butiken hihi men ja allt kan man inte handla. Ha en fin kväll kram

    SvaraRadera
  12. Vilka härliga doftljus och trumpeterna - så dekorativa!

    Tack för hälsningen hos mej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  13. Hej Cilla!
    Ja jösses vad långt ni har till IKEA! Inte så bra kanske...
    Och kallt...Hur går det med era planer att flytta söderöver?

    Har inte sett nya Vakre Hjem, men jag tror dig om att det är fint!!!

    Gillar din trumpet, kankse dags att stoppa något i hålet för att slippa migränvarning..*ler*...
    Önskar dig en fiin helg!!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  14. Hej vännen!
    Det blev en heldag för mig på jobbet idag. Så Ellen var hos mamma. Vi får träffas en annan kväll. Fina bilder!!!!Kram Kicki

    SvaraRadera
  15. Hej Cilla! Oj vad långt ni har till Ikea, jag ska aldrig klaga mer över våra 5 mil dit :-) Underbara trumpeter du har, 2 stycken dessutom, fick mig ett gott skratt när du skrev om dottern som blåser så du nästan får huvudvärk..ha ha

    Så vackert med all snö, njut du av den så länge, här ligger det på nollan och börjar se blaskigt och trist ut. Hellre snö och vintervackert ett tag till. Bara solen skiner är jag glad :-) Ha en underbar kväll, Kram kram Paula

    SvaraRadera
  16. Hallojsan!!

    Jag har den stora förmånen att arbeta 5 min ifrån IKEA Stockhol/Kungenskurva vilket gör att jag tom slinker in där på lunchen ibland!..ljusförrådet tar slut väääldigt fort här hemma!..

    Vilka charmiga små trumpoeter du har fått..hihi..skrattar lite åt att de fungerar..sådant borde säljaren ha upplyst om..hihi.. ;)

    Ha det gott i helgen som aldeles snart är här!!

    SvaraRadera
  17. Hej Cilla! Vilka fina trumpeter! Hoppas nu bara du inte får migrän på köpet:)

    Doftljus är härligt och är dom som dina, förpackade i fina glas så är det ännu bättre! Kollade ditt förra inlägg med parfymer...just dom dofterna som du gillar har jag aldrig testat! Men jag håller med det ska vara fräscha, lätta dofter om det ska tilltala!!

    Kramar Helena

    SvaraRadera
  18. Så ni har fått kyla nu? Vi har äntligen fått det lite mildare. Trumpeten var jätte fin, va vill du inte att man skall kunna blåsa iden ; ) KRam

    SvaraRadera
  19. Hihi!

    Vilken besvikelse - att den fungerade den vackra trumpeten!:-)

    Visst är det rått och kallt ute - nu längtar jag till vårsol och lite värme.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  20. Tutelitut♪♫♪♪♫
    Så vacker den var och kanske hon ska få ta trumpetlektioner nu behöver ni ju iaf inte köpa en hihi...
    Vi har 17 mil till IKEA i Haparanda så det blir inte så många turer per år men kul är det, du får tjata liiiite till!!
    Kramkram
    MArith

    SvaraRadera
  21. Underbara trumpeter, synd bara med huvudvärken:). Har ni -20 här är det bara -10. Trist att det inte blev något Ikea.
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  22. Tutturuuu!! Tuuut!
    Vad härliga trumpeter, båda två!!

    SvaraRadera
  23. Jättefina trumpeter!! Och fina bilder!! Jag bara måste fråga vad köper du på Ikea??? Känns inte som du har något Ikeahem....hihi...
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  24. Fånga dagen....det är det man ska göra.
    Kul att titta in Klinta butiken där fanns mycket smått och gott.
    Så fin silvertrumpeten och de vackra burkarna bredvid.
    Vi har inte haft någon sol idag men väl så vackert ute i alla fall.
    Och i kväll när vi gick rundan runt kvarteret så var det bara minus 9,varmt mot det vi haft.

    Kram!

    SvaraRadera
  25. Hej Cilla.
    Såå vackra trumpeter du har hittat.
    Tror också att våren dröjer,jag tycker det ät helt ok med vinter,när det är så fint.
    Ha en härlig helg
    Kram Anette

    SvaraRadera
  26. Godmorgon!
    Stackars dej som har så långt till den stora Jätten, jag har bara några mil.
    Vilka underbara naturbilder du bjuder på längst nde i detta inlägg, så fina, ja det är så vackert ute nu, man tror att man befinner sej i ett sagolandskap, och när solen tittar fram är det ljuvligt.

    jag önskar dej en trevlig Helg!

    Kram Kathrine!

