20 april 2010

Ett fönster i väggen och award.

Redan i vintras köpte jag hem ett gammalt fönster från en loppis med planen att täcka igen en öppning i den här väggen. Det var nämligen ett "hål" som irriterade mej. Det belamrades mest jämt av allt möjligt krafs och fick det att se allmänt stökigt ut. Fönstret fixades till och fick nya glas och nu sitter det på plats med viss manlig hjälp:) Jag måste ta bilden lite snett från hallen för mitt emot sitter en sned vägg där dörren till gästtoan är. Fortsätter man in till höger så finns jag där, i mitt lilla bloggrum!
Ovanför har jag satt upp en av dom fina skyltarna från vännen Viveka . La Maison Blanche. Och ganska vitt är det ju här i huset...
Köpmandisken är en billig sak från Jysk som fått vit färg och nya knoppar, den sväljer massor av skrot. Meningen är att det så småningom ska komma dit en riktigt gammal köpmandisk som står i garaget och väntar på lite kärlek.... men kärleken har inte räckt till än... Får hoppas att det blir en sommar med riktigt mycket kärlek alltså;)

Den fina fågelburen kommer från Ofelias Hus och det gör också kannan och evighetsalmanackan på förra bilden.
Buren är härligt shabbad och fin. Just nu med en blomma i och ett litet hjärta på knoppen som söt dekoration. Huvudsaken är att inga fåglar flyttar in. Mina tjejer hade varsin fågel förr, Hjärtat och Gullefjun. (INTE jag som bestämt dom namnen;) Deras skräpande och oljud gjorde att dom fick flytta ut ganska fort.... och inga mer fåglar tack! Men gärna burar:)))
Idag har jag och min gulliga mamma varit på en liten turné. Vi skulle ladda med fler Mårbackapelargoner men kom hem med bilen full av allt möjligt. Bl.a en stor spegel som redan nu har fått en påbörjad makeover. Så kan det gå! Undrar varför jag aldrig hittar något som jag tycker är klart redan när jag köper det.... Jaja, jag blir iallafall aldrig sysslolös.

Av mamma fick jag en strut från Åre chokladfabrik med texten: Tycker om dej! Så gulligt!!! Detsamma, den finaste av alla fina mammor!!!
Väl hemma njöt vi en bit med en kopp kaffe, njöt av solen och pratade. Mysigt med mammatid!
Rosorna fick också följa med hem idag. Vita och vackra står dom där och får mej att bli lycklig i hjärtat! Av och till behöver man skämmas bort lite extra.
Jag har fått en award som gjorde mej så glad! Den fick jag av av en söt bloggvän, nämligen Malin- Lantliv i Norregård . Tack Vännen!!! Ni som inte tittat in hos Malin, gör det!!! Hon har ett underbart vackert hus, en såå fin blogg och hela hon inspirerar mej!

Inspirerar mej gör ni allihopa så jag vill ge den vidare till er som tittar in här! Varsågod till just DEJ! Och sprid den gärna vidare:)
 Ikväll ska vi fira min systers sambo som fyller år.  Det blir trevligt! Då får vi också mysa med den här gubben, mosters charmtroll;) Världens snällaste!
 
Tiden går, jag ska börja med middagen nu. Det verkar vara hungriga såpbubbleblåsare ute på altanen.

Ha en mysig kväll alla sötisar och tack för att ni förgyller mina dagar med så gulliga kommentarer!


53 kommentarer:

  1. Heeij.. härligt me såpbubblor nu.. äntligen börjar man se alla blomma ut å visa sig ute mer.

    Tack för dina goa råd för hostan.. joo, den är eländig, å hoppas den snart är väck. Men den är lite lömsk..ena stunden känner man sig ganska uppåt å inte alls så hostig, å nästa är de totala kraxerierna här..usch.

    Hoppas ni får trevligt på kalaset, å puss på nosen till den fina vovven..kram på dej. Helén.

    SvaraRadera
  2. Det var så mycket fint, så jag vet inte var jag ska börja...
    Fönstret blev ju kanon! jag önskar jag kunde ha ett sådant infällt någonstans...
    Och visst för fåglar oväsen... hihi
    Vi hade flera stycken på mitt förra jobb... Det var inte lätt när man skulle prata i telefonen, för de ville ju också prata :))
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  3. Vad fint det blev med fönstret i väggen, gillar sånt skarpt. Mamma satte in ett sådant i köket i barndomshemmet och det blev så fint tycker jag.
    Hoppas att du haft en solig och fin dag!

