28 februari 2010

Jag bjuder på dessert!!!

Då var det söndag. Här tillbringades lördagen i köket och kvällen i goda vänners sällskap med god mat o dryck o massor av fnissande. Härligt och faktiskt värt lite huvudvärk idag;)

Jag tänkte dela med mej av ett av mina favoritrecept vad gäller desserter. Ett stort plus är dessutom att den går att förbereda några dagar i förväg om man vill och är bara att plocka fram till servering, då kan man ägna tiden åt sina gäster istället för att pyssla i köket.
Mini-cheesecakes  C.a 8 stycken

10 digestivekex
25 g smör
2 citroner
1/2 liter vaniljglass
500 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
hallon eller jordgubbar o gärna citronmeliss till garnering

Mixa kexen. Smält smöret och häll i det. Rör om. Finriv skalet från citronerna. Vispa osten o florsockret mjukt i matberedare. Tillsätt citronskal, vaniljsocker och glass. Vispa till en krämig smet. Fördela kexblandningen i botten på glasen. Fyll på med glassmeten. Ställ in i frysen. Ta ut glasen c:a 20 minuter före servering. Garnera med riven choklad, några bär och en kvist citronmeliss. Njut!!!
Jag tog lite bilder på min dukning också.
Man önskar ju att man snart kunde få känna vårkänslorna spritta i kroppen och kanske få lust att stänka in lite ljust rosa eller limegrönt i sin lilla vita värld men här råder full vinter än så jag fortsätter mitt silvriga isiga tema ett tag till. 
Dom vita tallriksunderläggen hittade jag till fyndpris på Hemtex. Det var 40% så jag köpte ett helt dussin av dom. Det söta servettstället som jag bara älskar har jag fått av min underbara mamma.
Glitter, iskristaller och vita rosenblad fick bli bordsdekoration. Det vackraste av allt visar jag ingen bild på, mina gäster:)))
Nu ska jag gå ut och skotta snö, här har kommit massor av snö inatt och det bara fortsätter att snöa..... Vi har redan mer än nog av den varan och nu är jag less!!! Vill ha VÅÅÅÅÅÅR!!!!!!!
Ha en mysig söndag!

27 kommentarer:

  1. Låter som en rolig lördagskväll, och din dessert ser himla god ut. Perfekt och ha den klar, bara och ta fram. Jättefin dukning, dina gäster hade det bra. Här snöar det inte idag, en dag utan snöande är en bra dag.
    Ha det gott vännen
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  2. Det låter som om ni hade en bra lördagskväll och du har alldeles rätt i all liiite huvudvärk kan man stå ut med följande dag ifall kvällen varit ttrevlig :O) tack för att du delar med dig av receptet. det ser härligt gott ut och då vi ska ha gäster efter två veckor som vi bjudit på mat många gånger var jag i behov av någonting nytt! Din cheesecake ska jag då bjuda på :O) Jättevacker dukning också! ha en skön fortsättning på söndagen!Kram

    SvaraRadera
  3. Ibland kan det vara värt att få lite huvudvärk *ler*
    Den där desserten är ju väldigt lockande, såväl smakmässigt som ögonmässigt!
    Mums fillibabba!
    Själv ska jag gå till lokalen och skapa lite. Ska vara med på mässa till helgen så nu börjar det brinna i knutarna.
    Ha det fint!
    Kram kram Mia

    SvaraRadera
  4. Dom gästerna fick en god dessert. Älskar cheesecake. Måste bara prova detta recept sen. Tack för att du delar med dej.

    Fin dukning.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  5. Men vilken underbar efterrätt och vilken fantastisk dukning sååå fint.
    Underläggen verkligen fina måste kolla Hemtex i Avesta i morgon för då ska Vi dit.

    Här har också kommit massor av snö igen och Jag kollade vädret och det ska bli 1 dm till i början av veckan.Kan Du tänka Dej att Vi i början av december längtade så efter snö....men nu?

    Ha det Gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Mums, det både ser gott och låter gott. Jag som är så sötsugen nu. Tö väder vill vi ha fast skorna kommer att läcka som såll. Har just varit ute och skottat eländet. Kram

    SvaraRadera
  7. Hej!
    hoppas att du mår bra. Deserterna ser så goda ut och din dukning är jättefin. Har suttit och plitat i hop. Nya festmenyer till jobbet och det är inte lätt, men nu tror jag att de får duga. Ha det riktigt bra Kram Aydan

    SvaraRadera
  8. Vilken underbar dukning....och desserten....förstår att den bjudningen blev lyckad!

    Här snöar det också...måste vara rekord...mannen och småflickorna ska precis ut och skotta och jag ska ut till lagret och packa leveranser...

    Ha en fortsatt härlig söndag!

    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  9. Åh vilken vacker dukning! Och vilka godsaker du visar...

