23 oktober 2010

Snö....

NU har jag gått i vinter-ide...
Världen är vit utanför fönstren (också;) Snö...jag jublar inte precis. När det gäller "utredning" föredrar jag grönt.... Sommar.  Idag fick dom sista sakerna flytta in i värmen och så även jag. Förhoppningsvis vaknar lusten att blogga till liv igen nu...

En hel del garagetid har det varit i det sista. Många saker hade samlats därinne på hög under sommaren i väntan på en o annan makeover. För att bilen skulle rymmas i garaget, jag vill ju sitta varmt om morgonen på väg till jobbet, var det ett måste att jobba undan en del:) Bland annat 2 rokokofåtöljer är klara och har flyttat till vardagsrummet, vitmålade, shabbade och omklädda. Riktigt sköna att sitta i faktiskt och perfekta som extra sittplatser när gästerna är många!
 Söt bild på kudden, eller hur?!
Den fina stryka-på-bilden kommer från Eva-Karins butik- Noll54 i Karlstad . En av mina bästa vänner var där i somras och kom hem med massa fint till mej (!!!) därifrån.  Bland annat den här bilden. Jag tycker den är supersöt!!!
Gamla kyrkfönstret är en av mina favoriter härhemma... Även om saker bara är saker så ligger en del prylar extra nära hjärtat... Det här tänker jag behålla för alltid. Jag hade faktiskt 4 stycken först men 3 av dom har jag gett bort till nära o kära:)
Vackra ljusstaken kommer från Mauds fina butik Gårdsromantik . Den är också en favvopryl... tillsammans med dom två vita i samma modell som pryder i hallfönstren:)))
 Den har så vackra detaljer, översållad av söta rosor. Antiksilver....fint tycker jag.
Antiksilver, oputsat silver, fattigmanssilver....jag gillar silver oavsett! Silver o glitter....det är väl skatan i mej som lockas av det:)
Idag har jag inte riktigt kommit upp i mina vanliga knop... Det kan möjligen bero på en väääldigt trevlig fest igår i glada vänners lag... Jag vågade inte ens titta på klockan när jag kom hem...tror det var dags att kliva upp egentligen;) Men det var det värt! Så idag har jag låtit fötterna må gott i mysiga raggsockor, skönt efter en kväll i skor som är mer snygga än fotvänliga... Och med nya numret av Vakre Hjem lider man ingen nöd även om dagen går i slappandets tecken:) Det kan vara ganska skönt med en alldeles tyst, lugn dag emellanåt... bara dom är ganska sällsynta;)
Fast jag har faktiskt varit ute på prommis i soligt, vackert väder också. Ibland är hurtiga kompisar en lycka;) Tack Kicki!
Ikväll kikar jag med ena ögat på en romantisk film på tv;) Shall we dance... Men jag o tv är inte helt kompatibla så jag använder nog andra ögat till lite bloggkikande:)
Önskar er alla en fortsatt mysig helg!


49 kommentarer:

  1. Hej Cilla! Länge sedan jag skrev något hos dej. Men jag tittar allt in ibland. Här har inte kommit snö än, bara rimfrost och kyla. Trivs bäst inne, även om det såg så fint ut ute idag.
    Önskar dej en skön och mysig fortsatt helg.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Kanonfina stolar och en jättefin bild på kudden =)

    Ha en skön kväll

    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  3. Hei,Cilla.Så godt at bloggelysten er tilbake.Har savnet deg. Stolene ble nydelige.Jeg vet hvor mye arbeid det er med disse stolene.Puten er nydelig.Nå skal min lysestake fra Maud frem igjen også.Synes de er så fine.Her lå det litt snø på fredag morgen,men den forsvant i løpet av dagen.Klem,klem

    SvaraRadera
  4. Hej Cilla!

    VAd roligt att se ett inlägg från dig igen och vilket inlägg sedan! Du har det sååå fint hemma. Stolen blev så vacker och kudden jättefin.

