12 maj 2010

Drömmer om ett växthus.....

Vad förvånad jag blir att klockan inte är mer än 1/2 11... 
Jag är ledig och klev upp tidigare än tuppen och drog igång en storstädning, är nästan klar nu och har alltså massor av tid över!!! Imorgon väntas invasion av stooora släkten som vill fira att jag fyllt 20 år för andra gången;) Det var ju ett tag sen men vi har fått skjuta upp firandet ett tag.

Jag drömmer om att en dag ha ett riktigt växthus!!!
Inte ett sånt stort och exklusivt utan helst ett som man själv kan bygga av gamla vackra fönster och med ett golv av gammalt tegel. Det skulle inredas med gamla möbler, en kristallkrona, en kandelaber, fina saker och gröna växter. En dag ska jag se till att den drömmen slår in! 
Tills dess njuter jag av det här i mindre variant. Faktiskt en av mina favoriter härhemma. Det är ganska stort och maffigt ändå, c:a 70 cm högt. Jag har bytt ut madonnan som stått däri till en blomma, den ska få bo ute på altanen i sommar tänkte jag. Fast det vore fint med en Mårbacka däri också.... så vi får se hur det slutar. Iallafall skulle jag vilja hitta en urna som är i samma färg som själva växthuset. Så kanske jag måste ge mej ut en sväng...har bestämt för mej att jag såg en häromdan på Trädgården i Ursviken;)
Växthuset har jag köpt på Ofelias Hus . Där kan jag drömma mej bort lääänge bland allt vackert!!!
Idag är sista dagen för att vara med i min utlottning . Eftersom att jag är en nattuggla så kommer jag att göra lottningen klar ikväll och imorgon får ni veta vem som vann:) Det är jättekul att så många vill vara med! Tyvärr har jag inte hunnit kika in hos er alla med blogg men alla har lotter i min låda!
Sen närmar det sej 50000 besökare på min räknare, otroligt! Och det måste ju också firas förstås!!!
Egentligen har jag massor att göra nu... såna där måsten som inte lockar så jättemycket.... Och eftersom jag redan varit så flitig på morgonen så ska jag lyssna till dom här kloka orden ett tag: Stanna, andas, landa - njut!
Det får bli en kopp kaffe ute i solen till att börja med:)
Det söta staffliet har Mia gjort och det finns för beställning i hennes webbutik Känslans väg tillsammans med en massa annat vackert!

En fin dag och en skön långhelg önskar jag er alla!!!

30 kommentarer:

  1. Då har vi samma dröm och den ska bli sann, men vi har så många renoverings projekt som vi måste göra först. Ha en riktig bra om jag nu har räknat rätt 40-års fest.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Ja, ett växthus vore inte helt fel, de finns ju så många vackra idag. Känner igen ditt miniväxthus, hade också liknande i min butik förra säsongen, riktigt fina. Sitter du ner nu och andas lugnt?/Kram Merja

    SvaraRadera
  3. Du har samma drömm som jag, skulle också vilja ha ett eget växthus av gamla fönster, inget stort som tar mycket tid, utan kunna odla lite tomater, gurkor ev druvor.
    Snyggt miniväxthus, får gå in i shopen och kolla vad hon har.
    Ha en härlig helg.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  4. Super duper fint växthus, jag har oxå en dröm om ett riktigt! Vad skönt det låter att du har städat och ändå resten av dagen kvar:) Jag ska till jobbet, lagom skoj sådär.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  5. Ja! Tänk ett växthus va.. så underbart.. Men.. sålänge får vi väll nöja oss med dom små flyttbara ; ) Jättefint var ditt nya där..

    Ha det gott kära du...

