1 februari 2010

Tack alla söta! Och så bjuder jag in er i mitt kök!

Först måste jag ju bara tacka för era söta kommentarer i mitt förra inlägg om spetsofonen o klädnyporna! En del undrar om man kan ta efter idén... Gärna säger jag då!!! Jag blir bara glad om jag inspirerar någon att skapa, vara kreativ o ha kul!!! Mitt bästa tips till såna projekt som telefonen heter limpistol!!! En pysslares bästa vän skulle jag vilja säga! Bara sno idéer härifrån, jag blir bara GLAD!!!! Lämna gärna en kommentar om ni gjort det så jag får kika in hos er!!!

Har upptäckt att jag sällan visat rumsbilder från mitt hem, det blir ofta bara detaljbilder... Det får jag ändra på och först ut blir köket. Matlagningsdelen idag. Fönstret är ut mot gatan, förvisso en trafikfri väg om man tänker på bilar men det promenerar många här och precis som jag vill dom gärna fönstertitta, lite omedvetet, och därför har jag valt att skärma av insynen lite med rostiga insynsskydd. Under den lilla bänken sorterar jag plast, kartong o annat... Gör mitt bästa för att bidra till en bättre miljö:) Golvet är lika i hela vår nedervåning, klinker, men det är myyycket ljusare i verkligheten.
Köksön har vi själva snickrat ihop av gamla köksskåpar, den står på hjul o kan lätt flyttas runt  eller låsas fast. Perfekt "möbel" om man tycker om att laga mat ihop med sina vänner, det tycker jag om!!! Matlagning är ett av mina intressen, då menar jag festmat, vardagsmaten är däremot ganska trist....för då har man mer ont om tid o alla är nära svältdöden om man ska tro vad dom säger;)
Lampan ovanför ön kommer från Indiska . Tulpanerna är från min älskling;)
Bakom ön skymtar spisdelen...
Min pappa har gjort köksinredningen åt oss efter mina ritningar. Jag ville ha ett lite gammeldags kök, har alltid tyckt om det. Däremot är jag trött på den grågröna färgen.... Ingen är chockad i min närhet;) Det väntar på att bli vitt!!!!!! Men väntan verkar bli lång........

Just vid spisen står ett par av mina favoritljussakar tillsammans med mitt Tradera-X som jag nyss vann hem.
Njutningsfull matlagning kräver tända ljus o ett glas rött......gärna Amarone.
O lite piff vid sidan av... Vågen är köpt av Viola i hennes fina nätbutik Romantiska Ting , salt-o pepparkaren har jag köpt av söta Melinda o burkarna, som tyvärr utgått ur sortimentet kommer från Ohlsen o Jensen, dom fick jag av min kära syster som skämmer bort mej som ingen annan.
Nu väntar för mej 2 dagar ledigt!!! Bara att krypa i målarbyxorna o ta sej an en gammal dörr som står o flirtar med mej i garaget varenda gång jag kliver in där. Den ska shabbas o få en söt text på sej.... Jag antar att kylan håller kvar sitt grepp om oss så det känns tryggt att man har ett varmt hus o måååånga projekt som bara väntar på att tas omhand.

Önskar er alla fina en alldeles underbar vecka!!!!

61 kommentarer:

  1. Hej Cilla!
    Vilket stort och härligt kök! Och en fantastisk pappa du har som gjort jobbet!

    Vad roligt att få se helhetsbilder!

    En mysig sittplats har ni också, det hade jag önskat att jag fått plats med...men det går inte.

    Lägger märke till ditt kakel..det har ju de flesta..*ler'..men jag tycker så mycket om det så när de sade i färgaffären att jag var tråkig som valde det (lite skämtsamt) så struntar jag i det totalt...det var det som blev slutsegraren!

    Visst ska det var njutning at laga mat, ljusstakarna måste få stå nära till hands!

