22 juli 2010

Det har börjat bra:)

Första semesterveckan kunde inte ha börjat bättre tycker jag.
Lugn och ro, känna pulsen varva ner och axlarna sänkas. Soliga dagar på stranden, eftermiddagar i trädgården och ljumma kvällar på altanen med goda vänner, skön musik, jordgubbar, vin, ost..... Mmmm. Me like:)))
På fredagar om jag är sugen på något gott brukar jag ibland svänga förbi en liten ostbutik på väg hem från jobbet och köpa en "fredagspåse" med 3 små goda ostbitar. Såå mycket godare än "vanligt" snacks tycker jag. Om ni gillar ost och jordgubbar så prova den kombinationen ni ser på bilden. Supergott!
Brickan är en liten goding också med sina kakelplattor med vackra motiv av
kända byggnader. Den var svart när jag köpte den... men hos mej passar den bättre i vitt(!!!)
Vitt... Jaa, inte bara inredningen utan även utredningen får gärna gå i vitt. Och dom vita pionerna är favoriter, som jag sagt förr... Nu gäller det ju att placera sina pioner runt om i huset och på uteplatserna så att man kan njuta av att se och dofta dom den tid dom blommar.
Just nu är trädgården i sitt vackraste jag. Allting grönskar och blommar som allra vackrast. Vädret har ju varit alldeles sagolikt och det syns på allt som växer. Olivträdet är ett exempel, grenarna dignar av stora fina oliver! Snart dags för en Martini bianco med oliv alltså;)
Mina tomater mognar också allt eftersom. Såå goda! Bara att plocka och njuta!
Det finns också en hörna med smultron hos oss. Oftast hinner småfingrar före med plockningen men den här gången hann jag först:)  Smultron på strå är ju sommar om något tycker jag. Efter fotot blev dom pricken över i på grannens underbart goda rabarberpaj!
Av alla våra goa grannar är det här en:) Gissa om man blir in love??! Hos den här lilla sötisen finns en hääärlig trädgård! Jag har tagit lite kort som jag ska visa i ett av mina kommande inlägg....
För min del väntar en liten tjejsemester nu... Det är trots allt skönt att resa bort ett tag och "bara vara". Och när man lämnar hemmet och trädgården i mannens händer kan man känna luuuugnet, det är nog så viktigt:)

Mina sommarvarmaste hälsningar till er söta som kikar in hos mej!  

37 kommentarer:

  1. Godmorgon Cilla ! Låter som du har härliga dagar ,precis som det ska vara på semestern . Jag har börjat min idag , härligt ! Tack för tipset med ost och jordgubbar , har aldrig provat det tidigare . Ha en bra dag . Kramar Susanne ♥

    SvaraRadera
  2. Ha nu en riktigt fin semester! För första gången någonsin så är jag inte riktigt säker på om vi själva får ihop vår semester, alla barnen arbetar olika veckor och tider, men det ser ut som vi kan vara lediga en hel vecka ihop. För kort tid för att resa iväg något längre med husbil, vi får se vad som händer!
    Ha det bäst!
    Kram ifrån Peter!
    PS: Du! Fina och härliga bilder som vanligt!

    SvaraRadera
  3. Hrj Cilla!
    Låter som du har en härlig semester!!
    Massor med inspiration bjuder du på;o)

    Ha det gott på tjejtrippen!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Låter som du har det helt underbart! Ha det riktigt gott på tjejtrippen!/Kram Merja

    SvaraRadera
  5. Hej vännen!!

    Hoppas du får en jättetrevlig tjej resa!!
    Mmm dina vita Pioner, så ljuvligt.

    Det blev inga stubbar hos mej, håller ögonen öppna för lite halvruttna stockar.. Vill också ha sådana... Det blev nergrävda Zink hinkar i stället..

    Fina bilder du har!!
    Ha det gott nu, kramar Camilla.

    SvaraRadera
  6. Hallojsan vännen!!

    Härligt för dig/er att ni har gått in i ledighet..finns inget underbarare än de första semesterdagarna..man har allt framför sig..spänning!
    Men vad växterna frodas hos dig!!..Oliver!!..Jisses..mina har inte ens blommor på sig!! :(...
    Jag gillade dina rostiga saker där på bordet..mums!!..Ja, även jordgubbar e frestande..hihi.. OCH vinet!!

