17 juni 2010

Lyckliga timmar i trädgården.

En dags lek i trädgården kan verkligen kännas som själavård tycker jag, perfekt när man känt sej stressad och är trött ända in i märgen.
Vädret var på sitt allra bästa humör och jag hade verkligen längtat att vara ledig och pyssla med lite trädgårdsprojekt. Underbar dag!!!!

Såhär vackert blommar blommar purpurapeln nu, trädet är inte så många år än men ändå översållat av blommor och knoppar. 
Pysslet blev att lägga marktegel och kullersten kring det här trädet och ett pärlhagtornsträd. Med markduk under så tränger inte ogräs genom lika lätt. Och det bästa är att nu slipper man kryssa kors och tvärs med gräsklipparen!
Har en stooor hög marktegel att hitta på kul saker med... planerna är klara sen länge:) Bara tiden saknas men den kommer den också.
Jag planterade ner lite överblivna silvernjurvindor och lite taklök i dom här "kubbarna" som kom till för någon sommar sen. Dom blir bara finare med åren tycker jag. Några cementhjärtan gjutna i Ikeas isformar och rostig spik fick bli dekoration här.
Mera taklök... en ganska rolig växt att använda på lite oväntade sätt. Här har dom flyttat ner i en surströmmingsburk och hamnat i en rabatt:) Jag är ju norrlänning och många av oss älskar suring- jag också!
En gammal mjölkkanna låg i strandkanten nere vid bryggan, där hittar man mycket kul skrot på våren. Den fick också bli taklöksbostad. Jag tycker det är kul att använda skrot till prydnad av och till i trädgården, sånt som man hajar till när man ser. Jag shoppade loss ordentligt på mina 2 favoritplantskolor i förrgår... efter all denna övertid jag snart drunknar i så ville jag pigga upp mej själv o pigg som en mört blev jag:)
Jag såg just att detta blev mitt inlägg nr 200! Oj vad jag pladdrat på.... men kul är det och gulliga är ni som kikar in o glad blir jag av era fina kommentarer:)

Imorgon är det skolavslutning för tjejerna. Jag är lite deppad för jag blev insatt på extrajobb trots ledig dag... Men mormor går dit i mitt ställe o har fixat rosa prinsesstårta så det går ingen nöd på smådonnorna, bara på mamman:(
Nåja, vi ska nog hitta på något mys på kvällen istället.

Ha en fin helg!!!

27 kommentarer:

  1. Vad jag blir glad när jag läser att du haft en go trädgårdsdag.... Det var gott för dig min vän!
    Tänker så mycket på dig nu och allt jobb du har. Ja, så missar du skolavslutningen också. Men, ibland är det bara att gilla läget helt enkelt.
    Önskar att du hade en sån där pausknapp ibland så du bara kumde stanna världen en stund och få sätta dig ner och bara njuta lite......
    Var rädd om dig gumman och jag hoppas ni får en bra kväll imorrn. Tror det är riktigt bra att fira skolavslutning då också faktiskt *ler*
    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Vad fint du gjort i trädgården. Lika flitig som alltid. Njut lite av allt vackert du har omkring dej också. Du får mysa med tjejerna på kvällen istället och äta princesstårta då.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  3. Så snyggt ni gjort i trädgården och vad roliga detaljer :-)

    Kram Mia

    SvaraRadera
  4. gillar den rostiga hinken med taklök i skarpt! Hälsa töserna att de får ha ett härligt sommarlov och ät tårta med dem i morgon kväll, då blir det ju dubbel firning...först mormor ...sen mamma...perfekt- tårta två gånger...*ler kramis semlan

    SvaraRadera
  5. Så fint du har gjort det i trädgården och vad kul med alla roliga detaljer!
    Vissa perioder rusar livet på lite väl fort, men det är bara att försöka göra det bästa av situationen och jag hoppas ni får en mysig kväll!
    Ha det allra bäst.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  6. Hoppas ni fick en myskväll igår istället du och tjejerna!!:-) Tårta lät ju inte helt fel, mums!! Ta en bit för mig oxå, hihi...

    Kraam Sofia

    SvaraRadera
  7. Skönt att du fick en dag utan jobb, hoppas du är ledig under helgen nu. Tycker synd om dig att du måste jobba när tjejerna har examen, men det tar ni igen ikväll. Jättefint med teglet runt trädet, blir så välordnat och snyggt. Annorlunda saker har du hittat till plantering, kubbarna var så mysiga. Och rostiga kannan blev ju vacker i din rabatt. Från skrot till trädgårdskonst.
    Ha nu en jättemysig fredag
    Kram till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Så skönt att du fick en fin dag i trädgården och lite tid för pause.
    Du har fått till det så fint med annorlunda saker.
    Hoppas ni fick en bra avslutning ändå trots att du inte kunda vara med. Själv så jobbar jag på samma skola som mina tjejer går på så ett par år till kan jag både jobba och vara mamma samtidigt.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  9. Hej Cilla!!

    Men sååå fina bilder, helt i min smak..
    Kan nog hända att det hamnar lite stubbar i min trädgåd tror jag... Jättesnyggt!!

    Hoppas du får en fin helg, kram Camilla.