    Hoppas att du får en fortsatt mysig helg.

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  5. Oh vad härlig blogg, seglade förbi och fastnade. Lägger mig som följare. Hur gör du när du målar för att få den gamla looken på möblerna? Jag har ett soffbord och en byrå som ska fixas,men jag vet inte hur. Kom gärna in till mig på besök med svar om du hinner.Jag kommer tillbaka;)

    SvaraRadera
  6. Vilken söt kudde bilder är bedårande fin.
    kram o ha en fin dag.
    ninni

    SvaraRadera
  7. Så fin rokokofåtölj. De är så sköna att sitta i också.

    Jag letar gamla kyrkfönster jag med, men de kan vara lite kniviga att få tag på. De är rätt så stora oftast. Jag letar vidare.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Underbara fåtöljer. Här hade vi snö i en dag ungefär, nu öser regnet ned.. inte roligt alls. Så fint kyrkfönster. Härlig kudde. Har några bilder jag skrivit ut själv på tyg men har inte sytt något av dem ännu. Nu blev jag inspirerad. Ha en riktigt bra söndag. Kram Aydan

    SvaraRadera
  9. Godmorgon
    Ser att jag ligger efter med Vakre hjem, jag har precis köpt den förra. Så jättefint du klätt om och målat stolen, ser så gosigt ut med fårskinnstyget. Och det var ett jättefint tryck på kudden. En riktigt mysig hörna har du där, jättefint med fönstret och ljusstaken. Dom lyser så lagom mycket tycker jag.
    En härlig söndag önskar jag dig
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  10. Hej Cilla! Skönt att du är tillbaka och du har verkligen inte legat på latsidan! Rokoko fåtöljerna blev verkligen snygga och kudden är just precis super söt!

    KRAM Helena

    SvaraRadera
  11. Hej Cilla!
    Vad härligt med ett inlägg från dig igen.
    Vilken fin kudde. Jag gillar verkligen den söta damen!
    Din ljusstake är också så vacker och likaså fönstret. Jag håller fullständigt med dig om att silver är så fint. Vi är nog lite skator allesammans:)
    Må så gott och jag hoppas att snön smälter under veckan, det har den gjort här!
    Kramar från Maria

    SvaraRadera
  12. Vi har lite samma filosofi, att gå i ide nu är helt perfekt, inte dax att kika ut förrän vårsolens strålar börja värma igen. Jag gillar också silver, har aldrig varit (röd-) guldsmänniska. Mässing gillar jag inte heller. Kyrkoljusstaken var väldigt fin i antiksilver, jag har en i vitt. Vad fin kudde och stryka-på-bild. Har du sytt kudden själv? Det är så vacker hålsöm på den.

    Ha en fin fortsättning på söndagen!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  13. Åh järnfåtöljer med grå qviltar...låter kanonsnyggt.
    Och så vackert kyrkfönster och stolen blev himlarns fin och ser så där varm och go ut.

    Ja saker samlas på hög här med. Mycket man vill göra under sommaren men då är det för varmt. Sen när det blir kallt är det nästan för sent när man ska slipa och måla. Garaget vill man så klart använda, själva har vi inget utan det blev ju min syateljé. Så här blir det att de stora sakerna som ska åtgärdas hamnar på vår inglasning. Inte kul.

    Ibland måste man få ha sega dagar åxå.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  14. Vad härligt med ett inlägg från dej vännen!Vad mycket fint du visar.Din fåtölj med den supersöta kudden var ju bara så fin .Ljusstaken gillar jag skarp.ibland måste man få ha sega dagar.Ha en skön söndag rara du.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  15. Hos dig blir jag alltid inspirerad och glad!
    Skulle så gärna sjunka ner i din vackra stol och bara vara en stund!
    Tusen tack för Awarden som du gav mig!
    Blev så glad och känner mig nu en smula högfärdig att jag inte tagit tag i den!
    Men det har varit mycket med det jordiska det sista och energinivån har varit lååååg!