    ♥Mia

    SvaraRadera
  6. Vad duktig du varit så tidigt på morgonen. Jag hoppas att kalaset blir trevligt!
    Ja, visst är vi många som drömmer om ett växthus. Jag hade gamla fönster på gång förra året till ett sådant men det blev inte av att åka och köpa dem eftersom det var 20 mil bort. Då knorrar nämligen maken lite.
    Ditt miniväxthus var underbart vackert så det duger gott så länge, eller hur?!?
    Vi får hoppas att våra drömmar slår in nästa år kanske. Det är härligt att ha något att se fram emot också.
    Nu hoppas jag på tur i din utlottning men jag gissar att jag som vanligt mest har tur i kärlek, hihi.
    Ha en underbar helg!
    Många kramar från din bloggvän Maria

    SvaraRadera
  7. Grattis i efterskott! Vad härligt det låter med så mkt energi i kroppen. Jag vill med ha nystädat...mmmmm....ha en skön helg med släkt familj och vänner. Kramis semlan

    SvaraRadera
  8. Tänk, jag har också haft ynnesten att träffa min själsfrände och det finns nog ingen annan som känner mig som den personen. Men, sen har jag ju då haft glädjen att träffa så underbara människor som verkligen gått rakt in i hjärtat och det är så mycket tack vare bloggen. Du är en av dem Cilla och jag är så tacksam för det ska du veta. Du ger av dig själv så villkorslöst och med en sådan värme.......

    Jag drömmer också om ett sådant växthus, gamla fönster, sådant golv, stor charm och inbjudande till avkoppling, men det där lilla växthuset du har är så otroligt fint så jag förstår att du tycker att det är ok tills det stora kommer :)
    Sköt om dig nu och ha en riktigt fin helg!
    Ta väl hand om dig min vän!
    Stor varm kram Mia

    SvaraRadera
  9. Hej Vännen!
    Vilket fint litet växthus du har!

    Kul att du är med i min utlottning!
    (ska bli spännande att se vem som vinner din!:))

    Ha en riktigt skön långhelg o ett trevligt 20års;)kalas med nära o kära!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  10. Härligt att ha drömmar! Det måste man få ha... Och du ska se att det säkert blir ett växthus någon gång.
    Jag önskar mig också ett växthus eller ett uterum eller så, där våra kamelior kan få bo...vi får väl se hur det går med det.
    Men ditt växthus var jättefint tycker jag, och snyggt med blomman inuti. Och så skönt att du är klar med alla måsten! Jag ska ta tag i dom jag också... så småningom... hihi
    Kram
    marie

    SvaraRadera
  11. Hej! Tack för gratulationen=)...jag ska verkligen ta vara på tiden och njuta. Visst är det härligt att ha något projekt som man drömmer om...precis som med ditt växthus. Ditt "miniväxthus" var väldigt fint. Ska titta in i den webb-butiken också. Må så gott! Kram Clara

    SvaraRadera
  12. Hej!! Hoppas 20-årskalaset (hihi)blir alldeles fab med nära och kära!!:-))

    Och jisses vilket bedårande växthus, me like!:-)

    Må gott!

    Kramkram Sofia

    SvaraRadera
  13. Gratulerar, tänk vad 20 år går fort! Snart är du stora damen.....höhö!
    Vilket fint västhus!
    Trevlig helg med hela stooora släkten!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  14. Mmm jo då visst skulle det vara mysigt med ett växthus.
    Men Jag liksom Du vill inte ha nått i ny stil utan vill också bygga det i en personlig stil.Skulle ha en gammal kamin också där inne.

    Men din mindre varianten Du har är inte dum den heller.Jätte fint.
    Ja det blir blommor i mina lyktor nu på sommaren så det blir lite små växthus här och där.....

    Nu väntar Jag med spänning vem som vunnit din tävling.

    Lycka till med festen.
    Nu ska jag kolaa in i webbutiken Du länkar till!