    Tack söta du för dina fina hälsningar! Det värmer ska du vet!
    ha det nu så bra och lycka till med dörren!
    Kram mariette

    SvaraRadera
  2. Åh Cilla, du har det ju så charmig, jag skulle verkligen trivas med en kopp kaffe i ditt ljuva kök, ler! Kram Petra

    SvaraRadera
  3. Såg att du vann musmattan hos Viveka! Grattis!
    Vilket härligt kök du har! Skulle gärna vilja ha ett större kök men trivs bra i det jag har och får allt vara nöjd med det. Din lampa är bara sååå fin! Burkarna som du har på bänken är ju underbara! Ja allt du visar är enligt mig helt fantastiskt, här kom massor av positiva ord och jag menar verkligen dem. Kul att du delar med dig av dina bilder på ditt hem.
    Ha det så gott! Kram! Märta

    SvaraRadera
  4. Hej! VILKET dröm kök du har, avis hihi. Å om man hade ett hus. hihi Kram

    SvaraRadera
  5. Oj vilket fint kök du har... Gillar den gröna färgen. Du har jättefint i ditt köksfönster.
    Ha 2 härliga dagar nu :)
    kram

    SvaraRadera
  6. Et kjempefint kjøkken du har!!
    en nydelig farge og masse koselige detaljer !!

    ha en fin ny uke :o)

    SvaraRadera
  7. Vilket härligt kök!! Mycket yta och lanligt:)
    Ha en skön kväll kram Susanne

    SvaraRadera
  8. Mycket fint kök du har där!
    Vill också ha mitt drömkök klart....(vi håller på att renovera ett gammalt hus).

    kramar @nette

    SvaraRadera
  9. Hej Cilla.
    Ditt kök är så ljust och vackert, välstädat och välplanerat.
    Vilken snygg köksinredning, sen har ni gjort en riktigt fiffig köksö, som går att flytta, och det syns inte ens att den är flyttbar, så praktiskt.
    Jag gillar ditt vackra fönster med bänken och blommorna och gardinen, så ljuvligt.
    Jag kan nog föreställa mig att det fungerar fint att lag mat där.
    Ett riktigt snyggt kök tycker då jag, ombonat också.
    Har ni golvvärme om ni har klinker, jag ser att ni inte har element under fönstret.
    Jo det är kallt, vår termometer kryper bara nedåt, nu har vi minus 26 igen det närmar sig 30.
    Jag tycker inte alls om kyla.
    Lite snö och kyla hovaligen.
    Men ljuset har återvänt och det är gudomligt vackert, blå himmel i dag och sol,
    Jättekul att få se in i ditt hem, det känns lite som om jag känner dig.
    Tack för att du delade med dig.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  10. Vilket fint kök med mycket fint att titta på. Vi har nog inte samma golv men vårat har samma färg. Väldigt praktiskt i ett kök, fläckar syns inte så tydligt och det är ingen panik om man spiller på det.
    Jag gillar lampan indiska har mycket fint till bra priser.

    Trevligt att få se hur köket ser ut ser fram emot resten av huset.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  11. Underbart kök du har.Jag tycker man tillbringar rätt mycket tid i ett kök så det är roligt om det då är trivsamt. Ditt kök skulle jag verkligen trivas i och det förmodar jag att du gör. Härligt var det!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Wow En go kopp kaffe och prata skratta med dej hade inte suttit fel.!!!ilket härligt kök du har.Urläckert !!!!!Koksön var charmig ,ditt fönster var underbart.Mysiga saker har du.Mycket skoj att se ditt kök i helhet.Duktig pappa du har.Grattis till vinsten hos Viveka.Ha nu 2 goa dagar.Varmkram gulliga Cilla Varmkram Rita.♥

    SvaraRadera
  13. Jätteskojigt med helhetsbilder!Vilket mysigt kök ni har Cilla! Det är en härlig helhet men det finns förstås också en massa ljuvliga detaljer; insynsskydden! burkarna av din syster!lampan!X:et! och en massa annat.... Precis som du gillar jag att fixa festmat - vardagsmat är ju som du konsterar ett nödvändigt ont:/ Märker att du är en livsnjutare när det gäller viner :O) amaronen är så goda...kanske ibland dock litet dyra...Ha en skön vecka med lediga dagar!