    Go söndag!
    Kram Mimmi

    SvaraRadera
  16. Underbara fåtöljer vännen. Vilken helkväll och en mysdag idag.
    Sköt om dig
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  17. Haha ja här har du en till skata :). Fåtöljerna blev verkligen fina! Kudden lika så! Härligt med party, jag var chaufför igår så jag är piggelin idag men det var trevligt även utan godricka. Ha en skön slappar dag!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  18. Du, det där var de finaste rokokofåtöljer jag någonsin sett, ärligt. Så fint med klädseln.
    Tack för en mycket inspirerande blogg.
    Kramar Anette

    SvaraRadera
  19. Herrejee så fina stolar!! Såna "vill också ha-objekt" att vara avis på... och det där fönstret. ovanligt och fint!!

    SvaraRadera
  20. Hallojsan sötis!!

    Ingen blir gladare än jag om du kommer tillbaka lite oftare här i blogglandet!!

    Du har verkligen hittat på en hel del nyTT!

    Stolarna är såå fina tycker jag..härligt tyg på sitsen!

    Ha en mysig söndagskväll!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  21. Er en sommer jente jeg også Cilla.....og altfor tidlig med snø i oktober!!
    Nydelige stoler....så fint å få dem i hus!!
    Behøver også å rydde min garasje nå....men har ikke sånne nydelige saker stående som du da!
    Utrolig flotte disse kirkestakene .....og puten med sine søte volanger :o)

    Ønsker deg en fin kveld....og en god ny uke :o)
    Klem!!

    SvaraRadera
  22. Hej Vännen!
    Vad kul att höra från dig! :) Vad fina fåtöljerna blev efter din makeover! Supersöt kudde oxå, passar bra där.

    Usch, snö låter inget vidare. Vi fick lite grann häromdagen men det regnade snabbt bort. Vitt ute vill jag inte ha förrän strax innan jul;)

    Ha det gott o sköt om dig!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  23. Hej Cilla!
    Men vad vacker stol.Den har du verkligen lyckats bra med.Så fin kombination med det vita och gråa.
    Ett riktigt pampigt fönstrer du har.Ljusstaken har jag gått och kikat på ett tag.Skulle gärna vilja ha en själv.
    Ha en finfin start på veckan.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  24. Oj vad fina dina stolar blev! Stod för ett tag sen och lurade på en liknande i en antik affär, men det blev inget köp...då. Du har det så fint!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  25. Stolarna blev jättefina! Gillar verkligen lampan du köpt, har också sneglat på den. Måste nog göra ett besök till Maud i Gammelstad....
    Ha en bra ny vecka!
    Carin

    SvaraRadera
  26. Hej Vännen är är det en till som har gått lite i ide, är för mycket just nu och bloggen hinns inte riktigt med. Hoppas allt är bra med dig.
    Kram Theres

    SvaraRadera
  27. Hejsan!
    Så härligt med ett garage, det är nog det ända jag saknar från vårt förra hus, speciellt nu när det börjar bli kallt.
    Så fina dina stolar blev, och kudden är helt underbar. Jag vet att du skulle trivas på Noll54, en helt underbar butik.
    Ha en bra vecka,kram Rebecca.

    SvaraRadera
  28. Hej vännen!
    Ja, det var väl ett tag sedan jag var inne hos dig med *fniss* Vilka vackra bilder du visar! Helt avis!! Och speciellt avis på dina raggisar!! Herregud vad fina!! Jag vill med ha sådana! Min brors fru stickar raggisar, så jag har fått ett par fina i krämvitt och jag har nog snart slitit ut dem med, det går ett par varje säsong ungefär *fniss*
    Men det är ju så skönt! Och jag fryser alltid om fötterna så varför inte! Det är ju meningen att de ska användas :)

    Tummen mår absolut bättre men jisses vad ont det gjorde! En ordentlig blåsa ligger under huden...
    Och vet du, jag tycker vi ska börja kalla oss för entusiaster istället! Att måla för hand är inte idioti det är passion! Vi är helt enkelt för passionerade för att spraymåla!! Eller hur??
    Så slipper man fundera på varför man nu tog fram den där jäkla penseln igen... För att jag är passionerad!! Låter ju superbra!