    SvaraRadera
  4. Åhhh så fint det blev Cilla! Och skylten passar ju perfekt ovanför fönstret där. Mina skyltar har inte kommit upp än.......... Hmm, du vet - det är fel väggar i lägenheten. Jag kommer inte riktigt till ro där. Får väl helt enkelt ta ner dem hit till lokalen för här känns det bättre :) :) Ja, tills dess att jag flyttat in i huset (hi hi, jag kör på nu förstår du och pratar som om jag är på väg dit och ska flytta vääääääldigt snart - då blir det ju så eller hur?!?!)
    Störtgillar buren också.....
    Nej, nu får jag ta itu med beställningarna som ramlar in. Jag är så glad vet du för det ramlar in fler och fler - LYCKA!!!!!!
    Stor kram till dig!
    Mia

    SvaraRadera
  5. Hei,Cilla.Jeg har nesten ikke vært på nettet den siste uken.Har vært opptatt med andre ting. Det ble nydelig med vinduet.Skulle ønske vi hadde hatt veggplass. Har også en nokså lik kjøpmannsdisk som jeg har malt hvit. I en kjellerbod står det en gammel skjenk som også trenger litt kjærlighet.Den skal etterhvert på hytten. Synes også disse burene er fine.Her ligger det foreløpig en lyslenke og et kubbelys.Fortsatt god uke,vennen.Klem

    SvaraRadera
  6. hej hej cilla :D sitter här hemma och väntar och väntar och väntar, men inte händer d nåt ;P
    Du, det dära fönstret vart verkligen toppen fint :D och buren du köpt var söt som socker ! Kul med blommor :D fick en zinkbalja av några bekanta, vi har haft ved i den nu under vinter, men till sommaren tänkte jag att den skulle ut och fyllas av vackra blommor :D Ta hand om dig ! kraaaam

    SvaraRadera
  7. Det blev supersnyggt där :) Grattis till awarden. Ljuvliga vita rosor är något jag måste införskaffa snart.
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Heeelt underbar med inbyggt fönster, e du inte jätte nöjd?

    Vacker bus, vas och blommor, och den skänken från Jysk, den är också jätte fin...Man måste inte köpa jätte dyrt, man kan måla själv, det gör ja me:).

    Ha en jätte fin dag. Du inspirerar mej massor;)...

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  9. Här ska också göras hål i väggen för ett fönster, men det har inte blivit än. Så fint ni gjort, det var ett stort bra fönster också. Tror jag minns du skrivit om bänken i garaget, hoppas den snart kommer in, fast den du har är toppen. Jättefin fågelbur, och så gulligt av din mamma och köpa godis. Ha så kul på kalaset och klappa vovven lite från mig.
    Stora kramen
    AnnaMaria
    Ps, höll på och glömma säga, Grattis till awarden också.

    SvaraRadera
  10. Så fint det blev ! Du har ett vackert hem ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

    SvaraRadera
  11. Snyggt med fönstret.
    Vi har en "glugg" och har faktiskt inte tänkt på att det kunde vara så fint med ett fönster i stället.
    Jysk disken är fin du kan verkligen trolla med penseln Du!
    Håller med dej om fåglar, jag har haft undulater en gång i tiden men vilka skräpiga tjattrande saker det var. Men katten Jag hade då hjälpte Mej att fixa det problemet.
    Ta till vara på all Mamma tid Du kan få, det saknar Jag nu när Min kära Mor inte längre finns.

    Underbara rosor och fin Award den är Du värd!

    Kramar!

    SvaraRadera
  12. Oj du vännen det där är jättefint, med fönstret och köpmansskänken. Jag gillar! Hoppas kärleken räcker till att fixa den andra också ;)

    SvaraRadera
  13. Fint det blev med fönstret. Det släpper in ljuset så fint.
    Ska bli kul att få se din spegel.
    Vi får hoppas på mycket kärlek då i sommar....
    Kram Anna

    SvaraRadera
  14. Hallojsan!1

    men så snyggt det blev med fönstret!!..jag vill också ha ett ;)..men just nu är det för mycket annat på gång..som du såg!..

    Vad mysigt det är att få rå om varandra så där..brukar ta med mamsen på loppis!!

    Ha det gottis i veckan vännen!!

    Kraaam Sanne!!

    PS Tack för att du tipsade mig om att maila Viveka :)..nu är två skyltar på väg hit!!

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Så fint det blev med fönstret. Har varit ledig i dag, så nu har jag grejat lite i Tv-rummet, golvet börjar bli färdigmålat. Ha det riktigt bra Kram Aydan

    SvaraRadera
  16. Hej Vännen!
    Så fint det blev med fönstret, jag älska gamla fönster, jag har många här hemma med jag har tyvär ingen vägg att sätta in dom i så dom hänger och står mot väggar.