    SvaraRadera
  14. Vilket underbart kök!!!!!! Det är så härligt och så fint. Det är mycket värme där *ler*
    Tycker det är riktigt fint med det gröna också faktiskt, men vitt är ju alltid vitt!
    De där burkarna från Olsson & Jensen har jag suckat efter många gånger men aldrig köpt mig. De är så himla fina.
    Och grattis förresten till vinsten. Vilken söt musmatta. Själv höll jag på att få ett lyckorus när jag såg att jag vunnit spetskragen hos "Ängeln i vitt".....
    Vad gott för dig med ledighet. Då kan jag tro att kreativiteten kommer att flöda och det är bra för oss som får se allt det fina sen!
    Sköt om dig!
    Kram kram Mia

    SvaraRadera
  15. Hej! Vilket fint kök du har. Jag tycker om färgen på luckorna, det är svårt med färgnyanser. Vi målade om våra köksluckor efter 2 år i en annan nyans, nu är vi nöjda. Vilken duktig pappa du har, väldigt fint gjort.Det lite speciella var den infällda hyllan vid diskhon.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  16. Å, vilket vackert kök, jag skulle då inte måla om det...färgen är fantastisk!!
    kraam

    SvaraRadera
  17. Heej!! Men, vad kul att du visar ditt kök! Så fint å härligt lantligt tycker jag.
    Du har såå många fina detaljer å titta på..
    Vilken fin köksö dessutom..

    Kram på dig cilla!
    Mia

    SvaraRadera
  18. Roligt att få titta in i ditt fina kök. Ser så välplanerat ut. Måste kännas skönt med ett par lediga dagar och kunna pyssla med det man helst vill. Lycka till med den gamla dörren och flirta tillbaka.
    Kramen

    SvaraRadera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  20. Woohoo vilket fint kök ni har, riktigt mysig lantlig känsla, me like!:-) Gillar 'soffpartiet' där man kan sitta o chilla lite med et glas vin om man vill *ler*

    Må gott, största kramen Sofia

    SvaraRadera
  21. Vilket enormt vackert kök, gillade köks ön undras om jag kan ha sånt i mitt pyttelilla kök? Den gröna färgen är inte tokig men jag förstår vad du menar, mina lyckor är grå fast borde vara vita men jag vet inte om jag orkar måla dem en gång till. Kram

    SvaraRadera
  22. Hej,
    vad det låter trevligt med två dagar ledig! Jag har också skrap-och-målar-projekt som jag aldrig kommer igång med pga tidsbrist.

    Njut av ledigheten och skrapa på, skall bli spännande att få se resultatet.

    Hälsningar Monica

    SvaraRadera
  23. Hej!
    Det var ett tag sedan. Vad kul att äntligen få se lite mer av erat hem. Vilket underbart kök... ett riktigt drömkök. Ha det riktigt bra Kram Aydan

    SvaraRadera
  24. Vilket jättefint kök ni har.. Jag vill som du måla om luckorna här hemma.. Funderar på att skicka dem till en lackerare..

    Ha en bra tisdag..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  25. Så härligt kök du har! Gillar det verkligen, tycker färgen var snygg men det blir snyggt i vitt också. Kul att måla dörren!
    Ha en skön ledighet!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  26. Åh, vad kul med helhetsbilder! Vilket drömkök!!! Stort och lantligt och med mängder av fina detaljer. Där skulle jag gärna sitta med en mugg kaffe!
    Hoppas du njuter av dina lediga dagar, det låter spännande med dörren. Jag är ju långledig men fattar inte riktigt var tiden tar vägen? Nu ska jag i alla fall åka ner till butiken och måla en vägg.
    Ha det så gott nu vännen.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  27. Grattis, nu var det du som var tur-Fia, vilken jättefin musmatta du vann. Och så mysigt och få följa med in i köket. Där förstår jag att du gillar och laga mat, så fint ni snickrat till en köksö. Kan se framför mig alla luckor i vitt..och det var ingen dålig syn kan jag säga!!
    Dom burkarna du fått av din syster är jättefina, och härliga ljusstakar.
    Tack för titten.
    Goa kramen
    AnnaMaria
    Ps, nu har Agneta öppnat, hon lägger ut nya saker efter hand.

    SvaraRadera
  28. Hej!!
    Så fint du har i ditt kök!!
    Smakfullt inrett och många fina detaljer!! Vilken otroligt duktig pappa du har, vilket enormt jobb han gjort;o)
    Ha det bäst!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  29. Hej Cilla!
    Åh, vad jag blir inspirerad av dig. Många fina gamla saker fyndar du och vissa målar du vitt. Alltid kul att kika in hos dig.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  30. Som vanligt läser jag ditt inlägg med ett litet leende på läpparna.
    Du är så duktig på att skriva och få till det Cilla!
    Ert kök påminner mycket om vårt med luckmodellen och kaklet så jag tycker förstås att ni har det jättefint. Dessutom tycker jag att luckorna ser väldigt fina ut i sin grågräna nyans mot allt det vita.
    Du har verkligen en superduktig pappa.
    Alla dina saker du har i köket gör att det ser så ombonat ut.
    Ha ett par härliga dagar nu när du är ledig!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  31. Hej Cilla! Vad kul att få kika in i ditt fina o lantliga kök! Det ser så hemtrevligt o mysigt ut! Förstår att det lagas god mat där i trevligt sällskap...Jag känner igen mig i det du skrev om dina luckor, jag valde nämligen vaniljgula pärlspontluckor och var nöjd med dom ett tag, men ångrade mig ju naturligtvis!! Så nu är dom vita sen ett år tillbaka ! Och jag tror aldrig att jag kommer att tröttna på den färgen! Fniss...Ha det riktigt bra nu när du är ledig o Lycka till med målningen av dörren! Kram Therese

