23 juni 2010

Ny inneboende och Glad Midsommar!

Äntligen riktig sommarvärme! Strålande sol, ljumma vindar och ledigt:)
Livet när det är som bäst!

Trädgårdspyssel,  ett myller av sommarlediga ungar, lata bikinistunder, ett glas vin på kvällskvisten... Jag bara njuuter!

Måste bara få visa en av mina favoriter! "Green Spice" , en alunrot med såå vackra blad! Jag väljer oftast växter efter deras bladverk, det går att göra helt underbara kombinationer där! Förutom den här så gillar jag prydnadsgräs och funkior. Och sen sticker jag gärna in en rödbladig växt här och där, t.ex silveraxet "Brunette"... Sen har jag förstås några blommande favoriter också, som vita pioner.... Jag vill helst ha semester när dom blommar:)
Huset har "drabbats" av en ny familjemedlem! "Herman"
En del av er har säkert haft Herman i sitt hus. För er som inte haft honom kan jag berätta att man får honom som surdeg av en vän, sköter honom i 10 dagar, vissa dagar ska han "bara" röras 2-4 gånger, andra dagar ska han matas... Till slut blir han en surdeg som man delar i fem delar,  fyra delas ut till vänner medans den femte degen bakas till en kaka. Här i huset kom man snabbt på att degen kunde delas ut först till lillasyster, sen till mamma, sen till pappa.....osv vilket gör Herman till en evigt levande surdeg i vårt kök..... Han kanske överlever oss alla..... vem vet?!
Snart midsommarhelg.... med blomkrans i håret, somrig klänning, dans kring midsommarstång, picknicklunch i gröngräset, jordgubbar, god mat o dryck... i glada vänners sällskap.....
Nu tar jag ledigt från bloggens lilla värld veckan ut och bara njuter av tiden med barnen, av sommar, av god mat o dryck och av livet! 
Sen väntar jobb igen och mina småhjärtan reser snart bort i 2 veckor! Jag har aldrig nånsin varit utan dom så länge... Så nu ska jag rå om dom allt jag kan!!! 

 Jag önskar er alla som kikar in här en riktigt Glad Midsommar!

Så härligt!!!

Hemma och ledig i flera dagar! Såå underbart skönt! Bara det att få kliva upp och ta sin kaffekopp och sätta sej i morgonsol och veta att jag gör vad jag vill idag! Jag väljer själv om jag vill lata mej eller vara flitig, om jag vill sjunka in i en tidning eller ha vattenkrig med barnen, om jag vill pyssla i min trädgård eller studsa med tjejerna i studsmattan... Just att kunna välja är det sköna!
Jag har firat dom lediga dagarna med svenska jordgubbar idag, himmelskt goda! Det är bland det allra godaste jag vet och jag vill ha dom utan tillbehör, inte glass, grädde eller socker till utan precis som dom är! Mmmmm....
Dessutom skiner solen:))) Finns det mer att önska?
Jag hade lovat att visa en del av det jag köpte från Creations By Lis .
Rost... för just nu har jag bara trädgård i tankarna... och just där tycker jag att rost är vackert! Mindre vackert när det drabbar bilen eller cykeln eller allra värst kärleken! Men i grönskan... där är det fint!
Rostiga äggen la jag i ett rede av björkris på toppen av pelaren som J gjort till mej. Där får dom ligga omgivna av knoppande vita pioner.
Härligt rostiga eklöv kommer också från samma butik. Dom har jag lagt under äppelträdet med fina "stenar" som jag hittat i Nora.  Den fina marktäckaren trooor jag heter trampnarv, men jag är inte säker. Rätta mej gärna om jag har fel. Iallafall så är den både tacksam och söt, blommar mest hela sommaren och kryper ut mot sidorna och stenplattorna. Marktäckare gillar jag, då slipper man det mesta ogräset och kan ägna tiden åt trevligare saker:)  
Den rostiga rosen fick hedersplats på pianot.
Jag skulle vilja ha en hel bukett av rostiga rosor.... det vore fint! 
Vad härligt det är nu! Ljusa långa nätter när man helst vill vara vaken dygnet runt. (fast det vill jag ju egentligen helst jämt vara;)) Sitta på altanen till sena timmen och bara mysa...  Syrenen Holger exploderade idag och blommar för fullt, jag ska hålla mej nääära Holger kommande dagar!!!
Och äntligen är det sommarlov !!!
Jag vet 2 stycken tjejer som redan vänt på dygnet och njuter av att bara ta dagen som den kommer... antar att ni vet fler:)
Mitt "sommarlov" dröjer några veckor men jag har iallafall ledigt några dagar både den här och nästa vecka, det känns härligt! Faktiskt är det nästan först nu jag känner på riktigt att det verkligen är sommar!
Och det gör mej lycklig!!!