    Ha en bra kväll, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  17. Du har fått till det jättefint. Ja när man går i inredningsaffärer önskar man att man fick ta det man vill ha. Men ibland får man vara glad för det lilla man köper.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  18. Det blev superfint med fönstret och skylten "La maison blanche" passar verkligen hos dig i ditt fräscha vita hem.
    Det verkar jobbigt att ha fåglar inomhus så jag förstår att du hellre har en tom bur, hihi.
    Vad roligt att du har en så gullig och rar mamma som skämmer bort dig. Så ska mammor vara.
    Grattis till din award du fått av Malin! Visst har hon ett underbart fint hem och med så vackra saker som hon visar på sin blogg.
    Ha en jättemysig kväll och dag imorgon!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  19. Så vackert Cilla!
    Ja alla bilder är så fina! Jag var också sugen på den där skylten men var lite för seg för att hinna med, kanske nästa gång, den passar ju bra hos oss som gillar vitt :)
    Fönstret blev ju riktigt fint där mellan rummen! Hoppas att du får en toppenvecka! Kramar Emma

    SvaraRadera
  20. Oj så mycket härligheter som visas. Det gamla fönstret gjorde sig verkligen bra där, skit snyggt! Ja det är lite jobbigt att man alltid måste göra om allt man kan lätt bli lite trött:). Men det glömmer man snabbt när man ser det färdiga resultatet, ungefär som att föda barn:).
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  21. Hej Cilla!!
    Så fint med fönstret i väggen, passar perfekt!!! Massor av fina bilder som vanligt hos Dig;o) DITT hus är helt galet fint!!!!

    Så fint du skrivit om mig, jag blir både rörd och lite stolt....*ler*...TACK!!!

    Ha det bäst vännen;o)
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  22. Kära vän, vilka underbara bilder du visar idag. Jag läser texten och vid varje bild måste jag stanna till och säga åååå. Fönstret är så fint...å fågelburen...å rosorna i kannan...å skylten. Jag köpte en med samma text, tyckte den passade bra i mitt vita hus *fniss*. Vi har också haft fåglar, jag trodde jag skulle bli tokig på allt dun och fröskal.

    Önskar dig en härlig kväll och morgondag!
    Kram,
    Regina

    Ps. Å tack för tipsen, vilka underbara tjejer och butiker. Sonen ringde faktiskt och undrade vart vi tagit vägen ;-)

    SvaraRadera
  23. Det är så fint hemma och hos dig och det första jag tänkte när jag läste Jysk...Var att i senaste Jeanne d`arc Living så hade dom just målat om möbler från Jysk!!

    Det blev såå snyggt och det tycker jag din skänk därifrån också blev!! Verkligen!

    Ja, visst är det underbart att bli bortskämd...så härligt att du blev det...:)

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  24. Så fint fönstret var i hallen och så underbara vita rosor du köpt hem, dom får du njuta av länge....Lycka till med köpmannadisken till sommaren! kram Therese

    SvaraRadera
  25. Oj så snyggt det blev med fönstret.. Kanon!!

    Så fina rosor och söt strut av din mor..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  26. Så jätte fint med fönstret.Det låter som du har haft en mysig dag med din mamma,ha det så bra,kram Agneta

    SvaraRadera
  27. Vilket underbart inlägg! Blir glad i hela kroppen när jag läser det... Ska också försöka få lite manlig hjälp så jag får upp ett fönster (och vägg) i vårt vardagsrum. Det blev verkligen huuur snyggt som helst!
    Kram/ anna

    SvaraRadera
  28. Oj vad det blev fint med fönstret och köpmansdisken under....så om det inte blir en sååå kärleksfylld sommar kan denna disk bra ännu fylla sin funktion :O) Fina bilder. Låter mysigt med mamma-tid! Ha det gott vännen!!!

    SvaraRadera
  29. Va fint det blev med fönstret! Det skulle verkligen jag också vilja ha någonstans, men var! Kanske tur att jag inte hittar någonstans att ha det.
    Hoppas ni fick ett bra kalas!
    Carin

    SvaraRadera
  30. Åh, så fint det blev med fönstret och skylten är pricken över i:et!
    Passar perfekt!
    Det låter som du har haft en mysig dag med mor din och ni verkar ha hunnit med massor med roligt.
    Ha fortsatt fina dagar.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  31. Heisann!!
    så fint det var med dette vinduet......nydelig hos deg!!
    Koselig med fuglebur!1 vi har også hatt fugler (undulater) og det ønsker jeg ikke igjen!!

    ha en fin kveld....og herlige vårdager :o)

    SvaraRadera
  32. Kanonfint blev det med fönstret! Skylten passade ju perfekt där, lite avis på den... :-) Även buren är helt underbar! Jag äger faktiskt ingen sådan, ännu. Grattis till din award! Du visar alltid så mycket fint här! Ha en fortsatt trevlig kväll! Läggdags snart här.
    Kram Anki