    SvaraRadera
  32. Hej Cilla,
    vi har varit superdåliga att läsa och skriva blogginlägg på sistone, så vad roligt det är att frossa runt på fina bloggar man älskar...! Fint kök och otroliga Loppisfynd. Tack!
    kram caro

    SvaraRadera
  33. Så fint kök du har Cilla, dina köksluckor är superfina. Sätter du på kaffet om jag tittar in! Kram Merja

    SvaraRadera
  34. Vilket dröm kök!
    Härligt och stort.

    Tror att vi är många som just önskar oss ett jätte stort kök med massor av förvaring och annat roligt såsom den inbyggda bänken ni gjort.

    Härligt att se att det finns så många olika varianter av "vår" stil.

    Önskar Dig ljuvliga matstunder i nya köket.

    Kramisar Jeanette

    SvaraRadera
  35. Vilket vackert kök med många funktioner, vackra saker och säkert smakfullt och praktiskt också! Vilken kombination!

    Lisa

    SvaraRadera
  36. Åh.. vilket underbart kök!
    Du är verkligen en mästare på de små detaljerna:)
    Förstår att du trivs där. Önskar mig själv ett annat kök...ett riktigt stort och öppet kök. Det är ju där man är mest.
    Kramar Bibbi

    SvaraRadera
  37. Hej Vännen!
    Åh vilket underbart kök ni har! Gillar när skåpen går sådär ända upp till taket! Vad duktig din pappa är, hälsa honom det:)

    Vad fint med den inbyggda bänken, nått sånt skulle jag oxå vilja ha!

    Har glömt att skriva det tidigare men vilken bra foto på dig som kommer upp när du lämnar kommentarer! Skellefteås snyggaste tjej;)


    Ha en bra dag kära bloggis!

    kram Jenny

    SvaraRadera
  38. Men oj!
    Vilket stort kök!
    Och snyggt!
    Förstår att du trivs där med matlagning till festligare tillfällen.

    Och...Vilket fint pyssel du gjort.
    Trodde inte mina ögon när jag såg telefonen.
    Hur mycket tålamod har du??
    Måste ha varit ett pillergöra.

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  39. Hej.

    Fint kök du bjuder på.
    Ha en fortsatt bra Tisdag.

    Kram från Dalarna

    SvaraRadera
  40. Vad roligt att få titta in i ditt kök som verkligen är otroligt fint. Gillade bänken som du har under köket riktigt mycket, perfekt att krypa upp på och kika ut genom fönstret :)
    Hoppas att du får en riktigt bra dag!
    Kram

    SvaraRadera
  41. Vilket stort kök ni har - helmysigt.

    Gillar din sida och brukar kika in här lite då och då. Jag är nu i bloggvärlden men har redan hittat några favoriter *L*

    Kram Cattis

    SvaraRadera
  42. vilket jättefint kök! Vill ha sådant kakel som ni har! Vilken bra inspiration! Kram pernilla

    SvaraRadera
  43. Kom min jäääääättelånga kommentar med? Verkade försvinna när jag skulle publicera det :( Säg till isf.

    Kram!

    SvaraRadera
  44. Vilket underbart kök ni har ! Så fint och fräscht ! X :et pryder sin plats , ser jag ! Kul att se helbilder ! Jag har också tänkt på det , det blir mkt detaljbilder . Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera
  45. Ett helt underbart kök!!! Verkligen!! Härlig köksö!