Jag önskar lyckliga sommardagar åt er alla!!!

20 juni 2010

En regnig söndag.

Här har vi en riktigt regnruskig helg. Jag blev helt solo hemma i helgen och spöregnet gjorde att jag efter jobbet igår ställde in alla planer för gårdagskvällen, intog soffläge och tittade på Bröllopet istället.
Så vackert det var, dom verkligen strålade av lycka! Och jag imponerades av brudgummens tal, det var fint tyckte jag. 

Idag fortsätter survädret. Provade att gå ut under ett uppehåll men då började regnet om förstås.  Jag tog med mej ett par blommor ur min Holger-syrén in istället, kan man inte njuta trädgården ute så får man göra det inne. Doftar loovely!!!
Den är ganska sen i sin blomning, bara några blomklasar har slagit ut än. Så det finns tid kvar att njuta av den:)
Istället har jag stökat runt och pysslat härinne. Såna dagar behövs ju också. När man är inne i ett jobbstim blir städning och tvättkorgar lite lidande. Nu ser det lite bättre ut iallafall....

Jag har handlat en del saker från  Creations by Lis som ni får se framöver. Titta in där om ni inte gjort det förr! Såå mycket fint... och så snygga kläder att man nästan svimmar! Hon var så gullig och skickade med en text till mej: Beauty is in the eye of the Beholder... Den fick plats på en spegel, det passade bra tyckte jag. Spegeln var från början en tavla, med vacker ram men gräsligt motiv, som jag köpte på auktion för 20:- Med vitfärg och motivet bytt mot spegelglas tycker jag om den. 
Ett till nätköp. En fransk väggkruka i järn från Piece of Heaven .  Just nu bor den inne men tanken är att den ska flytta ut och sitta på en gammal dörr som jag har stående ute på altanen. Får se om det hinner bli vinter innan jag får tummen ur...
Nu ska jag packa väskan för imorrn åker jag på utbildning. Det ska bli kul!
Och snart väntar ledighet några dagar.... härligt! 

Önskar er alla en mysig vecka!!! 

17 juni 2010

Lyckliga timmar i trädgården.

En dags lek i trädgården kan verkligen kännas som själavård tycker jag, perfekt när man känt sej stressad och är trött ända in i märgen.
Vädret var på sitt allra bästa humör och jag hade verkligen längtat att vara ledig och pyssla med lite trädgårdsprojekt. Underbar dag!!!!

Såhär vackert blommar blommar purpurapeln nu, trädet är inte så många år än men ändå översållat av blommor och knoppar. 
Pysslet blev att lägga marktegel och kullersten kring det här trädet och ett pärlhagtornsträd. Med markduk under så tränger inte ogräs genom lika lätt. Och det bästa är att nu slipper man kryssa kors och tvärs med gräsklipparen!
Har en stooor hög marktegel att hitta på kul saker med... planerna är klara sen länge:) Bara tiden saknas men den kommer den också.
Jag planterade ner lite överblivna silvernjurvindor och lite taklök i dom här "kubbarna" som kom till för någon sommar sen. Dom blir bara finare med åren tycker jag. Några cementhjärtan gjutna i Ikeas isformar och rostig spik fick bli dekoration här.
Mera taklök... en ganska rolig växt att använda på lite oväntade sätt. Här har dom flyttat ner i en surströmmingsburk och hamnat i en rabatt:) Jag är ju norrlänning och många av oss älskar suring- jag också!
En gammal mjölkkanna låg i strandkanten nere vid bryggan, där hittar man mycket kul skrot på våren. Den fick också bli taklöksbostad. Jag tycker det är kul att använda skrot till prydnad av och till i trädgården, sånt som man hajar till när man ser. Jag shoppade loss ordentligt på mina 2 favoritplantskolor i förrgår... efter all denna övertid jag snart drunknar i så ville jag pigga upp mej själv o pigg som en mört blev jag:)
Jag såg just att detta blev mitt inlägg nr 200! Oj vad jag pladdrat på.... men kul är det och gulliga är ni som kikar in o glad blir jag av era fina kommentarer:)

Imorgon är det skolavslutning för tjejerna. Jag är lite deppad för jag blev insatt på extrajobb trots ledig dag... Men mormor går dit i mitt ställe o har fixat rosa prinsesstårta så det går ingen nöd på smådonnorna, bara på mamman:(
Nåja, vi ska nog hitta på något mys på kvällen istället.