    SvaraRadera
  33. Hej! Det är alltid så roligt att hälsa på din blogg och se alla fina bilder och saker. Vad fin din köpmansdisk blev med lite vit färg. Här står våren stilla nu, eftersom det är så kallt på nätterna. I söndags var det både snö, hagel och regn. Inget vidare.
    Ha det så skönt i stolarna vid söderväggen nu!
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  34. Det blev verkligen kanon snyggt med fönstret!! Vovven ser ju för gosig ut, förstår att du har honom som favvo:)
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  35. WOW vad snyggt det blev!!!!!! Verkligen!! Tänk vad ett litet fönster kan göra skillnad :)

    Och GRATTIS till den fina awarden och till plankan! Antar att det är försent att beställa en sån nu.....

    As läcker var den i alla fall.

    Kramen Erika

    SvaraRadera
  36. Jissis vad det händer mkt hos dig, fönstret blev så himla snyggt!!!!

    KRAMEN

    SvaraRadera
  37. Wow vad fint det blev med fönstret!!:-)) Du har så fint och mysigt hemma hos dig!!
    Må gott, kraam Sofia

    SvaraRadera
  38. Åh så fint det blev med fönstret i väggen där....
    Så läckert....
    Du visar så fina biler här på din blogg, och man får så mycket inspiration.
    Ha en fin Dag!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  39. Eller hur! Det sista vi vill ha nu är ju snö..

    Söt vovve på bild!

    Kram och ha en mysig onsdag!

    SvaraRadera
  40. Vad fint det blev med det infällda fönstret och jättesnyggt med skylten ovanför.

    Mysigt med en "mammadag", det har jag och min mamma också då och då.

    Ha en bra dag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  41. Åh, det blev ju superfint med fönstret! Kanonbra! Grattis till awarden! Så gulligt med chokladen och vackra rosor! KRAM :)

    SvaraRadera
  42. Förstår att du är nöjd med fönstret, det blev riktigt bra! Grattis till awarden, den är du verkligen värd!/Kram tjejen!

    SvaraRadera
  43. Åh så fint det blev med fönster det ger lite ljus till ett rum eller utrymme som saknar fönster.
    Vilken söt choklasstrut, låter som ni haft en trevlig dag.

    Kramar från Japan

    SvaraRadera
  44. Tassar runt hos dig för första gången! Så mycket fint du visar och vilket härligt hem ni har!

    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  45. Hej
    Men så fint du har det med fönstret i väggenjjätte bra blev det.
    kram o ha en fin dag.
    ninni

    SvaraRadera
  46. Ååå så vackert det blev med det inbyggda fönstret, vill ha jag med, vilket lyft för rummet och fönstret var ju så fint med alla de små rutorna. Alltid kul att titta in till dig Cilla. Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  47. MEN så mycket underbart du visar!!
    Såå läckert med fönstret!!
    Ha det bäst / Cilla

    SvaraRadera
  48. åh vad fint det var fönstret! SKulle också vilja ha ett hål... att sätta ett fint fönster i. Men det finns inget ;)

    Kram kram pernilla

    SvaraRadera
  49. Hej Cilla!
    Vad fint det blev med fönstret!

    Det låter som du och din kära mamma hade det riktigt trevligt ihop, ni verkar vara lika gulliga båda två:)

    Grattis till awarden, den är du så väl värd goa du!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  50. Hej
    Jättejättefint blev det med ditt fönster.
    Går som inte att säga i skrift hur fint det blev, orden räcker som inte riktigt till.
    Du har ett sånt vackert hem.
    Jag bara fröjdas av de vackra bilder du visar.
    Tänk så otroligt vackra de gamla fönstren är och så effektfullt det blir. Jag har ju samlat fönster i bodar, men hinner inte göra så mycket.
    Men ska vara flitig.
    Som ni är där i Västerbotten.
    Beundrar ert fina hus nu så mycket.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  51. Nämen var det du som köpte den skylten!!!
    Nåja jag fick mig en också!

    Så mycket vacker inspiration - jag skall fota lite för nya boken lev vackert i helgen - så då passade det perfekt!

    Hihi! Förstår att de nog är less på att åka - dina gäster - jag skall shoppa för dig också ;-)

    Kraaam Maud

    SvaraRadera
  52. Hej Cilla,
    Guuuud vad snyggt det blev med fönstret och guuud vad snyggt du har det hemma.
    Fina saker du inhandlat och fått. Känner igen det där med att köpa och sen fixa till...
    Grattis till din award
    KRAAAAM

    SvaraRadera
  53. Nej men fy dig, nu blev jag ju jättenyfiken på köpmansdisken som gömmer sig i garaget...? Vad snyggt det blev med fönstret, härlig inspiration du bjuder på!!

    Kram Veronica

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!