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    Det låter jätte gott, ska jag testa, tack för receptet!
    Vacker dukning du har gjort:)
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  11. Hei,Cilla.Høres ut som en hyggelig kveld.Vakkert dekket bord også.Desserten ser virkelig god ut.Det snødde hos oss i går,snart vet vi ikke hvor vi skal gjøre av snøen.Ønsker deg en fin uke.Klem

    SvaraRadera
  12. Hej vännen! Vilken fin dukning och efterrätten ser så läcker ut. Vad trevligt att ni hade en kul kväll.. Är också trött på vintern. Idag är vi helt insnöade efter gårdagens snöoväder. Kom minst 30 cm blötsnö då.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  13. Hej fina! Så skönt att ha dig "på banan"igen:)
    Desserten ser väldigt god ut så jag skyndar att skriva ut;)
    Jag blir jätteglad om du tar dig tid att maila över receptet på shoklad och vin såsen. Lät väldigt spännande då jag älskar vinsåser...

    Massor av kramar!
    ~*~Bibbi~*~

    SvaraRadera
  14. Men dom såg mumsiga ut.. Sparar bums receptet i min burk *L*

    Snöskottning roade jag mig med igår. Idag trillade hängrännerna ner av all is som låg i dom *suck* Kan det inte bli vår nuuuuu.

    Kram Cattis

    SvaraRadera
  15. Vilken god dessert du bjuder på! Den får jag prova någon gång när jag har damer hemma. Här i familjen är alla laktosintoleranta och jag tror inte att det finns någon laktosfri Philadelphia- ost.
    Din dukning ser verkligen vintrig och vackert vit ut.
    Nu förstår jag verkligen att ni är trötta på snön uppe i Västerbotten. Här har det i alla fall börjat packa ihop sig lite men det ska tydligen komma mer nu till veckan.
    Ha en mysig vecka!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  16. Vilken god dessert du bjuder på.Ser så himla gott ut.1000 tack för receptet ska jag ju testa helt klart.Vilken underbar dukning vad vintrigt och vackert.Här töar det idag så det är bara så blött .Stackare som får mera snö .Är ju bara så trött på snö nu.ha en skön kväll och en härlig start på nya veckan goa Cilla Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  17. Vad gott det ser ut.. det får man nog testa en gång..

    Snygg dukning..

    Ja nu vill vi ha vår men den kommer alldeles snart.. I morron går vi in i mars månad och det är ju vårmånad, iaf i slutet..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  18. Lustigt, vi gjorde också minicheesecake igår, fast vi följde recept med jordgubbkompott, men nästa gång gör vi på annat sätt. Chokladsåsen inne var inte så smart, bättre ringla lite över. hihi..

    SvaraRadera
  19. Hej Cilla! Mums, vilket gott o trevligt recept du delar med dig, och vad vackert det ser ut också! Riktigt festligt....Förstår att du haft en trevlig helg. Önskar dig en bra start på den nya veckan! Kram Therese

    SvaraRadera
  20. Vad fint och vackert! Hade varit en fröjd att få vara gäst hos dig.

    Ska testa detta recept. Stort tack för fin inspiration!

    SvaraRadera
  21. Hej vännen! Så gott det ser ut och vilken vacker dukning! Nu ska jag ut och skotta. Jonas är i stallet och skottar tak då det finns stor risk för takras. Vi vågar inte ha barnen där. Var på auktion idag och fyndade ett sååååå läckert skåp! Nu är huset mer än fullt. Undrar om jag kan rymma något mer???? Kram Kicki

    SvaraRadera
  22. Å så fint du har dukat..en sån värme..Dina gäster känner sig absolut välkomna här ser jag!..
    Recept kan man aldrig få för många av..och detta verkade helt perfekt..jag är sån som vill prata mer än att laga mat när gästerna väl kommit!

    Ha en bra start på veckan vännen!
    Kram Sanne :)

    SvaraRadera
  23. Mmm låter jätte gott och bra att kunna förbereda innan. Måste prova, jag älskar cheesecakes.
    Visst länktar man efter lite vårfärger och vårvärme nu, men jag tror att dom lovat mer snö här.
    Så fnt du dukat, förstår att dina fina gäster trivdes.

    Kul att du vill vara med i min lilla utlottning, ha en bra vecka. Kram Rebecca.

    SvaraRadera
  24. Vilken festlig kväll ni har haft. Underbar dukning och desserten låter smaskens.
    Ha en fin start på första vårveckan!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  25. Så underbart vackert du gjort för dina gäster och den där efterrätten mmmmmmmm vill ha! Men varför ska vi ha mera snö, jag tycker vi har nog.
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  26. Hmmm..dette så fristende ut;o) Takk for oppskriften. Nydelig bord du har dekket også.....Fin ukestart til deg fra Maliva

    SvaraRadera
  27. Vad kul att du är tillbaka !!! Låter som en trevlig Lördag ! Gott ser det iallafall ut . Kramar Susanne / den gamla skolan

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in hos mej och tar dej tid att lämna ett spår efter dej! Du är välkommen tillbaka in till min värld!!!