    SvaraRadera
  27. Hej Cilla!
    Hua, det var långt till IKEA, själv har jag ca 4,5 mil och kan ibland tycka det är långt.
    Vilka härliga ljus och vilka dofter, vildfikon lät spännande och lavendel är en favoritdoft.
    Önskar dej en härlig helg
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  28. Hej vännen!

    Härligt med musikintresserade barn, eller?

    Haha...nä, skämt åsido...vacker var den verkligen...
    Jag kanske måste kolla upp den där Walther...du och jag har ju lika smak vad det gäller inredning så då borde det finnas lite som kan passa hos mig...

    Din senaste beställning skickar jag i dag...får hoppas att den inte far på omvägar denna gång..

    Trevlig helg!

    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  29. Vilken härlig liten trumpet! Det blåser vi en fanfar för...
    Och doftljusen... det var en härlig blandning, vad var det nu...vildfikon och vindruva.. det lät spännande!
    Och jag försöker också att inte längta för mycket till våren... men jan-feb är inte alls mina månader... Det är så vackert med allt det vita, men så här är jag varje vinter...
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  30. Hallå Ja de va en bit till ikea.. härliga bilder du visar..trevlig helg sussie

    SvaraRadera
  31. Jag tycker om att åka till IKEA, för de har många smarta lösningar som de är först med. Fast en gång beställde jag ett köksbord som var trasigt, då lovade jag mig själv aldrig mer IKEA, det höll bara ett halvår. Dom är förlåtna nu. Trumpeten var Jättefin!!Jag förstår att du är glad./ Anette

    SvaraRadera
  32. Så skönt med en tom dag, det behöver man ibland.
    Här har du en till med närmsta ikea 2 timmar bort. Men så roligt när man väl får åka dit.
    Hoppas på att kunna få lite ute tid i helgen, för nu har vi bara 13 minus och då börjar det ju gå vara ute i alla fall. sugen på slalom, vi får se hur det blir med det.
    Trevlig helg!
    Kram Cia

    SvaraRadera
  33. Vilka tjusiga trumpeter du införskaffat!
    Jag gillar din silverfärgade spegel också, den är superfin.
    Vad skönt att höra att det är fler makar som inte har lust att åka till IKEA. Jag har försökt föreslå det nu några ggr men inget napp där inte.
    Vad trist att ni har så kallt den här helgen. Här har det blivit varmare igen och då finns det risk för tö och slask. Det är heller ingen hit.
    Jag tycker som du att det är klokt att leva i nuet, även om det är svårt ibland. Visst är det härligt med vår men det dröjer ju tyvärr ett par månader.
    Ha en mysig helg!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  34. Åh vilka härliga trumpeter... så otroligt vackra... ar också spanat efter någonting liknande. tycker att instrument är så vackra att bara titta på... letar även efter en gammal fiol... det skulla vara fint att ha liggandes framme...

    Så mycket vackert du köpt och så härligt med underbara doftljus...

    Önskar dig en underbar helg...
    Många kramar
    Elin

    SvaraRadera
  35. Ja, det är lite längre avstånd hos er till många ställen. Här har vi två IKEA, både endast 2 mil bort. Vi är bortskämda med det, men ni verkar ha så många loppisar som jag mer än gärna skulle vilja ha nära! Så vackert med trumpeterna!
    Ha en skön helg!
    Kram Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  36. Hei,Cilla.Så det ble ingen IKEA tur nå,men 40 mil er veldig langt...Trompetene og spesielt den siste er veldig dekorativ.Jeg leter også etter en i sølv.Har hatt fri idag,men har kjørt datteren tilbake til byen hvor hun studerer.Ønsker deg en god helg.Klem

    SvaraRadera
  37. Ja man får ju inte alltid som man vill med mannen....men kanske ett annat veckoslut! Trumpeten i synnerhet den senare är jättefin! jag skulle gärna också ha en trumpet i silver. Har tydligen fått en massa inspiratin via bloggarna för om någon för ett halvt år sedan skulle ha sagt att jag kommer att leta efter en trumpet skulle jag nog ha skrattat...men men allting förändras också ha-behoven... Ha en jätteskön helg!

    SvaraRadera
  38. 20 mil till IKEA..då gäller det att planera i god tid..så ni kan blåsa tapto nu...vad härligt fina fynd du gjort, här har kylan flytt sin kos, bara nollan idag...så imorgon måste det åkas till vattenhålet och skottas snö...ifall mildvädret nu börja, ligger massor utav snö på glashuset och vill ju ha ett tak där även i år...:) ha en skön helg, KRAM

    SvaraRadera
  39. IKEA finns kvar!
    Du kommer dit en annan dag ska du se.