Ha en fin helg!!!

14 juni 2010

Ett snabbt livstecken.

I all hast kommer här några rader....
Just nu kan jag bara glömma allt om Carpe Diem och njuta av varje sekund, juni månad är en karusell, en virvelvind, det bara snurrar, alldeles för fort.
Bilden som hänger på min spegel, en gammal loppisfyndad tavelram som jag målat, stämmer bra till texten: I am fully occupied! Önskar att motivet stämde också, lite juniromantik hade varit mysigt:) Men det kommer bättre tider snart
och då får jag odla i både trädgård och kärleksliv hoppas jag;)
I rabatterna växer det så det knakar. Jag ilar förbi emellanåt och förvånas över allt som hänt och blir lite deppad att jag inte hinner med, den här tiden är ju så kort. Jag har inte varit hemma många timmar i det sista. Helt plötsligt såg jag att syrenerna blommade... när hände det?!
Just nu är det såå vackert ute! En vacker rostig byst står som ett smycke i en rabatt, den finns hos Gårdsromantik .
Där finns också det här lilla söta fågelbadet. Här fick 2 tovsippor ligga i badet.

Jag ska tillägga att det gick bra för min dotter hos läkaren. Det blir ett par till besök för man tror att det förutom hälsenorna är ett par ben som är felställda i fötterna. Jättefin läkare och jag känner mej helt trygg i det. Tack för alla gulliga kommentarer, det värmde gott!

Och jag är jätteglad över alla fina ord om mitt piano också, ni är för söta!

Imorgon är jag ledig, det känns nästan för bra för att vara sant... Jag hoppas jag hinner kika runt hos er andra lite då.

8 juni 2010

Håll i er- pianot är shabbat!

Hoppas ingen sätter kvällsteét i halsen nu.... Pianot är oåterkalleligen vitt och shabbat! 
Bakgrunden till hur pianot hamnade här och före-bild kan ni se HÄR . Egentligen var färgen helt fel redan från början men beslutet behövde mogna...efter ett års funderande stod två val: måla svart eller vitt (jaa, det fanns förslag om ved också men inte på något av dom öron jag lyssnar med;) 
Hela pianot grundades svart och då kände jag att det var vitt, shabbat jag ville ha det. Jag är jättenöjd! Det blev mer en vacker möbel som smälter in i den övriga ljusa inredningen i vardagsrummet....
Dom vackra kandelabrarna kommer mer till sin rätt mot vitt tycker jag.
Och jag upplever att sirliga utsmyckningar och detaljer syns bättre när man shabbar ytan.
Vackra pedaler, eller hur?!
Jag sparade självaste märket omålat. Kunglig hovleverantör...se där. Jaa jag har ju hävdat att jag är en prinsessa emellanåt så pianot hamnade nog rätt;)
Så kanske prinsess-skylten jag vann av söta Mimmi måste få hedersplats här:)

Riktigt maffiga SIA-ljusstakar fick jag när jag fyllde år. Min stora madonna ser riktigt pyttig ut bredvid fastän det är en reslig madame...
En grällt guldig spegel fyndad på loppis har fått en makeover och spegeln blev utbytt mot ett dokument. Trevligt med spegelfria zoner i huset;)
Men gamla vackra pianopallen den målar jag aldrig, gillar den precis som den är!  Gammal, nött och märkt av livet... som mej ungefär;)
Det kan nog behövas att man sitter lite hårt och inte alltför bekvämt om man ska spela operor ur den här gamla boken, det kräver sin pianist... och dessvärre hör jag inte till den skaran som klarar det:(
Imorgon väntar en jobbig dag. Ena dottern ska förundersökas för operation av för korta hälsenor, hon har gått på tå i 9 år nu- kommer att behärska stilettklackar med enkelhet i framtiden;) Sen ska jag utstå 2 timmars "verbal strid" och det är inte min starka sida... så skicka mej gärna en styrketanke. Turligt nog får jag avsluta kvällen på restaurang med en väninna. Slutet gott på dagen iallafall:) 

OCH! Jag tänkte texta något framme på pianot i svaaag färg....
TIPS på vad som skulle passa mottages med TACKSAMHET!!!! 