    SvaraRadera
  10. Sååå fint du gjort i trädgården. Jag önskar jag hade sådana talanger men jag får väl försöka skaffa mig lite av det. Här ser det helt vildvuxet ut för tillfället men det ska bli bättring nu när vi blivit lediga.
    Vad bra att mormor kunde hjälpa dig med döttrarnas avslutningsbesök och tårta.
    Må så gott och ha en riktigt fin helg!
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  11. Jag tände också på dina stubbar och rost har jag inna. Tyvärr har ett virus satt stopp för mina planteringar. Men nu är jag på banan igen och det stämmer att trädgården är balsam för själen.
    Det blev såå fint i din trädgård ,så nu måste du ta dig tid att njuta.
    Ha det gott!
    Kram Anita...

    SvaraRadera
  12. Så härligt att ha en energibunkrande dag!
    Stod igår och petade på taklök på plantskolan med hoppade över den... Vilket jag ångrar när jag ser dina underbara planteringar!
    Snyggt det blev vid trädet!

    Skönt ändå att ha mor och farföräldarar till barnen som ställer upp! Trist att du inte fick vara ledig!
    Hoppas att ni får en härlig helg med massa mys!

    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  13. Så fint du gjort i trädgården med härliga detaljer! Stubbarna med plantering i var superläckra!
    Hoppas du får tid över att njuta också!
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  14. Hej va tråkigt att du missar deras avslutning men så kan de va ibland. Du får ta igen det på nå annat. Kul att du hade en bra dag i trädgården, det syns!! Jisses va mycket roliga saker du har planterat i får nog ta o härma dig lite, hihi
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  15. Så fint du fixat! jag gillar mjölkkannan!

    SvaraRadera
  16. Hej Cilla!
    Tack för din söta hälsning hos mig, det är precis som du skriver, något som alltid händer "andra" och det är nog ett skäl till varför det tagit så extra hårt med...
    Men som jag skrev, livet går vidare, precis som det ska! Men ja, jag är lycklig över att både hund och skepp kom till undsättning! :)

    Angående färgen så är jag med helt perplex! Bordet var slitet, lacken var borta på vissa ställen undersidan var inte målad alls. Jag slipade ju hela bortet, la på grundfärgen, hade även samma sorts lackfärg, det brukar ju vara att rekommendera och ändå blev det så fel! Byrån var målad, så den grundmålade jag endast, inte slipa och grundfärgen gjorde likadant! Det var precis som om den släppte och skiktade sig... Går knappt att förklara, men två olika underlag, samma resultat.
    Ja ja, det löste ju sig tillslut!

    Grattis till flickornas avslutning! Nu börjar sommaren på allvar! :)
    Stor kram till er allihop!!

    SvaraRadera
  17. Underbara trädgårdsbilder du visar!!
    Ha en riktigt mysig fredag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  18. Oh vilka härliga bilder från en trädgård som måste vara i ypperligt skick!! :O) Speciellt förtjust böev jag i "kubbarna" med planteringarna i! Lovely!

    SvaraRadera
  19. Din trädgård är ljuvligt inspireradande!!!
    Var rädd om Dig, jisses vad du jobbar mycket...

    Kram Malin

    SvaraRadera
  20. Takk for koselige ord hos meg. Flott at du likte døra. Har vært så veldig i tvil hva jeg skulle gjøre med den.

    Klemmer fra Lena

    SvaraRadera
  21. Hej tjejen,
    Så härligt med en trädgårdsdag, du har en sån fin trädgård. Jag va också ute igår och grävde men jag har lång väg kvar tills jag får så fint som du har... om jag kommer så långt.

    Ha en mysig helg, kram Rebecca.

    SvaraRadera
  22. Jättefint, de med kubbarna är så roliga och vackra! Jag blev också förtjust i den rostiga med taklökar, visst blev det vackert!
    Mera inspiration! :-)
    Stor kram!

    SvaraRadera
  23. Så fina bilder. Gillar kubbarna jättemycket. Vad glad jag blir att du är lite "kär" i ditt armband. Jag gillar också mitt väldigt mycket.
    KRAM Agneta

    SvaraRadera
  24. Hej Vännen!
    Åh vad fint du har det i din trädgård! Visst är det som balsam för själen att hålla på o fixa i trädgården:)

    Ha en fortsatt trevlig helg söta du!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  25. Hej Cilla! Ser att du också är uppe mitt i natta :-) Har vänt lite på dygnet, vi kom hem 04 igår natt nämligen. Ja du må tro vi haft det gott, Cypern är så vackert, vattnet där är helt fantastiskt. Så himla fint du gjort i trädgården, blev jättefint med kullersten runt trädet, och pianot är superfint i ny vit skrud. Kramis på dig, nu kallar john blund på mig :-) //Paula

    SvaraRadera
  26. Va härligt med en trädgårdsdag.
    Kul med växter i Kallaxburk - det är ju där vi har en stuga.
    Surströmmingstider - härliga tider!
    Ha det!
    Carin

    SvaraRadera
  27. Hallojsan vännen!

    Så fint du har fixat och donat i trädgården!..Blev kanon med stenen runt trädet..nu slipper du som sagt krypa under trädet, när du skall klippa gräset!

    Jag fnissade här när jag såg surströmmingsburken ;)..hade varit något det..här nere..
    Men gott e deju så!!

    Ha en härlig söndagskväll!!

    Kramis Sanne..

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!