    Ha det nu riktigt bra ute med tjejerna..Låter toppen tycker jag!!

    Varma, soliga kramar ifrån Sanne!!

    SvaraRadera
  7. Låter som du njuter av dagarna i fulla drag! Visst är det vackert nu, jag går en sväng med kameran varje dag... Vilken växtkraft.
    Ha nu så trevligt med brudarna!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  8. Hej härligt med semester! Visst är det en fin tid och njuta i sin trädgård. Smultron på tråd är ju sooooommmar!!
    Vilka fina bilder du bjuder på, som vanligt :)
    Vilken söt hund, riktig sötis. Blev nyfiken på trädgårdsbilderna nu, hihi
    Kram från mig

    SvaraRadera
  9. sååå fina bilder du bjuder på idag! Ha en härlig tjejutflyckt och semester! kramis semlan

    SvaraRadera
  10. Hej vännen!
    Ååååå så sugen jag blev på jordgubbar nu! Har faktiskt inte testat ost och gubbar - får bli nästa "thing" på min lista :)

    Tack så mycket för komplimangen! Jag har ju längtat så länge efter drömfrisyren, nu är verkligen lyckan gjord! Det känns ganska konstigt dock, jag trodde att min drömfrisyr var låååångt hår, fast jag har nog insett nu att jag faktiskt passar bättre i kort!
    This is a keeper!

    Min dag igår gick i hektiskt tecken! Hann inte vila och äta tårta, så är det när man ska sjunga överallt... Kören blev lite "tvingad" att vara med på Allsången här i stan och vi skulle ha genrep med musikallåtarna egentligen så det blev först Allsång, sen rep... Gick hemifrån 16.30 - kom hem 22.30...
    Och sen är det dags att sjunga idag igen (plus att vi hade ett extra rep i tisdags...) så efter musikalframträdandet är klart ikväll - DÅ ska jag fixa tårtan så den är klar till imorgon, sen bjuder jag in de närmast sörjande på kalas *fniss* Och sen bär det av till Gbg, så inte mycket vila...

    Hoppas du får en underbar semester och vi kommer synas i bloggarna under hela långa tråkiga hösten och vintern, nu ska vi ladda batterier och samla inspiration inför den mörkare tiden!

    Stooor kram från ia

    SvaraRadera
  11. Härliga bilder du visar, och jag håller med dej, ost, vin och jordgubbar är en härlig kombination.
    ha en skön sommar
    kram annika

    SvaraRadera
  12. Hei Cilla!!
    Det er en slik sommer som du har vi ønsker oss....noe så deilig!!
    Deilig sommermat også....og denne brikken var kjempefin !!
    Ønsker deg fine dager og god tur :o)

    SvaraRadera
  13. låter underbart.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  14. Ååååå vad underbart med semester.Bara så fina bilder du visar.Söt hund du har bara så söt.Ha det bäst rara du.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  15. Vad härligt du har det!
    Fortsätt att njut, i massor!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  16. Ja det är härligt med semester, men jag har börjat inse att den går så fort...usch då.
    Ha nu en jättefin semester och njut!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  17. Skönt att ha flickorna hemma igen och jag håller med i längden vinner huset som fritidsgård :).
    Du bor så otroligt vackert och visar så inspirerande bilder, jag njuter av dem för fullt.

    Kom hem idag och en snabb spaning i min lilla trädgård visade att Pionen jag "snodde" en del av då mitt föräldrahem såldes förra sommaren tagit sig bra och visst blommat med 3 stora vita blommor. Tyvärr ganska så överblommade just nu. I farfarsstuga har jag hittat fler blommor som kommer fram i gömmorna, spännande värre och jag får funder på hur de skall förvaltas vidare.

    Fortsätt njut av din semester.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  18. Hej Cilla!
    Undera bilder som alltid! Snygg bricka och tack för tipset har heller aldrig provat jordgubbar och ost men det låter smarrigt.
    Hoppas tjejträffen blir lyckad!
    Ha en fin helg!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  19. Vad härligt att du har det så bra på din semester Cilla! Det låter helt underbart och vilka vackra bilder du bjuder på med allt från god mat och dryck till vackra blommor.
    Ha det så härligt på din tjejsemester!
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  20. Låter helt ljuvligt! Det är så det ska vara när man har semester! Vackra bilder du bjuder på. Ha nu en trevlig tjejsemester!!!