5 juni 2010

Tystnaden är gudomlig....ibland.

Silencium est divinum.
Att tystnaden är gudomlig stämmer verkligen ibland, ikväll är en sån kväll. Här är det verkligen knäpptyst.... jag skulle höra en nål falla, och just ikväll är det underbart! Ikväll blir det lugnt, batteriladdning med ett bad, ett glas rött vin och en tidig kväll. Jag är trött...Jag vet när det är dags att vila och det är det nu.

I veckan fick jag hem en sak jag köpt av en bloggvän. Agneta- Nyanser av vitt hade i sin blogg visat ett av alla fina smycken hon gör. Jag tyckte så mycket om det här vackra armbandet..... och sen matchande örhängen som blir pricken över i.

Det kommer att passa fint till sommarbrun hud. Till en enkel vit klänning på självaste midsommar kanske....  Sommaren ska nog bjuda på flera tillfällen att smycka sej hoppas jag:)
Jag har, förutom mina trådrulleställ i förra inlägget, shoppat mer fint av Lisa. Ett akvarium som från början var mörkgrönt fick en makeover. Det här gillar jag massor, det går att variera innehållet i det oändliga... Jag kan redan gå och få idéer över hur det ska se ut i jul;))
Just nu står där en liten vas med häggblommor som doftar sommar - ljuvligt! Tillsammans med ett par shabbade loppisböcker...
...en liten kikare inhandlad på antikmässa och ett ljus som jag dekorerat lite.
Tack för mail och fina kommentarer hos mej, ni är så gulliga!
Nu väntar mitt bad och om jag piggnar till ska jag kika runt en stund i Bloglandia efteråt, det om något brukar ge energi!

Önskar er en fortsatt fin helg!


1 juni 2010

Den som söker hon finner....

Det verkar stämma ganska bra bland oss "loppis-brudar"...
Jag smygvisade häromdagen vad jag letat. Nämligen gamla trådrullar. Jag har hittat nån på loppis och nån på Tradera lite då och då men ville ha 8 stycken till!
Jag ville fylla det söta stället som jag använder till fina spetsar och band. Stället har jag köpt av Lisa . (Lisas Lantlivs Blogg) Det fick bli vitt...Det var mysigt att träffa henne "på riktigt":) Och just nu har hon nyss blivit lycklig mamma till en ljuvlig liten Edvin! Härligt eller hur?!
Själva trådrulleställen har jag några stycken redan. Ett tjänar som pappershållare i badrummet, en minivariant. Inte vit!!!
Ett annat rymmer mer papper, det står på lilltoan.
Men så hittade jag en annons på ett helt ställ fyllt av rullar. Lycka!!!
Och vid hämtning ingick några till!!! Dom är riktigt gamla och vackra. Sådär vackra så att jag nog magasinerar dom ett tag för att jag inte ska få ett infall att dom behöver min vita kärlek;)
Sen bär gubben som sålde sakerna fram en kartong.... och säger att det finns trådrullar till alla ställen! Totalt 50 stycken!!! En del såå fina med gamla bomärken och en del halvfina som gärna kan få bli vita:) Hela rasket kostade knappt något! Så jag sökte...och fann! Med råge! Så nu kommer jag inte att konkurrera med armbågar på en loppis mer för trådrullars skull;)
Jag är ledig imorgon:) Tänker ge pianot några timmar, fixa maskerad-utstyrsel till mina tjejer som har Kom-som-du-inte-brukar-dag på skolan på torsdag- den ena ska vara punkare och den andra brukar komma med besked kl.23 dagen innan...så då är det bra med kvällspigg mamma;) , ska kolla tjejernas ridlektion och så väntar jag soool! Det är väl hög tid att spirorna får lite färg inför mer lättklädda tider;) Borde klämma in gräsklippning också...och inköp av nytt äppelträd...och några kubik tvätt...och hitta skolavslutningskläder... Jaa, visst är det härligt att vara "ledig"...;) Hihi

Trevligt att just DU tittade in hos mej idag!!!