    SvaraRadera
  46. Visst är det väl ljuvligt tyget, älskar det. Ja tänk detta på ett plagg i sommar. Tyget har jag budat på tradera för länge sen men tappade lusten att sy där ett tag hihi. Finns fortfarande kvar på tradera men synd att man inte kan köpa mer en bara 50 cm bitar. Ha en fin kväll kram

    SvaraRadera
  47. Hej Cilla! Vilket underbart kök du har! Och vilken duktig pappa som snickrat ihop det efter dina ritningar!!

    Kram Helena

    SvaraRadera
  48. Hallojsan Cilla!!

    vilket härligt kök och vilken rymd!! såå roligt att få se mer helhetsbilder :)..nu kan jag föreställa mig hur du och arbetskamraterna samsades runt spisen och ön!!

    Du kan verkl9igen vara stolt över detta!!

    kramis Sanne!!

    SvaraRadera
  49. spetsofonen var så söt så söt :D och du, erat kök är kanonfint ! imorgon ska jag till en kvinna som ska sälja bort massa gamla saker :D värsta skattkammaren ´;) haha ! kram Lisa

    SvaraRadera
  50. Vilket stort och härligt kök!!! Min drömm är att få ett sådant men får nöja mig med mitt lilla "krypin". Men lite bättre storlek blir det i alla fall i min "lilla" stuga sen. Å så många härliga saker du kan ha framme!
    Den där kylan som är så envis får gärna fara och flyga så man kan få vara ute och njuta av riktig vinter!

    Kram Cia

    SvaraRadera
  51. Nja, om det blev djupt 0,5 cm in 1 cm bred. Men har man födigt barn så är det en baggis, fniss. Skämt å sido tur jag höll huvudet kallt och tejpade det direkt, tänk så snabb tänkt man kan vara i bland. Tack för din omtanke. Kram

    SvaraRadera
  52. Ååå vilket fint kök helt i min smak.
    Va??? vill du ha vita luckor tänk det kunde jag aldrig tro ;o)
    Jag kan tycka att det är fint som det är.
    Du Jag tror Jag kommer över på ett glas rött......

    Sköt om Dej i målarbyxorna det ska bli spännande att se vad Du skapar nu.

    Kramar!

    SvaraRadera
  53. Oj massa kommentarer ,kul, jag lägger mig längst ner. Så fint kök du har. Mysigt med bänken under fönstret. Riktigt lantligt. Jag tycker färgen är fin som den är, men man kanske tröttnar på den fortare än vitt.
    Ha så gott Kram Anna

    ps jag lägger in dig i min lista, om det är ok?

    SvaraRadera
  54. Vilket vackert och fint köp du har. Nu sitter en limpistol på inköpslistan!

    SvaraRadera
  55. Helt underbart kök helt i min smak.
    Åhh, de ljusstakarna du visar längre ner föll jag som en fura för.
    Ha, en bra dag.
    Kram

    SvaraRadera
  56. Cilla, vilket fantastiskt vackert kök du har!!! Den gröna färgen på luckorna, så snygg och det kaklet och inbyggd sittplats, så himla fint!! Och lampan i taket, som pricken över i.. Mari.

    SvaraRadera
  57. Hej vännen!
    Ett sånt fint kök ni har!!
    Så smakfullt inrett!Love it!!
    Telefonen som fick sig en makeover i förra inlägget blev ju bara fööör härlig!!
    Vilken idé spruta du är ;)
    Hoppas allt är bra!
    Ha en forsatt bra vecka!
    Många kramar Anna

    SvaraRadera
  58. Hej Vännen
    så fint kök du har:) jag gillar färgen du har, passar bra till alla gröna blomster du har:) Fast jag förstår om du vill ha vitt:)
    Lampan du har fr Indiska har jag med, fast i sovrummet,,jag älskar den:)

    Härligt med en syster som skämmer bort en:)

    Ha en fortsatt trevlig onsdag

    Kram Sari

    http://www.lillaprovence.se

    SvaraRadera
  59. Vilket fint kök! Och så stort och härligt också.... Tänk att kunna ha en köksö, jättehärligt.
    Kul också att det är dinpappa som har gjort det. Då blir det extra speciellt!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  60. Wow, vilket vackert kök Ni har...helt i min storlek & smak.
    Vi har oxå ett stort & härligt kök...men jag skulle vilja ha det vitt istället för ek =)

    Må så gott,

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  61. Wow...for et vakkert landkjøkken du har...Helt i min smak. Blir alltid inspirert her inne hos deg. Så takk for titten, kommer snart på besøk igjen. Klem fra Maliva

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!