    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  21. Vilken söt granne du har, såna får gärna smyga in och gosa lite. (hunden alltså) Hör att du har en fin semester, det är gott det. Och en tjejresa är inte fel, bra att du har en man som fixar blommorna också. Ser riktigt gott ut med vinet och kexen. Jordgubbar på var något nytt, det ska jag prova.
    Ha det fint Cilla
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  22. Hej Cilla! Hoppas att din fortsatta semester också blir fin och rolig och framförallt skön. Du har alltid så fina bilder i din blogg.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  23. Det låter som att du har en alldeles underbar sommar, precis som det ska vara!
    Ha det fortsatt härligt!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  24. Önskar att Du får en härlig tjejsemester och att allting är grönt och fint då ni kommer hem igen.

    Smultron?!?!?!
    Vilken lycka. Finns det något godare så säg.

    Ha en riktigt skön sommar
    Kramisar Jeanette

    SvaraRadera
  25. Tack för din gulliga kommentar inne hos mig. Du undrade vad jag sjöng för min man på vårt bröllop..jo Av längtan till dig..den texten stämmer klockrent för att beskriva mina känslor för honom...tänkte visa lite bilder från bröllopet om en vecka, då har vi ett års dag!
    Kramar Pia

    SvaraRadera
  26. Härliga bilder som förmedlar semesterkänsla, avkoppling och sommar! Önskar dig en trevlig tjejresa och många sköna semesterdagar.

    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  27. Men vilken liten sötis!

    Härligt att precis ha börjat semestern - passa nu på och njuta!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  28. Ååååh, första semesterveckan...! Ja, jag minns ju den känslan väldigt väl så här när jag är inne på min sista semestervecka.... :-( Hoppas att det ändå vankas både jordgubbar och smultron framöver, och som sagt inte vill vi ju ha höst eller vinter...
    Ha så mysigt på resan!

    SvaraRadera
  29. Hej Cilla! Å det var ett tag sen jag besökte dig så jag tänkte pipa in. Hoppas du har en fin semester och att det inte regnar som det gör här nu. Mmm jordgubbar och smultron är så gott. Ha det bra kram

    SvaraRadera
  30. Hej Cilla
    Jag hör verkligen att du njuter, så härligt. Det såg gott ut det där, mums! Vita pioner är underbart! Ha de så gott på din semester!
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  31. Hej, Cilla!

    Vilken fin bricka. Väldigt annorlunda med kakelplattor. Vill ha!

    Jordgubbar är ju bara å gott. Och tänk, vita pioner. Det har jag aldrig sett, tror jag. Mina är rosa. Men nu kommer jag också plantera vita...till nästa år. Synd att blomningstiden inte var längre.

    Förlåt att jag verkar heldum men kan man ha olivträd i svenska trädgårdar??? Vad Coolt. De är ju så snygga också.

    Underbar hund och underbara bilder du bjuder på gumman.

    Kram Inka

    SvaraRadera
  32. Åh, det ser gott ut med både jordgubbar och smultron! Hoppas du har en härlig semester! kram :)

    SvaraRadera
  33. Hej Cilla!
    Härlig blogg du har och så inspirerande. Har fastnat här en lång stund och kikat runt på tidigare inlägg.Hoppas du får en härlig semester. Jag kikar in igen.
    Kram Margaretha

    SvaraRadera
  34. Vad är det för ett vitt litet charmtroll, så söt! Åh va gott och läckert det såg ut med bären, vinte och osten!!! Livslust! Mari.

    SvaraRadera
  35. Hej gumman
    men så fin bricka o annorlunda:)
    Vinet o jordgubbarna ser fantastiskt goda ut,,,,Kram sari

    SvaraRadera
  36. Hoppas att din semester blir lyckad och välkommen tillbaka till oss!
    Carin

    SvaraRadera
  37. Hallojsan!
    Bara måste prova det där med ost och jordgubbar.
    Vilken mysig blogg du har....
    Har läst ifatt lite bakåt jag har alldeles för lite tid över för mitt intresse att läsa andras bloggar. Hoppas det blir bättre när minstingen blitt äldre;)

    Ha det gott
    Kram Carina

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!