    Ha en härlig måndag och en härlig vecka!
    Stooor kram!!

    SvaraRadera
  29. Hej Cilla, jag blev så glad när jag såg inlägget Du gjort och vilket vackert sen. Underbara stolar och ljusstaken hur fin som helst.
    Ha en bra start på veckan!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  30. Hej söta!
    Stolarna blev ju bara hur underbar som helst! WOW!! Du är otrolig på att göra vackert. Kan man få låna hem dig...? :-)
    Vilket vackert tryck på kudden! Har tittat efter liknande men inte funnit något... Kanska måste beställa.
    Ljusstaken från Maud är underbar. Står mycket högt på min "vill ha" lista.

    Hoppas du har det bra.
    Kramen Bibbi

    SvaraRadera
  31. Ville bara titta in och önska en fortsatt bra vecka.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  32. Oj, vad mycket fint du visar!! Underbara ting.
    Stolarna är ju bara så fina!
    Önskar dig en skön vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  33. Å vad fin fotöljen blev! Me like :)!
    Har en hel del projekt som blivit liggandes å just nu får jag inte alls tiden att räcka till, å maken muttrar att det är fullt i källaren.
    Ang gardinerna kommer jag inte ihåg märket men de är köpta på en "lågprisaffär" Albert&Herbert i Bollnäs. Tror säkert att de går att hitta på liknande affärer. Tyvärr har jag nog ingen möjlighet att ta mig dit den närmsta tiden men hojta till om du inte hittar på dem så hjälper jag gärna till.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  34. Hej!
    Jag har också några projekt som väntar.
    Så fina stolar. Gillar även kyrkfönstret och ljusstaken!! Bilden på kudden är ljuvlig!
    Kul att du är tillbaka här.
    Kram A-K

    SvaraRadera
  35. Hejsan!
    Va avis jag blir stolarna är jätte snygga! Snyggt med det det tyget på. Vilket underbart inlägg! jag önskade att jag ochså kunde skriva med en sån inlevelse som du gör.
    Ha en så bra vecka som möjligt nu.
    Kram Mia Maräng

    SvaraRadera
  36. Så mycket snyggt du gjort med pensel och kärlek. Jag har den senaste tiden ägnat mig åt att göra en Cilla (dvs jag har målat! haha) Denna gång gick det riktigt hyggligt. Jag upprepade mitt mantra.....kan Cilla tycka att deta är så himla jättekul så kan jag.....kanske hjälpte det, inte vet jag...men ljust och fint har det blivit. Ett bord på loppis för en trettiolapp har blivit vitt och fått en betongskiva...finns nu i mitt nyrenoverade stick&sy-rum.
    Nästa vecka tar vi tag i det första till vårt "bibliotek". En ny öronlappsfåtölj, lite fler bokhyllor, ut med den gamla sängen...efter jul blir det nog golvbyte där...mannen fick blodad tand efter mitt nya arbetsrum.
    Kram, kram
    /Lotta
    Ps Vi har haft snö....och mist den. ds

    SvaraRadera
  37. Hej Cilla!
    Du har klätt om mina drömstolar ser jag ;) Kanonsnygga! Tycker det blir så himla bra med fårskinn - blir en lite moderna touch på det gamla slitna. Härligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden med alla dina idéer! Kudden blev jättefin.
    Har lite tyger som jag tror skulle passa :)
    Mailar dig!
    Kramar Marie

    SvaraRadera
  38. Hej!
    Hur har ni det i snön!?!
    Förhoppningsvis riktigt bra!