    Ha det Gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Exakt på pricken så vill jag också ha i mitt växthus om jag får ett nån gång. Kristallkrona och en stor kandelaber med levande ljus. det är lätt att drömma sig bort.
    Ha nu en bra kväll med alla lotter!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  16. Om jag förstår så kommer du att ha ett växthus om inte iår så nästa sommar....
    Hoppas kalaset blir bra och mina hälsningar till Dig!
    Carin

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Det där med växthus låter härligt men under tiden tycker jag att dina små växthus är jätte fina. Jag måste gratulera dig till din dubbla 20-årsdag och önskar er en trevlig släkthelg.
    Kram/Helen

    SvaraRadera
  18. Hej! Så är det att vara uppe med tuppen, då blir dagen lång och man hinner mycket. Roligt med fest och gäster. Tänk att man kan fylla två gånger. Det ska jag också köra med.
    Vad roligt att du haft så många besökare på din blogg.
    Ha det gott och en trevlig helg.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  19. Ett sånt växthus vill jag oxå ha Cilla!!! Vi får drömma så länge;o)

    Ha ett trevligt kalas!!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  20. Såna dagar när man är ledig och går upp tidigt och får en massa gjort, då känner man sig nöjd. Jag har inte gjort något inför helgen, och så har det börjat spöregna! Jättefint växtkus du har, litet men väldigt fint. Och viss vill man ha ett stort, tänk och greja där nu när det regnar, vore häftigt. Tända kristallkronans ljus och plantera en pelargon... drömmar är bra.
    Ha nu ett rolgt kalas och en skön långhelg.
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  21. Hej
    Härligt med drömmar,det ska man ha.
    Ditt lilla växthus var underbart fint!!!
    kram o ha en fin dag.
    ninni

    SvaraRadera
  22. Halloj där!♥ Tackar så jättemycket för dina härliga hälsningar hos mig!!♥ Oj oj, vilket fin dröm du har om ditt växthus, låter jättemysigt!♥ Jag har int så jätte stor trädgård, så här har jag tyvärr inte plats med ett växthus.. men ett sånt där litet som du visar bild på här har man ju alltids plats med hi hi:)
    Staffliet var så vackert, underbart!!
    Jooorå, rosaruss är att man har en råsa mössa med en lååång tråd med massa roliga saker i. Barnen måste göra olika roliga saker, typ hoppa från gungan, åka jättesnabbt på rutchkanan och såna saker.. typ nästan det samma som att ta studenten fast på dagis hihi.. låter lite skumt eller hur ? *g* :))
    Hoppas du förstog nån ting av det här :)
    Vad härligt det låter med värme, här har det varit kyligt länge, usjh! Må så gött :)
    Önskar dig en mysig helg :)
    Kramar Anki

    SvaraRadera
  23. Åååå Cilla, jag tycker precis som du, jag drömmer jag med och kanske kanske en dag att våra drömmar slår in, hihi. Ditt lilla växthus går inte av för hackor det heller ojoj så fint det var.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  24. Vilket underbart växthus!!
    En dag tror jag att du står inne i ditt egna stora #ler#
    Skall bli spännande & läsa om den lyckliga vinnaren!!
    Tänkte lägga ut en tävlign på min blogg i helgen!!
    Önskar dig en underbar i efterskott fest ;0)
    Ha det bäst!!

    Kramen Cilla

    SvaraRadera
  25. Jag har ett växthus och det njuter jag av så det står härligan till....

    :)

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  26. Ett sånt pytteväxthus är minst lika fint! :)

    SvaraRadera
  27. Hej Cilla!
    Du lyckas då hitta så mycket fina saker.
    Själv var jag förbi Trädgården i dag och nog har Kickan fina grejer...
    Lycka till med festen.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  28. Ja då delar vi samma dröm. Fönster har vi samlat ihop en del, men nu är jag på jakt efter gammalt rött tegel. Jag tänker mig en kombination av förråd med bord för plantering, hyllor för krukor, växthus och en plats att ha en liten trädgårdsgrupp.

    Jag tycker ditt lilla växthus är såå charmigt, det är fint med växten däri.

    Trevlig helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  29. Ååå gud vad vackert mini-växthus!!
    Precis ett sådant som jag önskat mig länge! Skriver även ett "Grattis i efterskott!" och hoppas ni får en härlig dag imorgon!

    Ta hand om dig!
    Kram ia

    SvaraRadera
  30. Utrolig herlig blogg du har her!
    Jeg kommer gjerne innom deg igjen.

    Ta gjerne en titt på den store giveawayen inne hos meg med sponsede gaver.

    Klem C.

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!