    Ville bara önska Trevlig Helg.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  40. Hei,igjen.Blogglysten kommer tilbake.Ja,jeg har strikket dem selv,men har ikke mønster.Tror jeg la opp 90 masker i ganske tynt bomullsgarn til håndklær.Strikket perlestikk og dobbel perlestrikk og heklet en kant rundt.Klem

    SvaraRadera
  41. Har en 6-åring, jag, så trumpet och gungstol får vänta, för husfridens skull. Fast frestande är det, förstås! Kram Camilla

    SvaraRadera
  42. Vi har bara några mil till IKEA men det känns långt i bland...
    Fina trumpeter du har
    Sköt om dig
    Kram A-K

    SvaraRadera
  43. Hej Cilla!
    Dom ljusen är nog värda att pröva om du gillar dom så..
    Ha en skön helg!!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  44. Hej vännen!
    Åå stackare som har så långt till härliga IKEA..
    Men du får kompensera det med lite nätshopping på andra ställen ;)
    Ljusen ser så fina ut.
    Det är så mysigt med doftljus!
    Så fina trumpeter!!
    Förstår att det dock kan låta lite illa :)
    Sköt om dig!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  45. Åh så härligt med lite trumpet ljud, kanske en trudelutt på morgonen.Nä visst är dom fina men inte ljudet som kommer ur det kan jag stå över.Åh här känner jag likadant om våren, man läser att det börjar bli snöfritt hos en del och här ligger allting kvar ett tag till. Men vips är det påsk och vi kanske får höra lite dripp från taken. Ha en underbar helg.
    Kram Theres

    SvaraRadera
  46. Hej Cilla.
    Jag trodde också att ni hade mer snö, men det ser ut ungefär lika.Vi har väldigt lite snö för årstiden.
    Och jag so m vill ha mer.
    Men i dag så var det så himla vacker frost(jag gjorde att inlägg om det) jo jättesnygg frostvärld.
    Bilden på trumpeten i silver, med askarna och spegeln med silverram den gillar jag jättemycket, så vacker.Så klart dina naturbilder också.
    Hoppas du inte fryser vännen.
    Sköt om dig.
    Kram Zara.

    SvaraRadera
  47. 46 kommentarer har du fått sedan jag skrev den första under detta inlägg! Lite avundjuk faktsikt, för i saningens namn så är ingen blogg bättre än dess kommentatorer!
    Fast jag gör ju så kontroversiella inlägg iblad att det kanske är just svårt att skriva något under, har gjort ett sådant nu på morgonen, om katastofen på Haiti och mitt bildval gör att jag kanske ännu en gång tappar några läsare, hoppas du blir kvar, trevligt med ett nytt glatt ansikte i min lilla följarskara, en samling av Sveriges och Bloggvärldens trevligaste och klokaste människor, helt klart! (ler)
    Sådana här inlägg ska fortsättningsvis hamna på min andra bloggsida www.jernsaxen.blogspot.com men eftersom det otroligt nog gick att kombinera med ett litet "konstinlägg" så får de vara kvar på Oumberliga!
    Hoppas du får en skön och trevlig helg, själv har jag just nu ett proble hur jag ska eller vad jag ska ordna till middag idag, i min iver och i stundens allvar så skickade jag nog över kanske lite för mycket pengar till Rädda Barnen! Men det är ju inget egentligt problem. Frysen är fylld med alehanda "rester", tror du jag kan få ihop någn kulinarisk rätt med hjälp av fryst julskinka, ris och broccoli.......ja, det lät inte så gott men det mättar nog.....eller...så ringer jag runt och bjuder bort mig och min familj!
    Ha en fin helg alla kategorier, vågar inte skriva fler kommentarer under detta inlägg, det kan bli jobbiga rykten av sådant! (ler)
    Kram ifrån Peter!

    SvaraRadera
  48. Ja det var en liten bit du hade till IKEA.
    Ha en fortsatt bra helg
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  49. Tänk att ni fått så kallt igen. Här har vi haft ca -3, men jag skulle hellre vilja ha ca -10, eftersom det har blivit moddigt och smutsigt på vår väg.
    Mysigt med goddoftande ljus, lavendel gillar jag.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  50. Du det är nog bra mycket mer sunt egentligen att njuta av vintern och nuet, än att redan börja längta efter våren ;) Leva i nuet! Du är klokare än mig ;)

    Vad jag skrattade när du skrev att du aldrig haft anlag för migrän men att det är risk för det nu, när dottern blivit trumpetarglad ;) Du får väl limma fast trumpeten eller nåt? PRYDNAD! En fråga, vad är ett massageljus? Extra räfflor så man kan rulla det på sambons rygg och få pluspoäng?

    Ha det härligt i snön!
    Kram Veronica

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!