    Dina stolar var ju bara sååå himla läckra!!

    Lät som en rolig helg, även om söndan sen blir en trött en...

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  39. Håller med dig om att sommaren är favoriten.
    Blev så full i skratt när jag såg din kudde,har nyligen överfört en precis likadan bild på ett gammalt örngott.Flickan är ju så söt,jag har än så länge min kudde i en svart gungstol.
    Så fina dina stolar blev,ha det gott,kram Agneta

    SvaraRadera
  40. Hej Cilla! Vilket härligt inlägg. Kudden vart jättefin med trycket.
    Har samma ljusstake och den har fått stå framme hela sommaren som prydnad.
    Ja nu kanske man hinner lite mer under vintern förhoppningsvis.
    Önskar dig en fortsatt härlig dag.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  41. Hej! SÅ mycket fina saker du visar, har missat en hel del här inne. Fick du till några moss hjärtan? Det är kul att göra såna och man kan variera i oändlighet. Hoppas du mår bra kram

    SvaraRadera
  42. Oj vad fina Dina stolar blev.
    Jag har också sådana men eftersom Vi har brunt möblemang i rummet så får de nog vara så.
    Annars Du Cilla så har Jag gjort slut på massor av vit färg nu.Har snart målat alla bruna dörrfoder och dörrar i hallen och det bli såååå fint.Så blir det sovrums möblerna för nu e jag riktigt på G.Det är sååå kul!

    Ser ditt fina kyrkfönster.Har ett fönster som Jag ska måla bara älskar de gamla krokarna som finns kvar.

    Sköt om Dej!
    Kramar!

    SvaraRadera
  43. Vilket otroligt vackert fönster!

    så fina bilder.

    Låter som om din kväll var perfekt.

    Kram Britt

    SvaraRadera
  44. Hej sötaste Cilla!

    Här har du en som nattmanglar och packar paket - just den grå kandelabern har verkligen gått bra nu i höst - men det är svårt att välja :-)
    Ha det Bäst!

    Kraaam Maud

    <Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

    SvaraRadera
  45. Hej!
    Vad duktig o flitig du har varit i garaget,när du inte har bloggat! Fniss....

    Rokokofåtöljerna var skitsnygga, vad händig du är!
    Kudden passade perfekt till också, förstår att du är nöjd med dom.

    Här har vi en gråmulen dag, typiskt Oktoberväder.....

    Hoppas att du får en Trevlig Torsdag!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  46. Hallå där, kyrkfönstret helt underbart och stolarna blev verkligen vackra därtill, ljusstakarna är en favorit, kommer hem till butiken nästa vecka, så det blir nog någon som slinker in även här, ha det gott, kramen

    SvaraRadera
  47. Hej & Tack söta!
    Näe vädret är ju inte det bästa, men faktisk hellre snö än regn...med två stora hundar blir det otroligt skitigt när det bara regnar, vilket det gjort nu i flera dagar!
    Underbara bilder hos dig, mycket söt kudde och dina stolar föll jag pladask för!
    Jo, sockor är en favvo nu har jag märkt *ler*...alla vill ha...Jag kan ge dig en liten vink när jag får en lucka om du vill!

    Ha det gott!
    Kramis Anki

    SvaraRadera
  48. Hej! Och tack för DIN söta kommentar - jag har ju helt missat detta senaste inlägget av dig - precis som du konstaterade: Det har, minst sagt varit fullt ös det sista men nu ska jag bara lata och roa mig i dagarna tre ;))
    Gott iaf att höra från dig och du verkar kunna sysselsätta dig ;)) Helt ljuvliga stolar!!
    Må gott!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  49. Hej tjejen! Ville bara kika in och önska dig en skön helg! Hoppas allt är väl med dig, du har varit litet osynlig så jag börjar fundera litet om det hänt dig något. Kram Merja

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!